ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Γ’ ΜΕΡΟΣ)

Τα τελευταία χρόνια, η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, βρίσκεται πλέον σε άλλο επίπεδο. Ο δυναμισμός, η διάθεση για δημιουργία αλλά και η άμεση καταξίωση κάποιων, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις, οι εμβληματικές σπεσιαλιτέ, η ποιότητα, οι σωστές εκτελέσεις από τους σεφ, σε συνδυασμό με την εμπειρία καλύπτουν, όχι μόνο τις απαιτήσεις αλλά δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

Στα προηγούμενα δύο αφιερώματα (Α’ & Β’ Μέρος), επιλέξαμε εστιατόρια που είναι ορόσημο για την χώρα. Στο τρίτο που ακολουθεί, συνεχίσαμε στο ίδιο μήκος κύματος προσθέτοντας ακόμη περισσότερη αισθητική, πολυτέλεια και αναγνώριση και φυσικά τα new entry στον χώρο.

Με εντυπωσίασε ο Γιάννης Λιάκου, με την καλαισθησία του, τις σωστές εκτελέσεις των υλικών και την γνώση της αφαίρεσης στα πιάτα του, η νέα είσοδος του Πέτρου Κωστόπουλου, στον χώρο της εστίασης με έναν πολύ ικανότατο chef, τον Στάθη Καραγιαννόπουλο, ο Δημήτρης Σταμούδης στο Tier Et Tout, o Kώστας Λώλας στο Blends και φυσικά τα ιστορικά, Βασίλαινας και Διόνυσος Zonars.

Θέλω να σταθώ εδώ και στο εγχείρημα, του Γιώργου Σαραφίδη (SAH), ο οποίος σύμφωνα με τα standards της αγοράς, δημιούργησε ένα σύγχρονο εστιατόριο κύρους και μοναδικής αναζήτησης.

Τα γαστρονομικά παιχνίδια υψηλού επιπέδου, θα συνεχιστούν με περισσότερη ένταση. Και αν αναρωτιέστε γιατί θα συμβεί αυτό, σας ενημερώνω, ότι η ελληνική σκηνή, διαθέτει ικανότατους chef, που ανά πάσα στιγμή, είναι έτοιμοι να προβάλουν το έργο τους.

TIER

WOLVES OF KITCHEN

ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

DIONYSOS ZONAR’S

BLENDS

NOLITA

ZURBARAN 

COYOACAN

SCORPINA

ZAMBRI

SAH

STREET DELI

*(Πατώντας στην ονομασία του εστιατορίου, μπορείτε να διαβάσετε την αντίστοιχη κριτική)

10
10