ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ AIWAYS RG NATHALIE

Η συνεργασία της Gumpert και της νέας start up από την Κίνα που ονομάζεται Aiways και καταπιάνεται με ηλεκτρικά οχήματα, είχε ως καρπό ένα εντυπωσιακό μοντέλο που αποκαλύφθηκε στην έκθεση του Πεκίνου. Το όνομά του είναι RG Nathalie.

Πήρε το όνομά του από μία από τις κόρες του Roland Gumpert, η οποία αν είναι εξίσου όμορφη, δεν θα δυσκολευτεί να βρει γαμπρό. Και το εν λόγω μοντέλο, λογικά δεν θα δυσκολευτεί να βρει αγοραστές!

Aiways-RG-Nathalie-d640tall

Χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου οι οποίες αντικαθιστούν τις μπαταρίες και τροφοδοτούν τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει. Όμως φέρει και μία επιπλέον καινοτομία, τη δυνατότητα να ανεφοδιαστεί με μεθανόλη και μέσω συστήματος που διαθέτει, να τη διασπάσει χρησιμοποιώντας το υδρογόνο που περιέχεται σε αυτή!

Η RG Nathalie κάνει τα 0- 100 km/h σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 300 km/h. Όμως το εν λόγω όχημα δεν προσφέρει μόνο και επιδόσεις, αφού σύμφωνα με τον κατασκευαστή μπορεί να καλύψει έως και 1126 χιλιόμετρα με συντηρητική οδήγηση ενώ για τους κατόχους με βαρύ δεξί πόδι, η ανάγκη ανεφοδιασμού θα έρθει στα 595 χιλιόμετρα!

Στόχος της νεοσύστατης Aiways είναι να αρχίσει τις πρώτες παραδόσεις του μοντέλου μέσα στο επόμενο έτος. Πάντως ακόμα, δεν έχει γνωστοποιηθεί η τιμή του.

Aiways-RG-Nathalie-b640tall

Aiways-RG-Nathalie-f640tall

Πηγή: newsauto.gr