AUDI SQ2

Το Audi SQ2 παραμένει δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην αγορά ένα αυτοκίνητο γεμάτο χαρακτήρα.

Το σπορ SUV της Audi κρατά τις συμπαγείς διαστάσεις. Όμως τώρα έχει μια ακόμη πιο φρέσκια εμφάνιση, αφού οι Γερμανοί έχουν αναθεωρήσει το σχήμα του. Χάρη εν μέρει στους νέους προβολείς και προφυλακτήρες, η εμφάνισή του είναι ακόμη πιο σπορ και πιο εντυπωσιακή, ενώ οι νέες υπηρεσίες Audi connect και τα συστήματα υποβοήθησης κάνουν την οδήγηση του αυτοκινήτου ακόμα πιο εύκολη. Επίσης το SQ2 εφοδιάζεται με το 2.000 κ.εκ. TFSI κινητήρα των 300 ίππων, που του δίνει επιτάχυνση 0-100 km / h σε 4,9 δευτερόλεπτα τελική ταχύτητα 250 km / h και μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 7,7 λίτρα.

Χάρη στην τετρακίνηση και την ανάρτηση S sport, το κιβώτιο επτά ταχυτήτων S tronic και σε συνδυασμό με το προοδευτικό τιμόνι και το σύστημα Audi drive το μοντέλο αποκτά περισσότερο δυναμικό χειρισμό.

Σπορ κινητήρας στην κορυφαία του μορφή

Η καρδιά του νέου SQ2 είναι ο κινητήρας 2,0 TFSI (1.984 κ.εκ), ο οποίος κινεί πολλά μοντέλα της Audi για το sport SUV, αποδίδει 300 ίππους και σταθερή ροπή 400 Nm από τις 2.000 και 5.300 σ.α.λ. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος έχει εξαιρετική απόκριση γκαζιού και ο ήχος του γεμίζει όσο αυξάνεται η ταχύτητα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα flaps του συστήματος εξάτμισης. Το δίλιτρο TFSI διαθέτει ορισμένες προοδευτικές τεχνολογίες για ισχύ και απόδοση. Το σύστημα Audi Valvelift (AVS) αλλάζει τη διαδρομή των βαλβίδων ανάλογα με τις ανάγκες, βελτιστοποιώντας έτσι την ροπή στο χαμηλότερο εύρος στροφών του κινητήρα. Η βελτιωμένη ροή καυσαερίων στον υπερσυμπιεστή οδηγεί στην καλύτερη απόκριση της δύναμης. Το Audi SQ2 συμμορφώνεται με τα όρια του νέου προτύπου εκπομπών Euro 6 AP.

Το επτάχυτο S tronic είναι στάνταρ στο κορυφαίο μοντέλο Q2. Οι χαμηλότερες ταχύτητες είναι πιο «κοντές» για σπορ επιδόσεις, ενώ η έβδομη ταχύτητα είναι «μακριά» για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης ο συμπλέκτης αποσυνδέεται όταν το αυτοκίνητο είναι σε… κατάσταση cruising (ή ρολάρει στα Ελληνικά) επιτρέποντας στο σπορ SUV να κινείται με λιγότερη πίεση και χαμηλότερη κατανάλωση.

Η οδηγική απόλαυση που προσφέρει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση (quattro) παρέμεινε στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Κατά τη σπορ οδήγηση, ο συμπλέκτης μπορεί να κατευθύνει μέρος της ροπής στον πίσω άξονα και έτσι να αυξήσει την… ευχαρίστηση. Το σύστημα διαχείρισης quattro, παρέχει μέγιστο έλεγχο και αξιοπιστία όταν οδηγείτε σε επιφάνεια χαμηλής πρόσφυσης. Η ανάρτηση S sport του Audi SQ2 έχει χαμηλώσει το αμάξωμα κατά 20 mm . Το τιμόνι είναι ρυθμισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαφρώνει όσο περισσότερο αυξάνεται η γωνία στροφής. Αυτό κάνει το SQ2 ακόμα πιο ευέλικτο, όταν κάνετε ελιγμούς, σε αστική κίνηση και σε στενές καμπές. Ο βασικός εξοπλισμός του σπορ συμπαγούς SUV περιλαμβάνει επίσης το σύστημα επιλογής Audi drive που προσφέρει τα προφίλ Auto, Comfort, Sport, Eco και Individual. Τα προγράμματα  αλλάζουν τη ρύθμιση χαρακτήρα του τιμονιού, του S tronic, του κινητήρα και άλλων συστημάτων. Ο οδηγός μπορεί να πατήσει ένα κουμπί για να θέσει το Ηλεκτρονικό Έλεγχος Σταθεροποίησης (ESC) σε λειτουργία εκτός δρόμου. Το Audi SQ2 εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και ελαστικά μεγέθους 235/45. Ο εξοπλισμός που προσφέρει η Audi περιλαμβάνει επίσης τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά μεγέθους 235/40 (στάνταρ με το εξωτερικό πακέτο SQ2). Τα φρένα έχουν διάμετρο 340 mm στον μπροστινό άξονα και 310 mm στον πίσω άξονα. Οι δαγκάνες φρένων διαθέτουν σήματα S και είναι προαιρετικά βαμμένες με κόκκινο χρώμα.

Ισχυρός χαρακτήρας που φαίνεται

Το Audi SQ2, το οποίο έχει μήκος 4,21 μέτρα, είναι ένα αυτοκίνητο γεμάτο χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός του έχει γίνει ακόμα πιο εκφραστικός. Οι προβολείς LED είναι στάνταρ και η Audi εγκαθιστά τους νέους προβολείς Matrix LED ως έξτρα. Τα πίσω φώτα είναι επίσης LED.  Στην πλάγια όψη του ανανεωμένου Audi SQ2, τα περιβλήματα αλουμινίου στους καθρέφτες, οι λωρίδες κατά μήκος των θυρών, η αεροτομή οροφής και οι ασημένιες λεπτομέρειες στην κολόνα C προσθέτουν premium χαρακτηριστικά. Ο χώρος αποσκευών βρίσκεται έχει όγκο από 355 έως 1.000 λίτρα ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων. Η παλέτα χρωμάτων του κορυφαίου μοντέλου Q2 περιλαμβάνει δέκα χρώματα αλλά και διχρωμίες με κύρια απόχρωση την Manhattan, Grey.

Σκούρες αποχρώσεις και πολυτελή υλικά στο εσωτερικό

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα Audi S, το εσωτερικό του SQ2  κυριαρχείται από σκούρους τόνους και ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας επιφάνειες. Η επένδυση είναι σχεδιασμένη σε μαύρο χρώμα και τα πάνελ των θυρών διαθέτουν ένα νέο υλικό που είναι ευχάριστο στην αφή. Τα καλύμματα πεντάλ και το υποπόδιο είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Υπάρχουν τέσσερα πακέτα με διαφορετικές ταπετσαρίες και χρώματα για το εσωτερικό του SQ2. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από ένα συνδυασμό υφάσματος και δέρματος (στάνταρ), δέρμα Nappa και ένα μείγμα από δέρμα και το υλικό μικροϊνών Dinamica, το οποίο αντικαθιστά το Alcantara. Μοιάζει με σουέτ, αλλά αποτελείται κυρίως από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ο οποίος προέρχεται από υφάσματα και φιάλες ΡΕΤ.

Εξοπλισμός

Το Audi SQ2  διατίθεται στάνταρ με αυτόματο κλιματισμό, σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και σπορ καθίσματα. Όσον αφορά το κορυφαίο σύστημα ψυχαγωγίας φέρνει τις υπηρεσίες Audi connect με LTE plus speed on board και ένα hotspot Wi-Fi  για τις κινητές συσκευές των επιβατών. Οι υπηρεσίες του Audi connect (κλήση και υπηρεσία έκτακτης ανάγκης) είναι αναβαθμισμένες  και αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού. Επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να κλειδώσει το όχημα από απόσταση ή να ελέγξει τη στάθμη καυσίμου, για παράδειγμα. Για να γίνει αυτό, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή myAudi στα smartphone τους, η οποία είναι επίσης δωρεάν. Η διεπαφή smartphone Audi και το Bang & Olufsen Premium Sound System ολοκληρώνουν το πρόγραμμα ψυχαγωγίας.

Πηγή: newsauto.gr

10
10