ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Επιστρέφοντας μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φίλων της αυτοκίνησης έχοντας πρεμιέρες, αλλά και πολλές ελλείψεις.

Είναι δεδομένο άλλωστε ότι με την πανδημία του κορωνοϊού να δημιουργεί νέα δεδομένα επικοινωνίας, η επιστροφή της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού να μην είναι όπως πριν –όλοι που βρεθήκαμε εδώ συμφωνήσαμε ότι η αίγλη του παρελθόντος έχει χαθεί ίσως και οριστικά, ωστόσο υπάρχουν ακόμη νέα μοντέλα που παρουσιάζονται εδώ και που σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Υπεύθυνοι για αυτό είναι κυρίως οι δύο μεγάλοι γαλλικοί –και όχι μόνο, Όμιλοι. Το Renault Group, το οποίο με μια σειρά από νέα μοντέλα και πρωτότυπα των Renault, Dacia, Alpine και Mobilize δέσποζε το χωλ Νο.6, αλλά και ο Όμιλος Stellantis, ο οποίος με την πολύ δυναμική παρουσία των Peugeot, Jeep και DS ξεχώρισε στο χωλ Νο.4.

Από κοντά και οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες βάλθηκαν να μας δείξουν ότι η επιθετική τους πολιτική στην Ευρώπη είναι πιο έντονη από ποτέ, με την πρόσφατα 5άστερη σε ασφάλεια BYD να κλέβει την παράσταση, αλλά και να ακολουθείται από κοντά από εταιρείες όπως η Wey της Great Wall και η βιετναμέζικη VinFast.

Το carandmotor ήταν ένα από τα λίγα ελληνικά μέσα που ταξίδεψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού για να σας μεταφέρει από κοντά όλες τις εξελίξεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που είδαμε στην έκθεση.

Alpine Alpenglow

Το Alpenglow είναι ένα υπεραυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που χρησιμοποιεί για την κίνησή του υδρογόνο, το οποίο αποθηκεύεται σε 2 κυλινδρικές δεξαμενές με πίεση 700 bar. Με μήκος 5 μέτρα και ύψος που δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, το γαλλικό concept υιοθετεί στοιχεία από οχήματα της Formula 1 και του Le Mans.

BYD Atto 3

Η κινέζικη BYD εντυπωσίασε με την παρουσία της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και ιδίως με αυτή του Atto 3, ενός compact SUV μοντέλου που πρόσφατα κατάφερε να πάρει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Το αμιγώς ηλεκτρικό Atto 3 έχει αυτονομία 521 χιλιομέτρων και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία όπως την περιστρεφόμενη οθόνη στο εσωτερικό του.

Dacia Manifesto

Το πρωτότυπο Manifesto της Dacia ήρθε στο Παρίσι για να μας δείξει τη νέα, τολμηρή πλευρά του χαρακτήρα της μάρκας. Το αμάξωμά του θυμίζει buggy οχήματα, διαθέτοντας υψηλή απόσταση από το έδαφος, compact διαστάσεις και μεγάλους τροχούς. Η κίνησή του είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, ενώ απουσιάζουν τα περιφερειακά κρύσταλλα από το αμάξωμα.

Διαβάστε περισσότερα

DS 3

Ανανεωμένο παρουσιάζεται στο Παρίσι το γνωστό μας DS 3, φέροντας κυρίως νέα σχεδιαστικά στοιχεία στην εμφάνισή του όπως είναι τα μεγαλύτερα εμπρόσθια κάθετα φώτα. Στα μοτέρ, το ηλεκτρικό DS 3 E-Tense απέκτησε αυξημένης χωρητικότητας μπαταρία που προσφέρει έως και 402 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Διαβάστε περισσότερα

Jeep Avenger

Με το Avenger η Jeep δημιουργεί το πρώτο της B-SUV και ένα από τα μικρότερα μοντέλα της ιστορίας της. Το αυτοκίνητο, φέρει το γνώριμο, ξεχωριστό στυλ των αυτοκινήτων της εταιρείας, σε ένα αμάξωμα όμως που του επιτρέπει να κινείται με άνεση και εντός των τειχών της πόλης. Θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, με 156 ίππους ισχύος.

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε περισσότερα στο carandmotor.gr