Η TOYOTA ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ COROLLA

Λίγο πριν εμπλουτίσει τη γκάμα της και με την Corolla Cross -αυτό θα γίνει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους- η Toyota ανανεώνει τις άλλες εκδόσεις του ιστορικού best seller της και μάλιστα σε όλους του τομείς.

Έτσι λοιπόν όλες οι εκδόσεις αμαξώματος έχουν διαφοροποιήσεις στη μάσκα και τους προβολείς ομίχλης, ενώ οι πιο πλούσιες εκδόσεις έχουν καινούργιους bi-LED προβολείς ή ακόμα και προβολείς LED προσαρμόσιμης δέσμης.

Από κει και πέρα και όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν νέα χρώματα αμαξώματος καθώς και καινούργιας σχεδίασης ζάντες.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα οθόνη για το σύστημα infotainment με διαγώνιο 10,5 ιντσών καθώς και ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών με συνολικά τέσσερες επιλογές απεικόνισης (Casual, Smart, Sport και Tough). Αυτός είναι διαθέσιμος από τα μεσαία επίπεδα εξοπλισμού και πάνω, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν νέα γραφικά και καινούργια υλικά και διακοσμητικά προκειμένου η συνολική εικόνα να γίνει πιο σύγχρονη και premium.

Επίσης υπάρχουν τετραετής συνδρομή στα Toyota Smart Connect ή Toyota Smart Connect+ που παρέχουν πλοήγηση και online πληροφορίες για τη κίνηση, νέος ψηφιακός βοηθός με φωνητική ενεργοποίηση καθώς και η εφαρμογή MyT για smartphones που παρέχει πληροφορίες και δυνατότητα εντοπισμού του αυτοκινήτου. Αναβαθμισμένη είναι και η ομπρέλα των συστημάτων υποβοήθησης Toyota T-Mate.

Σημαντικές αλλαγές στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης έχουν γίνει στα υβριδικά συστήματα πρόωσης των 1.800 και 2.000 κυβικών. Τα οποία έχουν αναβαθμίσεις τόσο στους κινητήρες βενζίνης όσο και στους ηλεκτροκινητήρες και τα ηλεκτρονικά ελέγχου τους -έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της 5ης γενιάς των υβριδικών συστημάτων της εταιρείας- ενώ η μπαταρία τους έχει γίνει πιο αποδοτική παρά τη μείωση των διαστάσεων και τους βάρους της που φτάνει μέχρι και τα 18 κιλά.

Έτσι λοιπόν η απόδοση του υβριδικού συνόλου των 1.800 κυβικών έχει αυξηθεί στους 140 ίππους (από 122), γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 9,2 δεύτερα (βελτιωμένο κατά 1,7 δεύτερα) χωρίς μάλιστα αλλαγή στις εκπομπές CO2 (102 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο).

Το σύνολο των 2.000 κυβικών αποδίδει πλέον 196 ίππους (από 184), είναι κατά 0,5 δεύτερα πιο γρήγορο στο 0-100 χλμ./ώρα –ολοκληρώνεται σε 7,5 δεύτερα– την ίδια στιγμή που οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 3 γραμμάρια στα 107 ανά χιλιόμετρο.

Η ανανεωμένη Toyota Corolla θα είναι διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς με τις τιμές της να είναι λίγο αυξημένες. Η βασική έκδοση αναμένεται να ξεκινάει από τα 18.500 ευρώ…

Πηγή: newsauto.gr