ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ APPLE

Στις “πλάτες” της έχει σηκώσει τη σημερινή χρηματιστηριακή άνοδο στη Wall Street η Apple. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού εκτοξεύεται σε νέα ιστορικά υψηλά, ξεπερνώντας τα 183,5 δολάρια.

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αγγίζει τα 900 δισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά την “ακριβότερη” εταιρεία παγκοσμίως! Μάλιστα, μόλις 20 δολάρια χωρίζουν τη μετοχή της από τα 200 δολάρια, τιμή που θα εκτοξεύσει την κεφαλαιοποίησή της στο 1 τρισ. δολάρια!

Το σημερινό ράλι της Apple (και κατ’ επέκταση της Wall Street) “πιστώνεται” στον “γκουρού των επενδύσεων”, Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση 75 εκατ. μετοχών της εταιρείας. Πλέον ο Buffet κατέχει 165,3 εκατομμύρια μετοχές.

«Πρόκειται για μια απίστευτη εταιρεία. Η Apple κερδίζει σχεδόν τα διπλάσια από τη δεύτερη πιο κερδοφόρα εταιρεία στις Η.Π.Α.», δήλωσε στο CNBC ο μεγαλοεπενδυτής.

Τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 25% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το ασύλληπτο ποσό να διαμορφώνεται στα 13,8 δισεκ. ή 2,73 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας πανηγυρικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών -σε έρευνα της FactSet.

Τα έσοδα για τη μεγαλύτερη εισηγμένη της Wall Street ανήλθαν σε 61,1 δισεκ. δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα, επίδοση κατά 16% υψηλότερη σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, που ξεπέρασε, επίσης, τις εκτιμήσεις.

Η εταιρεία πούλησε 52,2 εκατομμύρια iPhones στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για επίδοση ύψους 53 εκατομμυρίων, με τα σχετικά έσοδα να ανέρχονται σε 38 δισεκ. δολάρια.

Τα έσοδα από το τμήμα υπηρεσιών της εταιρείας του Steve Jobs, αυξήθηκαν κατά 31%, στα 9,1 δισεκ. δολάρια.

Η Apple αναμένει έσοδα μεταξύ 51,5 δισεκ. και 53,5 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ τεράστια αναμένεται να είναι η συμβολή του νέου “διαμαντιού” της εταιρείας, του iPhone X.

Ο τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε επιπλέον επαναγορές μετοχών συνολικού ύψους 100 δισεκ. δολαρίων, αλλά και αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος, κατά 16%.

Πηγή: protothema.gr