ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΟΤΗΡΗ: «ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

Δικαιολογημένα ανήκει στο μητρώο στελεχών της ΝΔ, αφού πρόκειται για μια επιβλητική προσωπικότητα. Ο χώρος της υγείας, είναι ο τομέας της και η προσφορά, το αντικείμενο της. Η Εβελίνα Ποτήρη, δικαίως τράβηξε τα βλέμματα πάνω της, αφού το έργο της και το βιογραφικό της μπορούν κάλλιστα να συμπληρώσουν το σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με την πολιτική; 

Δεν κάνω τίποτα περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε να κάνει κάθε πολίτης, και ιδίως ο κάθε νέος. Να διεκδικεί δηλαδή να έχει λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον της πατρίδας του και το δικό του μέλλον.

Γιατί επέλεξες το χώρο της ΝΔ και με ποιον πολιτικό ταυτίζεσαι περισσότερο;

Θεωρώ το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Πολίτευμα ως το καταλληλότερο για να εξασφαλίσει στην πατρίδα μου Δικαιοσύνη και Ασφάλεια, δίνοντας συγχρόνως ίσες ευκαιρίες στους πολίτες και χώρο για να αξιοποιηθούν οι νέοι. Ο πολιτικός που με εκφράζει περισσότερο είναι φυσικά εκείνος που, Δημοκρατικά, έχει εκλεγεί και ηγείται του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Χώρου της χώρας μας, και που αυτή τη χρονική στιγμή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βιώνουμε μια κρίση αξιών και θεσμών σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Πιστεύεις ότι με την διακυβέρνηση της ΝΔ αυτό θα αλλάξει;

Το γεγονός ότι ένθερμα, στηρίζω τη Ν.Δ., για να ηγηθεί, μπαίνοντας στο τιμόνι της πατρίδας μου, είναι από μόνο του δηλωτικό ότι πιστεύω στο πρόγραμμά της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Θα ήθελα να σταθούμε στον τομέα της υγείας και να μου πεις αν το πρόγραμμα της ΝΔ που εξήγγειλε ο Πρόεδρος σε βρίσκει σύμφωνη σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα.

Συμμετείχα αρκετές φορές στις επισκέψεις που ο Τομεάρχης Υγείας της νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης κ. Ιάσωνας Φωτήλας, έκαναν σε όλες τις θεραπευτικές μονάδες, όλης της Ελλάδας.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος και η επισήμανση κάθε αιτίας που έχει οδηγήσει το σύστημα Υγείας σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση, αναλύθηκε, και μεθοδικά οδήγησε στην ολοκλήρωση ενός προγράμματος που θα θεραπεύσει όλες τις ανεπάρκειες του σημερινού συστήματος, ενός προγράμματος που θα βάλει πρωτοπόρα την Υγεία στη νέα σύγχρονη πορεία της πατρίδας μας.

Τέλος πιστεύεις ότι τα social media έχουν “αντικαταστήσει” τις ανθρώπινες σχέσεις;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν καταργούν τις σχέσεις των ανθρώπων ούτε πρόκειται ποτέ. Με την καταιγιστική παντοδυναμία τους, όμως, επηρεάζουν βαθιά τις σχέσεις των ανθρώπων και των λαών.

Είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να γίνει μια πλατιά κοινωνική συμφωνία, να μπουν απαράβατοι κανόνες στη χρήση τους. Να αποτελέσουν τα social media, χρήσιμα για τον άνθρωπο εργαλεία, και να συμβάλουν καθοριστικά στη χάραξη μια προοδευτικής πορείας των ανθρώπινων κοινωνιών.