ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΓΟΗΤΕΙΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη, για τον γυναικείο πληθυσμό, με μία σωρία γυναικοκτονιών από ανθρώπους «σκουπίδια» -συγνώμη αλλά δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω αλλιώς- συμπεριλαμβανομένων και των συνθηκών που επικρατούσαν. Με την πανδημία να είναι στο φόρτε της, την οικονομία να δοκιμάζεται με και με μία πληθώρα προβλημάτων, σε ημερήσια διάταξη.

Κατά καιρούς από την συγκεκριμένη στήλη, έχουν γίνει πολλές αναφορές σε γυναίκες πρότυπα, που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Δεν θα αναφέρω ονόματα, γιατί είναι πάρα πολλά και η κάθε μία θέλει ιδιαίτερη αναφορά για τα πεπραγμένα της.

Ορισμένοι άντρες δεν δέχονται την επιτυχία τους, την καθιέρωση τους, γενικότερα τον ρόλο τους. Η θύελλα αντιδράσεων, που προκλήθηκε τη περασμένη χρονιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ήταν τεράστια.

Η ελευθερία, που είναι διάχυτη σήμερα αλλά και η ανάπτυξη της προσωπικότητας, ορισμένων ανδρών, συνέβαλε αρνητικά στο να υποβαθμίσουν το ρόλο της σύγχρονης γυναίκας και να την υποτιμήσουν, σε πολλά επίπεδα.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει, αφού μέρα με την μέρα η καθιέρωση είναι μεγαλύτερη και η αποδοχή τεράστια. Το έργο τους, είτε κάποια επιτυγχάνει επαγγελματικά, είτε προσωπικά, γίνεται αμέσως αντικείμενο θαυμασμού και μίμηση για τις νέες γυναίκες.

Ορισμένοι, πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, ως προς το γυναικείο φύλο, να σέβονται, να ζητάνε συγνώμη όταν σφάλουν και να κρατάνε τον πήχη χαμηλότερα, γιατί αναμφισβήτητα η γυναίκα, είναι η βάση της δημιουργίας και της εξέλιξης! Μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας, εργαζόμενη, συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της οικογένειας.

Η αύρα τους, η λεπτότητα που διαχειρίζονται κάποια θέματα αλλά και η αρμονία, που έχουν στο βλέμμα τους, τις κάνει μοναδικές. Πολλές φορές, τις αντιμετωπίζουμε από φόβο. Σε άλλες περιπτώσεις θα αναγκαζόμαστε να συμφωνίσουμε μαζί τους. Το σωστό είναι να προσπαθήσουμε να τις μάθουμε και να τις στηρίζουμε, σε κάθε τους βήμα γιατί όπως είπε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης: «Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, το χρήμα δεν θα είχε απολύτως καμία αξία».

10
10