Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ & Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξανάγραψε την πολιτική ιστορία της χώρας βγάζοντας την Ελλάδα από την αυστηρή επιτήρηση των δανειστών. Μέσα σε ένα «βαρύ» κλίμα λόγω της ενεργειακής κρίσης, που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, η Ν.Δ. κατάφερε να τοποθετήσει την Ελλάδα στην καλύτερη δυνατή θέση. Όμως, για μια ακόμη φορά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με μικροπολιτικά τερτίπια προσπαθούν ν’ αμαυρώσουν το συνολικό έργο της Κυβέρνησης.

Το θέμα των υποκλοπών βρίσκεται στην πρώτη θέση της κυβερνητικής ατζέντας με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει τη θέση του και να επιδιώκει σοβαρή προσέγγιση . Ενδιαφέρον είχε η πρόκληση του Κ. Μητσοτάκη στη βουλή περί δυσπιστίας καθώς και η απάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος , για μια ακόμη φορά, απέφυγε την ευθεία απάντηση και παρέμεινε στην σταθερή στάση της γενικευμένης αντιπαράθεσης.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο έχει ν΄ αντιμετωπίσει, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα και τις αντιπολιτευτικές επιθέσεις ψηφοθηρίας. Η προσπάθεια ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας είναι ένα από τα βασικά θέματα που χειρίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πρόσφατα, έκανε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και της ενεργειακής κρίσης. Κατά τη συνάντησή του με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani, πιστοποιήθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των επιστημών.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα ακόμη θέμα που αντιμετωπίζεται με προσοχή από την κυβέρνηση είναι οι πρωτοφανείς προκλήσεις του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέρχεται στην εμπρηστική ρητορική, την ώρα που η Αθήνα επιλέγει να απαντά με ψυχραιμία και κυρίως χωρίς να σηκώνει τους τόνους. Η κυβέρνηση  βλέπει σπασμωδική ενόχληση της Τουρκίας εξ αιτίας της γενικότερης αναβάθμισης της Ελλάδας  στο διεθνές γίγνεσθαι. «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μετά τις αναφορές του κ. Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας. Αυτή η θέση έγινε ξεκάθαρη τόσο στη συνάντηση που είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαιντεν όσο και στις επαφές στο Κογκρέσο  που ενημέρωσε για τις κινήσεις τις Άγκυρας, παρουσιάζοντας και τους χάρτες με τη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα» . Οι κινήσεις αναθεωρητισμού δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, κάτι που φάνηκε και από την διεθνή αντίδραση που προκάλεσε ο πόλεμος  στην Ουκρανία. Παράλληλα αυτό που τονίζεται είναι πως η Ελλάδα αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο εταίρο, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και ο ρόλος που μπορεί μα διαδραματίσει η χώρα ως ενεργειακός κόμβος.

ΥΓΕΙΑ – ΠΑΝΔΗΜΙΑ:

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της ΝΔ είναι η διαχείριση του υγειονομικού συστήματος καθώς παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ μια «διαλυμένη Δημόσια Υγεία». Το νοσηρό σύστημα, τόσο ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και στην οικονομική του διαχείριση βρίσκεται πλέον σε ικανοποιητικό στάδιο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας να κρατήσει τα νοσοκομεία σε εξαιρετικό επίπεδο και κατάφερε να κάνει όσα δεν κατάφεραν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ταυτόχρονα προχώρησε η οικονομική εξυγίανση και το σύστημα υγείας μας αποτελεί πρότυπο.

ΑΝΕΡΓΙΑ:

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η ανεργία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- υποχώρησε τον Ιούνιο στο 12,1% από 12,5% τον Μάιο και 15% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Και αυτό χάρη στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνησή. Συνέβαλαν  μεταξύ άλλων: Οι χαμηλότεροι φόροι, οι χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων που ενθάρρυναν επενδύσεις, τα προγράμματα για τη δημιουργία πάνω από 150 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και το πρώτο ένσημο, η εφαρμογή σειράς προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης καθώς και ο εργασιακός νόμος  που ισορροπεί σωστά ανάμεσα στη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και την προστασία των εργαζομένων.

ΠΑΙΔΕΙΑ:

Η παιδεία, για μια ακόμη φορά, ενισχύεται καθώς το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη για όλα τα παιδιά, η διδασκαλία αγγλικών στα νηπιαγωγεία, τα εργαστήρια δεξιοτήτων είναι γεγονός. Με 166 νέα προγράμματα σπουδών με διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, με 16.200 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση όταν δεν έγιναν διορισμοί για δεκαετίες, με κουπόνια για αγορά εξοπλισμού, με αναβαθμισμένη επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, για πρώτη φορά με πρότυπα επαγγελματικά λύκεια, με πανεπιστήμια εξωστρεφή με αξιολόγηση παντού και με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών είναι σαφέστατη η βελτίωση της παιδείας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ)

Ο τουρισμός, μετά την κρίση της πανδημίας, έφερε στην χώρα κάτι παραπάνω από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και με τους έξυπνους χειρισμούς του αρμόδιου υπουργείου θα συνεχιστούν τα έσοδα απ΄τον τουρισμό καθώς υπάρχει ζήτηση σε ταξιδιωτικά πακέτα για όλο το φθινόπωρο ακόμα και για τον Δεκέμβριο. Ήδη, έχει ξεκινήσει η προσέλκυση βορειοευρωπαίων και Γερμανών συνταξιούχων για να περάσουν αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα όπου ο χειμώνας είναι γλυκός και οι ενεργειακές ανάγκες πολύ μικρότερες συγκριτικά με τις χώρες τους. «Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσουν τα χρήματα που θα έδιναν για θέρμανση αν έμεναν σπίτια τους και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας μας και να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ «ΛΑΒΑΡΟ» ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ. ΤΟ «SHOW» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ:

Στο πλαίσιο της μικροπολιτικής η υπόθεση των υποκλοπών έχει τεθεί ως μείζον θέμα από το ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας πως, λίγα χρόνια πριν, η Όλγα Γεροβασίλη είχε διαφορετική άποψη για το θέμα.

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη μιλούσε για «προληπτικές» προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά αποκαλύπτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως αν κάποιος οργανώνει «παράνομες» διαδικασίες μέσω αυτού, τότε πρόκειται για πράξη βίας. Οι πρωτοφανείς δηλώσεις της εξέφραζαν την θέση της για την ελεύθερη σκέψης των πολιτών . Συγκεκριμένα ανέφερε: «πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς» Αποκαλύπτοντας ότι προληπτικές προσαγωγές γίνονται μέσα από παρακολουθήσεις πολιτών χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό γίνεται μέσω Facebook – όπως συνέβη με τον σχηματισμό δικογραφιών για τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας – ή μέσω άλλων social media. Η κυρία Γεροβασίλη τότε είχε πει: «δεν μιλάω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους κατ’ ανάγκην διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας»

Τότε «η προληπτική προσαγωγή ήταν θεμιτό μέσο σε περιπτώσεις που ενδείκνυται να γίνει για να προλάβεις τα χειρότερα» Σήμερα, οι παρακολουθήσεις που έκρινε η ΕΥΠ απαραίτητες , για την αντιπολίτευση, είναι απαράδεκτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ευαισθησία που τον διακρίνει σε θέματα ελευθεριότητας καθώς και με την νομιμότητα που υπερασπίζεται σε κάθε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παραδέχτηκε ότι οι ελληνικές αρχές είχαν υποκλέψει το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη και επισήμανε πως την ευθύνη έχει καθαρά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Αρνήθηκε ότι γνώριζε για την υποκλοπή αλλά την υπερασπίστηκε, υποστηρίζοντας ότι ήταν νόμιμη καθώς την είχε εγκρίνει ο εισαγγελέας. Αξίζει να σημειώσουμε τρεις παρατηρήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα , οι οποίες αποδεικνύουν πολλά: «Εντυπωσιάζομαι με την αγάπη του κ. Τσίπρα για τις απόψεις Βενιζέλου, απορώ αν είχε την ίδια άποψη όταν ήθελε να τον σύρει στο ειδικό δικαστήριο για τη σκευωρία της Νοβάρτις.» και συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται a priori, η τεκμηρίωση για την παρακολούθηση βουλευτών πρέπει να είναι εξαιρετικά στοιχειοθετημένη, κάτι που φαίνεται ότι δεν συνέβη στην περίπτωση Ανδρουλάκη.» Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σ΄ένα ακόμη γεγονός: «Θέλετε να φρεσκάρω κ. Τσίπρα λίγο τη μνήμη σας; Γιατί κρατήσατε ανοιχτή τη Βουλή για μία εβδομάδα, μετά την καταστροφική σας ήττα στις ευρωεκλογές; Για να ψηφίσετε το νέο ποινικό κώδικα» Εδώ, να υπενθυμίσουμε την δήλωση του τέως Υπουργου Δικαιοσύνης κ. Κοντονή: «Μίλησα, μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε», προσέξτε, «δολίως διάταξη κειμένου, να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα. Το λέω ευθέως, έτσι, ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ίδια ομιλία είπε: «Δεν γνώριζα καμία παρακολούθηση, σαν το έχω πει. A priori δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω ποιον παρακολουθεί η υπηρεσία» Ενώ, ανέφερε πως δεν γνωρίζει τον δημοσιογράφο κ Κουκάκη, ο οποιος εμπλέκεται στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε ν αναφερθεί και στις παρακολουθήσεις που γινότανε επί των ημερών της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα: « Ο κύριος Τσίπρας επί ημερών του μας είπε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού. Μετά είπατε πως εσείς δεν δώσατε εντολή. Μέτρησα τις επισυνδέσεις επί των ημερών σας, έγιναν 54 χιλιάδες. Τις κοιτάξατε μία μία; Άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε από το να ελέγχετε τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ; Εγώ δεν γνώριζα καμία και σας το είπα από την αρχή” είπε κατά την τριτολογία του στη Βουλή, απαντώντας στα όσα προηγουμένως είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια κυβέρνηση που ξέρει ν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και με βαθιά ευθιξία έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα. Αναμένεται η αποστολή στην Αθήνα αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση των υποκλοπών όπως αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε πραγματοποίηση ειδικής ακρόασης για τις παρακολουθήσεις που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Ενώ, ο πρωθυπουργός, πάντα ουσιαστικός,  έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Η οδηγία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σαφής, το κόμμα «να βρεθεί δίπλα σε κάθε πολίτη». Έτσι, όλοι οι υπουργοί βρίσκουν τρόπους να στηρίξουν την απαράβατη θέση του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένει στην ανάγκη ευρωπαϊκών λύσεων σε ένα πρόβλημα που, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, είναι παγκόσμιο, είναι πανευρωπαϊκό, ενώ ταυτόχρονα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα άρτιο εθνικό σχέδιο για την ανακούφιση της κοινωνίας και ιδίως των πιο αδύναμων και της μεσαίας τάξης, το οποίο έχει ήδη αποδώσει καρπούς, συγκρατώντας τις επιβαρύνσεις στην ενέργεια σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Τρία σημαντικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι ο άξονας των ανακοινώσεων στις 10 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Ωστόσο, η πιθανή καλύτερη εικόνα για την πορεία των δημοσιονομικών (δημόσια έσοδα, πορεία ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους και τουρισμός), θα γίνει γνωστή την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για σημαντικές εξαγγελίες. Μια σειρά από προτάσεις τόσο για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όσο επίσης και για τα μέτρα που στηρίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια είναι αυτά που φαίνεται πως θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Ένα από τα μέτρα που κερδίζει έδαφος είναι η επιταγή ακρίβειας. Ένα μέτρο στοχευόμενο που θα βοηθήσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις από την ακρίβεια και τις πληθωριστικές πιέσεις. Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα συνεχιστεί για όσο καιρό χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές στην ενέργεια.

Κάποια από τα σενάρια που εξετάζονται είναι :

Αύξηση του κατώτατου μισθού. Πληροφορίες θέλουν τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται σε επίπεδα προ μνημονίων, δηλαδή στα 751 ευρώ, από 713 ευρώ που είναι σήμερα.

Η αύξηση των συντάξεων: Από την 1η Ιανουαρίου του 2023 εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις οι οποίες σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη θα αφορούν όλους τους συνταξιούχους.

Η επιταγή ακρίβειας που για το 2022 εξετάζεται η χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας, προκειμένου να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η μείωση του Τέλους Επιτηδεύματος: Υπάρχουν σενάρια για μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος με κόστος 200 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία, αλλά είναι από τα μέτρα θα κριθούν στο παρά πέντε και ανάλογα με την πορεία των δημοσίων οικονομικών.

Το Fuel Pass 3 που στην περίπτωση που οι τιμές των καυσίμων διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα θα υπάρξει και νέος γύρος ενίσχυσης.

Και φυσικά η διεύρυνση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος,

Η φετινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες χρονιές. Είναι ξεκάθαρο ότι θα έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια η οποία θα περιλαμβάνει ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών και επισκέψεων. Κυρίαρχο θα είναι φυσικά το πακέτο των ανακοινώσεων που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!

90+1 ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτά είναι τα έργα του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Μια αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, θα σας κάνει να αισθανθείτε δέος και οργή.

10
10