ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ: «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ»

Έμπειρη, συγκροτημένη και με σχέδιο για τα κοινά, η Άρτεμις Αγαθοκλέους, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική σκηνή. Μητέρα, πολιτικός και επιχειρηματίας, προσπαθεί να μοιράζει σωστά τον χρόνο της για να έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Πρόκειται για μια δυναμική προσωπικότητα, που θα μας απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά και πως πήρες την απόφαση να κατέβεις στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές;

Πιστεύω ότι δεν ήταν απλά μια θετική αντίδραση σε ένα κάλεσμα, αλλά η ζωτική επιθυμία που αισθάνθηκα σε συνδυασμό με την ορμή που έχω μέσα μου σαν νέα γυναίκα να δώσω τη δική μου μάχη, να προσπαθήσω και να παλέψω να προσφέρω πραγματικά, να είμαι κοντά στους συνανθρώπους μου, σε κάθε κρίσιμη στιγμή με συνέχεια και συνέπεια. Έτσι, αρχικά αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα η απόφασή μου να κατέβω στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές είναι η συνέχεια, η συνειδητοποίηση της ευθύνης να υπάρξω ταυτόχρονα στο χώρο της πολιτείας και της κοινωνίας, δηλαδή να ξανοιχτώ σε ευρύτερους ορίζοντες για να βρω νέους δρόμους δράσης για όλους μας/

Να μπορέσω να δώσω και εγώ μία νέα φωνή, μία νέα πνοή στη πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Ολοκληρώνοντας, να είστε σίγουροι ότι έτσι ακριβώς όπως άρχισα ως Δημοτική Σύμβουλος, έτσι ακριβώς και θα συνεχίσω πάντα με σεβασμό απέναντι στον πολίτη, απέναντι στον συνάνθρωπο μου.

Κανείς πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αρχικά είσαι μητέρα, δημοτική σύμβουλος και επιχειρηματίας. Πως τα καταφέρνεις αρχικά και κατά δεύτερον αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για σένα;

Πιστεύω ότι για μια γυναίκα που είναι μητέρα, πολιτικός και επιχειρηματίας δεν υπάρχει πενθήμερο, γιορτές, πρέπει να είναι εκεί πάντα, να έχει τη δύναμη, ψυχική και σωματική, να συνεχίζει, να προσπαθεί να γίνεται καλύτερη σε όλα αυτά που κάνει. Σ’ αυτόν τον καθημερινό μαραθώνιο παίρνω δύναμη, πείσμα και αποφασιστικότητα από την μικρή μου κόρη, αλλά και από την οικογένειά μου που με στηρίζει πάντα. Επιλέγω, λοιπόν, να αφιερώνω τον ελεύθερο χρόνο μου σ’ αυτούς.

Γυναικοκτονίες. Μείζον θέμα με πολλές προεκτάσεις. Η πολιτεία πιστεύεις πήρε τα μέτρα που έπρεπε; Και τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε οι γυναίκες να είναι ασφαλείς στο κοινωνικό σύνολο;

Το θέμα των γυναικοκτονιών έχει αποκτήσει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, κι αυτό γιατί πλέον τις βλέπουμε καθημερινά, τις συζητάμε και γίνονται γνωστές άμεσα και γρήγορα στο κοινωνικό σύνολο. Παλιότερα υπήρχε μια ανοχή από τους θεσμούς αλλά και από την κοινωνία, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Σήμερα χρησιμοποιούμε πλέον τον όρο γυναικοκτονίες για τις γυναίκες που είναι θύματα έμφυλης βίας. Γενικά, γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια συμβουλευτικά γραφεία και κέντρα, τηλεφωνικές γραμμές και ξενώνες φιλοξενίας που παρέχουν πληροφόρηση – ενημέρωση, φροντίδα και ασφάλεια, αλλά δυστυχώς φαίνεται, αν λάβει κανείς υπόψη του την αύξηση των γυναικοκτονιών, ότι θα πρέπει να ληφθούν πολύ περισσότερα μέτρα, και κυρίως κατά την γνώμη μου, στο κομμάτι της πρόληψης και της μέριμνας.

Έχεις πρότυπα στην ζωή σου;

Αναντίρρητα, τα πρότυπα αποτελούν μια πολύ καλή πηγή κινήτρων της προσωπικής ανάπτυξης του καθενός. Η έννοια για μένα εναπόκειται κυρίως στην φιλοσοφία, τις πράξεις και την ιδεολογία του καθενός. Παρόλα αυτά, το πρότυπό μου δεν είναι μόνο ένα. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που με όλη τους την ενέργεια ωθούν την κοινωνία προς την βελτιστοποίηση, είτε είναι οικονομική, κοινωνική ή πολιτισμική. Είναι αυτοί που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην ενίσχυση της δημοκρατίας. Άνθρωποι με υψηλό αίσθημα ευθύνης έτοιμοι να σταθούν πολύτιμος αρωγός για την κοινωνία, έκδηλες πράξεις δημοκρατίας και άνθρωποι που οραματίζονται ένα πιο προοδευτικό μέλλον για μένα αποτελούν ένα ισχυρό πρότυπο.

Δεν θέλω να σε κουράσω αλλά θα ήθελα να μάθω το έργο σου αυτά τα 4 χρόνια που είσαι δημοτική σύμβουλος.

Επιγραμματικά σας αναφέρω τις παρακάτω δράσεις που πραγματοποίησα –λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού- τον τελευταίο κυρίως χρόνο σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και πάντα με τη στήριξη του δημάρχου κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη:

  •  «Μιλάμε για την Κύπρο: Ιστορία, Τραγούδι, Χορός» σε συνεργασία με το ΓΕΛ Χορτιάτη
  • Mια ξεχωριστή εκδήλωση με τη συνεργασία και στήριξη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ
  • Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Volley σε συνεργασία με τον Εθνικό Πυλαίας
  • Θεατρική παράσταση «ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΥ» με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου .
  • Διενέργεια φιλικών αγώνων καλαθοσφαίρισης στο Λύκειο Φιλύρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας και διοργάνωση από τον Α.Σ. Μέγα Αλέξανδρο 1994 Πυλαίας.

Στόχος μου ήταν και είναι να προωθήσω το κοινωνικό και εθελοντικό έργο στον δήμο μας, να προσφέρω ουσιαστικά με απλές πράξεις, εστιάζοντας στο τρίπτυχο προσφορά – εθελοντισμός -πολιτισμός.