ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΟΝΤΟΥ: «ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ»

Το όνομά της ακούγεται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, σαν μία επαγγελματίας που οι πελάτες της την εμπιστεύονται και την αγαπούν. Η Αφροδίτη Χόντου, είναι ένας άνθρωπος που σε πλησιάζει σαν να σε ξέρει χρόνια, με ένα ζεστό χαμόγελο, με μια φιλική διάθεση να σε ακούσει και αυτόματα νιώθεις ότι θέλεις να της εξομολογηθείς όλα σου τα μυστικά! Στο τέλος, δεν ξέρεις αν τη θέλεις για coach σου ή για φίλη σου. Όπως λέει η ίδια: « Δεν έχω πελάτες, έχω συμμάχους! Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια πιο ευτυχισμένη καθημερινότητα, με λιγότερα προβλήματα και με καλύτερους ανθρώπους. Και κυρίως με πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική ζωή!!».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ-ΣΠΟΥΔΕΣ-ΞΕΚΙΝΗΜΑ:

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια απέκτησε το Μaster της πάνω στον τομέα της Επικοινωνίας. Όμως οι σπουδές δεν ήταν ποτέ αρκετές γι’ αυτήν. Έχει πιστοποιήσεις από το National School of Government της Αγγλίας πάνω στον τομέα “Working with local Government”, επιμόρφωση πάνω στην ανάπτυξη ικανοτήτων Διοίκησης και Εκπαίδευσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και πιστοποιημένη στο πρόγραμμα «Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας, Ομαδικής συνεργασίας, Διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων».

Έχοντας εργαστεί αρκετά χρόνια στο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό, ως σύμβουλος επικοινωνίας σχεδιάζοντας καμπάνιες, κάνοντας δημόσιες σχέσεις, οργανώνοντας εκδηλώσεις και ερχόμενη σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, ο επόμενος στόχος να κατακτήσει ήταν το Coaching. Η εξαιρετική της επαφή με τους ανθρώπους, η επιθυμία της να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους και να ορίσουν νέους στόχους για μια νέα ζωή, την ώθησαν να αποκτήσει το διπλά πιστοποιημένο από το European Mentoring & Coaching Council και το Association for Coaching, Diploma in Evidence-based Coaching.

Σαν coach δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα του business όσο και του life coaching. «Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο, ειδικά τη σημερινή εποχή», τονίζει η ίδια. «Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν λύσεις να απαλλάξουμε τον εαυτό μας από περιττά προβλήματα, να τον αγαπήσουμε περισσότερο και να φέρουμε την χαρά στη ζωή μας!»

Έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου και έχει εισηγηθεί με επιτυχία το σεμινάριο « Δημιούργησε ένα συναρπαστικό μέλλον», στο οποίο αναλύει με ποιο τρόπο μπορούμε να ενισχύσουμε τόσο την αυτοπεποίθησή μας όσο και την αυτοεκτίμησή μας στο χώρο εργασίας μας, πως θα μειώσουμε αποτελεσματικά το εργασιακό μας στρες, πως θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και πως, στο τέλος, θα δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες για ένα εξαιρετικό μέλλον!!!

Γράφει ασταμάτητα, αρθρογραφεί στο Beaute Magazine και ετοιμάζει το βιβλίο της. Λατρεύει να ταξιδεύει και απεχθάνεται τους ανθρώπους που υποκρίνονται, τους αγενείς και τους μίζερους. Το χιούμορ και το γέλιο είναι γι’ αυτήν πηγή ζωής! « Το να μπορείς να κάνεις τον άλλον να χαμογελάει είναι για μένα η μεγαλύτερη ευλογία του κόσμου!», μας λέει η ίδια.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων αυτή τη στιγμή;

Νομίζω πως είναι ο φόβος! Και τελευταία, με όλα αυτά που περνάμε, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Έχουμε συνηθίσει οι άνθρωποι σε ένα μοτίβο ζωής και δειλιάζουμε να το αλλάξουμε, παρόλο που δεν μας κάνει ευτυχισμένους. Ο φόβος μπορεί να σε παραλύσει. Μπορεί εύκολα να γίνει συνήθεια. Είναι σχεδόν αντανακλαστικός πια. Φοβόμαστε γιατί έτσι μάθαμε! Γιατί κανένας δεν μας είπε πως αν δε ρισκάρουμε, αν δε βγούμε από το comfort zone, στο οποίο έχουμε βολευτεί, δεν θα ξεπεράσουμε κανένα μας πρόβλημα και καμία μας αδυναμία. Φοβόμαστε ακόμα και να κάνουμε λάθη ή όταν κάνουμε λάθη, που είναι απόλυτα φυσιολογικό, φοβόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι ένας φαύλος κύκλος όλο αυτό.

Αρθρογραφείτε στο Beaute Magazine και τα άρθρα σας έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα. Πως σας προέκυψε;

Καταρχάς να πω πως νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με ένα περιοδικό σαν το Beaute Magazine. Από την πρώτη ημέρα της συνεργασίας μας, εισέπραξα την εμπιστοσύνη τους, την αγάπη τους και την υποστήριξή τους στα κείμενά μου. Τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό! Ξεκίνησα να γράφω απλά τις σκέψεις μου για όλα αυτά που βλέπω, που ακούω και που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά, για να αποτυπώσω τη δική μου οπτική πάνω στα πράγματα. O τρόπος που γράφω ταίριαξε με το ύφος και την ποιότητα του περιοδικού και είμαι πολύ ικανοποιημένη που το «αγκάλιασε» και ο κόσμος.

Τι πιστεύετε πως κάνουμε λάθος και δεν είμαστε ευτυχισμένοι;

Το λάθος είναι ότι πιστεύουμε ότι απαγορεύεται να κάνουμε λάθη. Τα λάθη για μένα είναι ένας δρόμος να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Ένας δρόμος για να καταλάβεις τα όριά σου και ως που μπορείς να φτάσεις. Είναι κίνητρο τα λάθη. Για σκέψου πόσο πιο σοφοί βγαίνουμε από αυτά. Πόσο πιο δυνατοί. Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε συναντήσει λάθος ανθρώπους, σε λάθος χρόνους, σε λάθος συνθήκες… έχουμε κάνει λάθος δουλειές… έχουμε ζήσει με όλα αυτά… ενίοτε τα επιλέγουμε κιόλας συνειδητά. Ποιος μας έμαθε πως ο δρόμος για την ευτυχία δεν έχει λάθη; Ας τα απενοχοποιήσουμε λοιπόν! Η ζωή και η ευτυχία δε γίνεται να είναι μια ευθεία γραμμή.

Ποια θα ήταν η συμβουλή σας;

Να έχεις πάντα εμπιστοσύνη στη ζωή. Να κάνεις υπομονή! Ό, τι συμβαίνει στη ζωή σου, συμβαίνει με σκοπό να σε οδηγήσει εκεί που πρέπει να φτάσεις. Απόλαυσε το ταξίδι, έχε τα μάτια σου ανοιχτά, αξιολόγησε τις εμπειρίες σου και, κυρίως, μην παραιτηθείς ποτέ! Τα εμπόδια πάντα εκεί θα είναι, για να σου αποδεικνύουν κάθε φορά, πως μπορείς να τα καταφέρεις!!
Και να αγαπάς! Να αγαπάς τους ανθρώπους, τον εαυτό σου, τα λάθη σου, ακόμα και τα λάθη των άλλων! Να μάθεις να συγχωρείς! Η αγάπη για μένα είναι η κινητήριος δύναμη του κόσμου, είναι ο καμβάς που εκεί πάνω θα ζωγραφίσεις τη ζωή σου! Ξέρεις, πως είναι στο χέρι σου να ζήσεις μια θαυμάσια ζωή.

INFO:

Αφροδίτη Χόντου

Life & business coach – Επικοινωνιολόγος

info@afroditihondou.com

afroditihondou.com