Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΟΔΟ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μετρώντας αντίστροφα προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τις σοβαρότερες εκλογές των τελευταίων ετών, έχει έρθει η στιγμή της ουσιαστικότερης απόφασης των Ελλήνων, η οποία θα καθορίσει το μέλλον την χώρας. Στην απέναντι όχθη ένας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δείχνει να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του ρίχνοντας λάσπη και διατηρώντας την τακτική της ασάφειας.

Ολοκληρώνοντας την τετραετία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και οι λόγοι είναι πολλοί! Κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια και παράλληλα έδωσε προοπτικές σε μια δύσκολη περίοδο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός, που από το βήμα του Αμερικανικού Κογκρέσου, έστειλε σαφή μήνυμα στην Τουρκία. Η Έλλάδα «δεν θα ανεχτεί πράξεις βίας, ούτε τον ιστορικό αναθεωριτισμό». Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στους δεσμούς ανάμεσα στον Ελληνικό και Αμερικάνικο λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ενέπνευσε την Αμερικάνικη δημοκρατία! Τουλάχιστον δέκα φορές οι παριστάμενοι, με πρώτες τις κυρίες Καμάλα Χάρις και Νάνσυ Πελόζι, τον χειροκρότησαν όρθιοι. Μια ομιλία, γεμάτη μηνύματα, συμβολισμούς και παραλληλισμούς. Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός, ανέβασε την Ελλάδα ψηλά.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

‘Εχει αποδείξει πως μπορεί να υλοποιήσει αυτά που υπόσχεται. Και ο σχεδιασμός της επόμενης θητείας, θα οδηγήσει την χώρα μας στην ανάπτυξη και σε μια καλύτερη καθημερινότητα. Δεν είναι τυχαίο που το debate τον ανέδειξε ως τον μοναδικό αξιόπιστο αρχηγό. Τα λόγια του, σε πρόσφατη ομιλία του αποδεικνύουν πως η στρατηγική του στηρίζεται σε γερές βάσεις : «Δεν μου αρέσει να τάζω πράγματα τα οποία ξέρω ότι αύριο δεν μπορώ να υλοποιήσω, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι σας υπόσχονται προγράμματα τα οποία ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια σε κόστος.

Αλλά, προσέξτε, όταν τους προκαλούμε και τους λέμε, “ρε παιδιά, μην τσακωνόμαστε για τα προγράμματα μας, ένας τρόπος υπάρχει να δούμε ποιος λέει την αλήθεια, ελάτε να τα πάμε όλοι μαζί να τα κοστολογήσει κάποιος τρίτος, ανεξάρτητος. Δεν θέλετε το Γενικό Λογιστήριο; Η Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν θέλετε την Τράπεζα της Ελλάδος; Το Οικονομικό Συμβούλιο της Βουλής”. Σιωπή. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι σας τάζουν πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και δεν τους ενδιαφέρει, βέβαια, διότι κατά βάθος ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τις εκλογές».

Η προηγούμενη τετραετία ήταν από τις δυσκολότερες που έχει βιώσει η Ελλάδα. Αρχικά, η πανδημία ήταν το βασικότερο παγκόσμιο πρόβλημα που αντιμετώπισε ολόκληρος ο κόσμος. Η Ν.Δ. δαπάνησε κοντά στα 50 δισ. ευρώ και έκανε την ζωή των Ελλήνων βιώσιμη. Προχώρησε σε ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ενώ οργάνωσε το πρωτοποριακό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και αξιοποιεί αποτελεσματικά κάθε διαθέσιμο πόρο και ευκαιρία, ώστε να αντιμετωπίσει  χρόνιες διαρθρωτικές παθογένειες αλλά και να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση υπήρξε ένα ακόμη στοίχημα για την κυβέρνηση το οποίο κέρδισε με διαφορά με μέτρα τα οποία κράτησαν τους Έλληνες ζωντανούς.

Ο βασικός προσωπικός στόχος του πρωθυπουργού, ήταν και είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Με σωστή στρατηγική, πέτυχε τον στόχο.

Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ κατά 35% αθροιστικά . Και με μια ακόμη παρέμβαση για την επόμενη τετραετία, οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%.

Μειώθηκε η ανεργία που ήταν λίγο πάνω από το 17% και σήμερα βρίσκεται γύρω στο 11% με στόχο να φτάσει σε μονοψήφια νούμερα. Η στήριξη της μεσαίας τάξης αλλά και τα ασθενέστερα εισοδήματα ενισχύθηκαν και με τους λογαριασμούς του ρεύματος, μέσα από το «Market Pass» και άλλα εργαλεία. Αυξήθηκαν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, τα αναπηρικά επιδόματα μετά από πολλά χρόνια, δημιουργώντας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για μια σοβαρή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Τεράστια επιτυχία, σημείωσε και το καλάθι της «νοικοκυράς».

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, ήταν μια καινοτομία που έδωσε στους εργαζόμενους ένα ακόμη προνόμιο σε συνδυασμό με την αυτόματη καταγραφή του χρόνου εργασίας από τα συστήματα της «ΕΡΓΑΝΗΣ». Αφαιρέθηκαν 7 δισ. ευρώ συνολικής επιβάρυνσης από τους εργαζόμενους με τον σχεδιασμό ν΄αρχίζει να αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός.

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο πρωθυπουργός έχει στρατηγική και έπειτα από βαθιά μελέτη γνωρίζει τους βασικούς πυλώνες που πρέπει να κινηθεί. Η «Σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια» είναι οι βασικοί στόχοι. Κάποια ακόμη απ΄τα σχέδια της κυβέρνησης είναι η επέκταση του φράχτη του Έβρου. Να ενισχυθεί ο εξοπλισμός από ένα στελεχιακό δυναμικό το οποίο είναι καλά καταρτισμένο. Οι μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις.

Εδώ πρέπει να προστεθεί η αγορά, των μαχητικών Rafale, συνολικά 18 στον αριθμό, καθώς επίσης και η παραγγελία φρεγατών belharra. Με αυτό τον τρόπο, οι ένοπλες δυνάμεις, αποκτούν κύρος και υπεροχή.

ΥΓΕΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ

Η αναμόρφωση του ΕΣΥ. Νέοι διορισμοί στην Παιδεία, όπου ήδη έγιναν 25.000 μόνιμοι διορισμοί. Επίσης, αυξήθηκαν σημαντικά τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία και τοποθετούνται διαδραστικοί πίνακες.

Ο κ. Μητσοτάκης στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία, για μια Ελλάδα ισχυρή έχει σαφείς προτεραιότητες. Αύξησή μισθών. Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Στήριξη της νέας γενιάς με πολλές παρεμβάσεις. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον. Και η συνέχιση της εθνικής πολιτικής στα θέματα εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ

Ξεκινώντας με τα λόγια του ίδιου του Κυριακού Μητσοτάκη αντιλαμβανόμαστε πως η επανεκλογή του είναι μονόδρομος: «Προτιμούμε τη σύγκριση από τη σύγκρουση. Να αποφασίσουν οι πολίτες ποιος μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά οποιαδήποτε κρίση και ποιος αποτελεί ο ίδιος κρίση. Ο κ. Τσίπρας τάζει παροχές. Τις κοστολογούμε γύρω στα 45 δισ. σε βάθος τετραετίας. Αν εφαρμοζόντουσαν θα οδηγούσαν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο. Επειδή ξέρουν ότι θα χάσουν, τάζουν τον ουρανό με τα άστρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σχέδιο για την επόμενη τετραετία που όμως ακόμη δεν το έχει κοστολογήσει . Αρνείται να απαντήσει πόσο κοστίζει το πρόγραμμά της, αλλά και πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα μέσα στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και χωρίς να μπει σε κίνδυνο η πορεία της. Υπόσχεται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ μέσα στις πρώτες 50 ημέρες, ενώ η Ν.Δ. αύξησε πρόσφατα τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ και υπόσχεται τη σταδιακή αύξησή του στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή μέσα στο 2027. Υπόσχεται ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, χωρίς να υπολογίζει το κόστος αυτής της επιλογής. Υπόσχεται άμεση αύξηση 10% τους μισθούς στον δημόσιο τομέα, άμεση επαναφορά της 13ης σύνταξης, αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5% .

ΤΙ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Μην ξεχνάμε πως η τετραετία του κ. Τσίπρα ήταν περιπετειώδης βάζοντας τους Έλληνες σε καθεστώς ανασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών, τα σύνορα που δεν υπήρχε έλεγχος, η εξωτερική πολιτική της χώρας που είχε πατώσει, οι κατασχέσεις που τριπλασιάστηκαν και πολλά ακόμα, έφτιαξαν την πραγματική εικόνα της Αριστεράς.

Όλα δείχνουν πως ο κύριος Τσίπρας δεν έχει συνειδητοποιήσει τα λάθη και επιμένει. Αρνήθηκε να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Νίκο Παπά μετά την ομόφωνη καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο και παράκαμψε την υπόθεση Πολάκη ο οποίος στοχοποίησε δικαστές, τραπεζίτες και δημοσιογράφους. Ενώ, η παραπομπή του και η καθαίρεσή του, από τα κομματικά όργανα ήταν προσωπική απόφαση του κ. Τσίπρα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε!

Παραλίγο να βρεθούμε εκτός ευρωπαϊκής ένωσης κάτι που κατάφερε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1979. Μια πολιτική που υπαγορεύτηκε από την αντίληψή του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας, αλλά και από την πεποίθησή του στη γενικότερη ανάγκη της συσσωμάτωσης των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου σε ενιαίο πολιτειακό σχήμα.

Η Νομισματική Ένωση, η διαμόρφωση ενιαίας αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, ως προϋπόθεση για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία, η ενίσχυση ή και αναμόρφωση των κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, η εκχώρηση, τελικά, μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων ανάγονταν από τον Καραμανλή σε προτεραιότητες άμεσες και επιτακτικές. Αγώνας ετών, από έναν εθνάρχη με όραμα και ηγετικές περγαμηνές, που οδήγησε την χώρα στην ανάπτυξη κινδύνεψε από μια «επιπόλαιη» κίνηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στα βράχια.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ!

Το παρακάτω link θα σας κατατοπίσει πλήρως για τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ, όσο διακυβέρνησε την χώρα.

90+1 ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

10
10