STYLE & ATTITUDE

Με αφορμή το fashion week που ξεκίνησε, σκέφτηκα το πόσο σημαντικό είναι η εικόνα ενός ανθρώπου, τι βγάζει προς τα έξω και τι θέλει να πετύχει με την προσωπικότητα του, όταν έχει στόχους. Η υψηλή αισθητική, το ταλέντο για δημιουργία, η καταξίωση αλλά και η κριτική, είναι σχέσεις αλληλένδετες, που σαν σκοπό έχουν να κάνουν τον συγκεκριμένο/η μοναδικό από πολλές απόψεις.

Ξέρουμε όλοι από τα φοιτητικά μας χρόνια ότι με τις σπουδές, η προσωπικότητα μας καλλιεργείται και μας δίνει δυνατότητες. Το στυλ έρχεται από μόνο του, όταν ακολουθούμε πίστα τις τάσεις της μόδας και προσπαθούμε να τις προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα. Ο σεβασμός πηγάζει από την οικογένεια αλλά και η ποιότητα είναι ένα στοιχείο, που πρέπει να υπάρχει στις επιλογές μας, σε καιρούς όπου όλα έχουν αλλοιωθεί, δέχονται «επιθέσεις» από στοιχεία κατώτερα, χωρίς σημασία και εξέλιξη.

Η ιστορία μας έχει διδάξει κατά καιρούς ότι υπήρχαν fashion icons, ηθοποιοί που επέβαλαν το δικό τους στυλ (Κάρυ Γκραντ, Στιβ Μακ Κουίν), γυναίκες θρύλοι (Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Γκρέις Κέλλυ, Σοφία Λώρεν, Μαρία Κάλλας), πολιτικοί που λατρέψαμε και τους ευγνωμονούμε ακόμη (Ελευθέριος Βενιζέλος, Χαρίλαος Τρικούπης) αλλά και Έλληνες της τέχνης και των γραμμάτων που άφησαν το δικό τους στίγμα, (Τζένη Καρέζη, Κατίνα Παξινού-τιμήθηκε με Όσκαρ-Μάνος Κατράκης,Δημήτρης Χορν) και πολλοί άλλοι που συνέβαλαν στην αξία και στην καταξίωση της 7ης τέχνης.

Η λίστα είναι μεγάλη γιατί τότε, υπό άλλες συνθήκες τα ιδανικά ήταν διαφορετικά, τα πιστεύω κοινά και ο στόχος ένας!

IMG_1895

Σήμερα δυστυχώς βλέπω με πολύ μεγάλη μου λύπη ότι το lifestyle, έχει παρερμηνευθεί από άτομα εντελώς άχρηστα, δημόσιες σχέσεις κάνουν κάποιοι, που δεν έχουν καν την στοιχειώδη εκπαίδευση, αλλά αρέσκονται σε κάποιες γνωριμίες πολύ χαμηλού βεληνεκούς και τα socila media, έχουν κατακλυστεί από βίζιτες, κακομοίρες που αντιγράφουν τα ξένα προφίλ διάσημων. Στην ίδια κατηγορία προσθέτω και τους ατάλαντους, που τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται.

Φταίει η οικονομική κρίση δεν λέω, αλλά φταίει και η πολύ ελευθερία, που έχει δοθεί σε κάποιους, που δεν αξίζει να τους φτύσεις!

Επίσης κάποια έντυπα ορισμένα προσπαθούν μέσα από θεατρικές προσπάθειες υπεράσπισης, να τους καθιερώσουν είτε επειδή έχουν πληρώσει κάποια διαφήμιση είτε επειδή είναι φίλοι τους.

Το lifestyle σήμερα απονευρώθηκε, αλλά έχει μείνει ένα κομμάτι του, που ευτυχώς είναι ζωντανό και εκεί δεν μπορεί να επέμβει κανείς γιατί απλούστατα χρειάζονται πολλά χρήματα, πολύ ανεβασμένο επίπεδο, γνωριμίες σε ολόκληρο τον κόσμο, γενικά άλλα standars kai highlights.

Χαίρομαι για τις πολύ σημαντικές γαστρονομικές εξελίξεις για το Nammos, που φέτος βρισκόταν στην Ελβετία, για το φετινό fashion week που ξεκίνησε με την παρουσία των Dsquared2, τον Γιώργο Λάνθιμο, που έφτασε μέχρι τα Oscar, τον Ηλία Ψινάκη, που τον θεωρώ επιτομή του στυλ, την Φαίη Ψυχοπούλου, την αντιπρόεδρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος
ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ, τον Αλέξανδρο Κασσανδρινό, που εκτός από πετυχημένος δικηγόρος δίνει ιδιαίτερα μαθήματα στυλ, τον Χάρη Σιανίδη, για την εταιρία Beautiful People Pr, για αυτά που έχει πετύχει, την ελληνική ναυτιλία και τους Έλληνες εφοπλιστές, την ύπαρξη του περιοδικού MANCODE και πολλών άλλων που κρατάνε την ποιότητα ψηλά και δημιουργούν ισορροπίες και διαχωρισμούς, σε μία κοινωνία που έχει υποφέρει από τους πολιτικούς και πολύ περισσότερο σήμερα με την τωρινή άχρηστη κυβέρνηση!

Θα μπορούσα να γράφω μέρες, να κρίνω, να επικροτώ αλλά και να δίνω συμβουλές για το τι πρέπει να αλλάξει και πότε. Θα σταματήσω εδώ γιατί οι νοήμονες ξέρουν ότι ο σεβασμός και οι πρωτοβουλίες, παίρνονται στην σωστή χρονική στιγμή. Για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαφορετικά γίνεσαι Βενεζουέλα. Νομίζω ότι αυτή η χώρα ήταν και το πρότυπο των σημερινών κυβερνώντων. Έλεος, πραγματικά έλεος η πατρίδα του Σοφοκλή και του Πλάτωνα να έχει γίνει «τσαντίρι» από τους άχρηστους και τους ανεπρόκοπους.

10
10