ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΠΙΑΣ ΚΑΠΡΑΛΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ Β3 ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Κυρία Καπράλου, είστε μια νέα γυναίκα ελεύθερη επαγγελματιας-δικηγόρος. Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Ασκώ μάχιμη δικηγορία αρκετά χρόνια τώρα ,είμαι ενεργά μέσα στην κοινωνία ,δίπλα στους πολίτες προσπαθώντας να δώσω λύση στα προβλήματά τους μέσω της δικηγορικής μου ιδιότητας.Γνωρίζω και αφουγκράζομαι συνεχώς τους προβληματισμούς των συμπολιτών μου και των νέων φυσικά ανθρώπων και μέσα από την ενασχόλησή μου με την πολιτική θεωρώ ότι δύναμαι να συμβάλω στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική επίλυση κοινωνικών ζητημάτων.

Παρατηρούμε ότι πολλές νέες υποψήφιες στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είναι νέες γυναίκες. Πώς κρίνετε αυτή την κίνηση και πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι;

Πράγματι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά συμμετοχής νέων γυναικών στα ψηφοδέλτια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας,γεγονός το οποίο καταδεικνύει πέρα από την απαιτούμενη ποσόστωση συμμετοχής σε αυτά και την ανάγκη για ανανέωση,για μια ηχηρή ανανέωση όπου η υποψηφιότητα νέων γυναικών είναι δυνατό να πραγματοποιήσει.Η γυναίκα είναι κινητήρια δύναμη μέσα στην κοινωνία,στην οικογένεια.Η σύγχρονη γυναίκα είναι εργαζόμενη,μητέρα ,σύζυγος ,επαγγελματίας,γνωρίζει,νιώθει και είναι σε θέση να αντιληφθεί ευκολότερα τις όποιες κοινωνικές παθογένειες και να δράσει με περισσότερη ενσυναίσθηση ,αναζητώντας την επίλυσή τους.

Πόσο εύκολο είναι για μια νέα γυναίκα ελεύθερη επαγγελματία να ασχοληθεί με την πολιτική;

Το επάγγελμα της μάχιμης δικηγόρου είναι αρκετά υπεύθυνο και απαιτητικό .Η γυναίκα δικηγόρος αφιερώνει αρκετό χρόνο στην εργασία της με αποκλειστικό γνώμονα την επίλυση των νομικών ζητημάτων των εντολέων της.Το ίδιο συμβαίνει και με την ενασχόληση με την πολιτική.Κάποιες φορές και ο δρόμος της πολιτικής παρουσιάζει δυσκολίες,είναι δύσβατος και χρειάζεται υπομονή και επιμονή για την επίτευξη του στόχου.

Πιστεύετε ότι οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική;

Θεωρώ πως επιβάλλεται οι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με την πολιτική.Σίγουρα οι παλαιότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία πολιτικοί διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσίακαι η παρουσία τους στην πολιτική σκηνή είναι απαραίτητη.

Οι νέοι όμως πολιτευτές και πολιτικοί προβάλλουν καινοτόμες ιδέες ,οι οποίες συμβαδίζουν με τις νέες γενιές ,γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα που τις απασχολούν και με τον τρόπο αυτό τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν μια αντίστοιχη ικανοποιητική εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,καθώς και το κίνητρο να συμμετέχουν ενεργά στην ενασχόληση με τα κοινά.