ΕΒΕΛΥΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: «ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ & ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος και επιχειρηματίας, με ισχυρή προσωπικότητα και διεθνείς επαφές, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Προερχόμενη από μία οικογένεια με σημαντική ιστορία στην επιστήμη του Δικαίου και πιο συγκεκριμένα στο Ποινικό Δίκαιο, έχει αποφασίσει να συνεχίσει επάξια το έργο του πατέρα της, επεκτείνοντας το και εκτός Ελλάδας, όπως ήδη έχει ξεκινήσει. Η Έβελυν Παρασκευοπούλου, τελειώνοντας τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι, με αντικείμενο το εταιρικό δίκαιο, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το ιστορικό δικηγορικό γραφείο, που διατηρούν με τον πατέρα της στην Αθήνα.

Εκτός από τις Νομικές σπουδές, έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες, ενώ πλέον εκτός από δικηγόρος είναι και αρθρογράφος κοινωνικοπολιτικών θεμάτων. Εργασιομανής και αφοσιωμένη στους στόχους της, που πάντα πετυχαίνει. Παράλληλα, ασχολείται με φιλανθρωπικούς οργανισμούς και με φιλοζωικές οργανώσεις. Η Έβελυν Παρασκευοπούλου, δεν είναι απλά μια εντυπωσιακή και ανερχόμενη δικηγόρος.

Έχεις την τύχη να βρίσκεσαι σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, με μακρόχρονη πορεία. Πες μας για την πορεία του γραφείου.

Το δικηγορικό γραφείο μας, δραστηριοποιείται στο νομικό χώρο από το 1975 στην Αθήνα. Ο πατέρας μου, ξεκίνησε δυναμικά τη νομική σε νεαρή ηλικία και κατάφερε να αναλάβει και να φέρει εις πέρας υποθέσεις, που συγκλόνησαν το πανελλήνιο, αλλά και υποθέσεις οι οποίες έγιναν λιγότερο γνωστές συγκινώντας όμως εμάς, διότι ως συνήγοροι υπεράσπισης κατανοούμε και μοιραζόμαστε τον πόνο των ανθρώπων που υπερασπιζόμαστε.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ένας νεαρός δικηγόρος;

Ο σοβαρός έως ενίοτε σκληρός ανταγωνισμός στον δικηγορικό χώρο, νομικά και επαγγελματικά.

Για εσάς ποιος νομικός αποτελεί «πρότυπο»;

Η απόφαση να ασχοληθώ με την επιστήμη της Νομικής, ήρθε από το γεγονός του θαυμασμού που έχω προς τον πατέρα μου, αρχικά σαν άνθρωπο και έπειτα ως επαγγελματία. Πρότυπο μου, αποτελεί ο πατέρας μου, για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την προσπάθεια που έχει καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να φτάσει στο νομικό επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Ποιο είναι το μότο της ζωής σας;

Γενικά πιστεύω στη δύναμη και θέληση του ανθρώπου, αυτό είναι που καθορίζει κάθε στιγμή τη ζωή μου. Θεωρώ πως η προσπάθεια που καταβάλει ο κάθε ανθρωπος για την επίτευξη των στόχων του καθορίζει και το αποτέλεσμα που θα έχει.

Ποιο είναι το όραμα σας και ο στόχος σας;

Στην εποχή που διανύουμε, οι γυναίκες έχουν κάνει σημαντικά άλματα στον επαγγελματικό τομέα, οπότε σε αυτό το κομμάτι, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταφέρω να δείξω ότι οι γυναίκες, μπορούμε να διεκδικούμε θέσεις και αξιώματα, που κάποτε μόνο άνδρες μπορούσαν να κατέχουν. Βρίσκομαι σε έναν επαγγελματικό χώρο, που δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, επομένως, θέλω να μαθαίνω περισσότερα και να γίνομαι καλύτερη σε αυτό που κάνω. Παράλληλα, επειδή έχω ξεκινήσει και κάτι επιχειρηματικό θέλω να επεκταθώ και να πετύχω και σε αυτό το κομμάτι.

Είχατε την τύχη να μεγαλώσετε μέσα σε μια οικογένεια νομικών. Τι μνήμες έχετε από αυτό; Τι θυμάστε να λέει συχνά ο πατέρας σας;

Στην οικογένεια μου θα μπορούσε να πει κανείς είναι ιδιαίτερα έντονη η παρουσία της νομικής επιστήμης. Ξεκινώντας από τον πατέρα μου, και συνεχίζοντας με στενούς συγγενείς οι περισσότεροι είναι δικηγόροι είτε ανήκουν στο δικαστικό σώμα. Μεγαλώνοντας άρχισα να καταλαβαίνω όλο και περισσότερο τη νομική συζητώντας με τον πατέρα μου για όλες τις υποθέσεις που είχαμε αναλάβει στο γραφείο. Θυμάμαι ότι από πολύ μικρή με αντιμετώπιζαν σαν ενήλικη στις συζητήσεις σχετικά με το επάγγελμα και αυτό είναι κάτι που με επηρέασε θετικά ώστε να γίνω δικηγόρος, χωρίς καμία πίεση για την επιλογή αυτή από την πλευρά των γονιών μου. Πλέον με τον πατέρα μου εφόσον δουλεύουμε και μαζι έχουμε εκτός από σχέση δεσμού αίματος και σχέση συναδελφική με έντονες συμφωνίες αλλά και έντονες διαφωνίες.

Γιατί επιλέξατε την Σορβόννη για τις σπουδές σας;

Η επιλογή μου για το πανεπιστήμιο που θα φοιτούσα, έγινε με βάση τα κριτηρια για τα καλύτερα και πιο απαιτητικά πανεπιστήμια της Ευρωπης. Ήθελα, να λάβω την καλύτερη εκπαίδευση ώστε να καταφέρω να μάθω όσο το δυνατόν καλύτερα την επιστήμη του Δικαίου. Βέβαια, θεωρώ πως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η προσπάθεια του κάθε φοιτητή και όχι τόσο ένα πανεπιστήμιο. Σημαντικό είναι λοιπόν όταν κάποιος επιθυμεί να προοδεύσει να προσπαθεί με όποιο μέσο μπορεί, να το πραγματοποιήσει.

Αν δεν κάνω λάθος, βρεθήκατε στο Λονδίνο σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μάλιστα, είχατε λάβει πρόσκληση για μια διάλεξη της Theresa May σχετικά με το Brexit. Πώς φτάσατε να συμπεριλαμβάνεστε στη λίστα με τους καλεσμένους και ποια η εμπειρία σας από την γνωριμία σας με την τέως Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας;

Ήταν μία διάλεξη σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις Ην. Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Βρέθηκα στο συγκεκριμένο γεγονός λόγω ενασχόλησης και συνδέσεων του πατέρα μου, με την Βρετανική Κυβέρνηση. Υπήρχαν, εξέχουσες προσωπικότητες από κάθε άκρη της γης, τους οποίους γνώρισα και ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά σημαντικά ζητήματα. Ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για την πορεία της καριέρας μου καθώς και των αποφάσεων που έχω λάβει για το μέλλον μου.

Τι θυμάστε από εκείνη τη βραδιά;

Αξιοσημειωτο ειναι το γεγονός ότι η Τέως Πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου, ήταν ομιλητική και προσηνής να απαντήσει κάθε ερωτηση, ήταν τιμή μου που είχα την τύχη σε τόσο νεαρή ηλικία να συζητήσω μαζί της για φλέγοντα ζητήματα της διεθνούς σκηνής.

Πρόσφατα, παραβρεθήκατε σε μια ειδική βραδιά, με εξέχοντες καλεσμένους, όπου βασικός ομιλητής ήταν ο Μπόρις Τζόνσον. Μιλήστε μας για αυτό το γεγονός.

Λόγω επαγγελματικής συνεργασίας με την Βρετανική Κυβέρνηση, είχα την τύχη και την τιμή να είμαι προσκεκλημένη σε αρκετές διαλέξεις και εκδηλώσεις σχετικές με το κόμμα των Συντηρητικών, το οποίο ήταν και το προεδρεύον κόμμα με Πρωθυπουργό τον Μπόρις Τζόνσον, για τον οποίο έχω να πω ότι χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό αλλά και χιούμορ, αποτελώντας έναν σωστό ηγέτη και Πρωθυπουργό για τους Βρετανούς, όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι. Θεωρώ πως Είναι γνήσιος διανοούμενος και ευρυμαθέστατος με εντυπωσίασε το γεγονός ότι γνώριζε την αρχαία ελληνική γλώσσα.

10
10