Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ «ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού πέρασε. Μαζί με αυτό, τυπικά- γιατί η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα- τελείωσε ένα καλοκαίρι εφιάλτης αν σκεφτεί κανείς ότι οι πυρκαγιές, είχαν την τιμητική τους, η ακρίβεια χτύπησε κόκκινο. Είχαμε την δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη ενώ  οι πλειστηριασμοί, που ανακοινώθηκαν για Οκτώβριο, ξεπερνάνε τις 10.000.

Αν διαβάσει κάποιος το πρόγραμμα των καναλιών, για τη νέα περίοδο θα διαπιστώσει ότι μεταφέρονται στην μικρή οθόνη πολλές σειρές, με βάση αρχικά βιβλία αλλά και περασμένες δεκαετίες. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο χώρο της μόδας, θα καταλάβει ότι επανέρχονται τάσεις και γραμμές από προηγούμενες δεκαετίες. Ακόμη και στον τομέα μου, στην γευσιγνωσία, πολλά εστιατόρια αντιγράφουν το παρελθόν, τόσο σε μενού όσο και σε διακόσμηση.

Η αγαπημένη μου Μύκονος, δεν ήταν και στην καλύτερη της εποχή, φέτος. Η πτώση ήταν εμφανής σε κρατήσεις, γεγονός που έβαλε τους υπεύθυνους σε δεύτερες σκέψεις και αυτοκριτική.
Πληροφορούμαι ακόμη, ότι στον ιδιωτικό τομέα, έγιναν οι περισσότερες απολύσεις φέτος, από οποιαδήποτε άλλη χρόνια.

Δεν θα κάνω τον δικαστή αλλά πρέπει να πάρουν μέτρα, να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις πυρκαγιές και να αλλάξει πολλά η νέα κυβέρνηση, που μπροστά της έχει τεράστια θέματα να αντιμετωπίσει.

Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και όλοι μας πρέπει να προνοήσουμε από πριν.

Πλησιάζουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν αρχές Οκτωβρίου. Όσοι νέοι δήμαρχοι υποψήφιοι αλλά και φορείς του δημοσίου, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά, πρέπει να βάλουν ένα τέλος στα προαναφερθέντα.

Η κοινωνία είναι κουρασμένη, ταλαιπωρημένη σε πολλά επίπεδα και οι αντοχές εξαντλούνται, με αποκορύφωμα να δίνουν βήμα σε ανθρώπους φασίστες, άχρηστους αλλά και επικίνδυνους να μας εκπροσωπούν στη Βουλή!

Οι ανούσιες φιλοδοξίες, μιας ματαιόδοξης κοινωνίας μας οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα.

10
10