ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ: ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, όχι μονο στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση, ενεργεί σωστά και έχει πετύχει, μέχρι στιγμής, στον τομέα της υγείας.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν, είχαν σκοπό την τόνωση της εστίασης αλλά και την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Το επιχειρείν σήμερα είναι δύσκολο, αν όχι ανέφικτο και οι προσπάθειες που γίνονται, είναι πάντα προς την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια ο βαθμός δυσκολίας, στην Αθήνα, σε σχέση με την Βόρεια Ελλάδα, είναι διαφορετικός.

Εγώ θέλω να σταθώ ιδιαίτερα, σε δύο γυναίκες leader που εκπροσωπούν επάξια τις εταιρείες τους, δείχνοντας αυτοσυγκράτηση στις επιλογές τους, εμπειρία στην διαχείριση αποφάσεων αλλά και τόλμη για το επόμενο βήμα, όταν η καθιέρωση και η επιτυχία, τους «χτυπάει» την πόρτα. Πρόκειται για την Φαίη Ψυχοπούλου (Hotel Entrepreneur-Ammon Zeus) και την Ελεονώρα Παπαδοπούλου (Co-founder & Chief Manager στην εταιρεία EFD Papadopoulos FURS). Και οι δύο είναι γνωστές, στους χώρους στους οποίους κινούνται, παίρνοντας τα εύσημα, από πολλούς συναδέλφους τους. Η ανταγωνιστικότητα, είναι το Α και το Ω σήμερα αλλά χρειάζεται πάνω απ΄όλα σύνεση και διορατικότητα.

Φαίη Ψυχοπούλου

Μπορεί το lifestyle σήμερα να απονευρώθηκε αλλά η τέχνη που έχουν ορισμένοι άνθρωποι, να προσαρμόζονται τους προσθέτει το στοιχείο της μοναδικότητας. Ο φόβος, δεν είναι επιλογή σε καμία περίπτωση. Η αυτοκριτική επιβάλλεται όπως και η συγνώμη, όταν οι επιλογές σου έχουν συνέπειες. Και στις δυο περιπτώσεις, τόσο η Φαίη Ψυχοπούλου όσο και η Ελεονώρα Παπαδοπούλου, απέχουν πολύ από αυτή την κατάσταση. Κάποιος σημαντικός φιλόσοφος είχε πει ότι η επιστροφή στην αφετηρία, είναι η καλύτερη ευκαιρία για απολογισμό. Όταν συμβαδίζεις με την επιτυχία, αυτό έρχεται σε δεύτερο πλάνο.

Ελεονώρα Παπαδοπούλου

 

10
10