ΒΙΒΗ ΤΣΙΑΜΗ: «ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ»

Η Βιβή Τσιάμη αποτελεί σταθερή αξία στις Ελληνικές πασαρέλες. Όλα αυτά τα χρόνια, η υπευθυνότητα και τα δείγματα δουλειάς της, την καθιέρωσαν σε ένα χώρο με πολλές απαιτήσεις. Η συνέχεια, είναι σε όλους γνωστή αφού η επιτυχία δεν άργησε να έρθει.

Όταν ανοίγεις την τηλεόραση τι είναι αυτό που σου αρέσει να απολαμβάνεις και τι σιχαίνεται ταυτόχρονα;

Η αλήθεια είναι πως τελευταία δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για τηλεόραση. Όταν τα καταφέρνω προτιμώ τις ταινίες, πετυχημένες σειρές, εκπομπές-ντοκιμαντέρ όπως το Vice, εκπομπές αφιερωμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μουσικά κανάλια. Σαφώς, ενημερώνομαι από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Τα συγκεκριμένα και οι πολιτικές εκπομπές είναι αυτά που αναμεταδίδουν φριχτές εικόνες, εγκληματικές ενέργειες και οτιδήποτε άσχημο που συμβαίνει στον πλανήτη.

Σκέφτεσαι το γάμο;

Σκέφτομαι να το ζήσω μόνο όταν και αν αισθανθώ ότι έχω βρει τον καταλληλότερο άνθρωπο έτσι ώστε να είναι και πετυχημένος. Με αγχώνει η αποτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μου, πόσο μάλλον στα προσωπικά μου. Δεν θα το έκανα όμως ποτέ από συμφέρον ή για να αποφύγω την πίεση της ελληνικής κοινωνίας, που θέλει όλες τις γυναίκες επίσημα και υποχρεωτικά παντρεμένες.

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός των καλλιστείων έχει περιοριστεί. Ναι μεν κάποιες κοπέλες παίρνουν τον τίτλο αλλά όλη η διαδικασία δείχνει προχειρότητα. Αν σου δινόταν η δυνατότητα τι θα άλλαζες και τι θα καθιέρωνες;

Θα συμφωνήσω με λύπη πως, συγκριτικά με παλιότερα, υπάρχει μια λίγο πιο πρόχειρη αντιμετώπιση. Οι διαγωνισμοί και οι τίτλοι ομορφιάς, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και κύρος. Σε αυτό συμβάλλει και το ότι τα μοντέλα πλέον καθιερώνονται κατευθείαν μέσω δουλειάς. Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσει και μια βραδιά διαγωνισμού ομορφιάς προσπερνάται απλά σαν ένα ακόμα σόου. Θεωρώ πως θα πρέπει να διοργανώνονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα, με καθαρότητα πάντα και με επαγγελματίες συμμετέχοντες έτσι ώστε να συνεχίσει να μαθαίνει όλος ο κόσμος την ελληνική ομορφιά.

Σε ποια πόλη θα μετακόμιζες μόνιμα;

Έχω επισκεφθεί πολλές πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παρόλα αυτά νομίζω πως μου αρέσει πολύ η Αθήνα. Την αγαπώ πολύ. Δίνω μεγάλη βάση στις ομορφιές της πρωτεύουσας μας σε αντίθεση με πολλούς που βλέπουν μόνο τα άσχημα μιας μεγαλούπολης. Έχει ιστορία, παρέχει επιλογές και ασφάλεια. Γιατί λοιπόν να θέλω να μείνω αλλού;

Πες μου ένα περιστατικό που θυμάσαι από το χώρο της μόδας.

Τα περισσότερα που θυμάμαι είναι ευχάριστα. Πολλά γέλια παρασκηνιακά, φιλίες, ταξίδια, εμπειρίες. Μου έμεινε πολύ έντονα μια προσωπική στιγμή γιατί πάγωσα όταν περπατούσα σε πασαρέλα μεγάλου σχεδιαστή στην εβδομάδα μόδας και σκόνταψα ελαφρά. Μπροστά μου αμέτρητοι φωτογράφοι και στα πλάγια πλήθος κόσμου. Έμεινα ακίνητη, σταθεροποιήθηκα και άρχισα να χειροκροτώ παρασύροντας έτσι και το κοινό στο χειροκρότημα ώστε να με εμψυχώσει να συνεχίσω.