ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ CHEF!!!

4e Challenge International Dessert à l'assiette Sensibilité Gourmande Sirha Lyon 2015 • Sirha 2015, Eurexpo, Lyon, Rhône, Rhône-Alpes © Fabrice Beauvois • Studio Sourisdom. Merci de ne pas utiliser cette photographie ou toute autre photographie sans ma permission. Please do not use this or any of my images without my permission.

Κορυφαίοι δημιουργοί, που διακρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στον τομέα τους, χάρη στην διορατικότητα τους, την εμπειρία τους αλλά και τις απίστευτες καινοτομίες τους, επηρέασαν τον γαστρονομικό χάρτη, ανεβάζοντας το level, αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις δημιουργώντας παράλληλα, πολλές προσδοκίες για το μέλλον.

Η αύρα ενός σύγχρονου grand restaurant, πρέπει οπωσδήποτε να έχει την σφραγίδα του δημιουργού του και φυσικά το στίγμα του, που παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων.

Οι εμβληματικές σπεσιαλιτέ, τα εδέσματα υψηλών επιδόσεων, η σχέση ποιότητας και τιμής, τους καθιέρωσαν αμέσως κάνοντας τους ταυτόχρονα πρότυπα, σε όλους αυτούς που ήθελαν να ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενο.

Η έμπνευση, σημαίνει αναζήτηση και όταν η πρόθεση δηλώνει προσωπικότητα, τότε μιλάμε για signature dishes. Με το ταλέντο της αφαίρεσης να κυριαρχεί και έχοντας επίγνωση της δύσκολης ελληνικής πραγματικότητας, έκανα μία δύσκολη επιλογή, γιατί, όπως συνήθως ξέρετε στον συγκεκριμένο τομέα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα γεγονότα πολλά. Η παρακάτω λίστα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα αντίστοιχα ονόματα του εξωτερικού, αφού η λέξη καθιέρωση, είναι πλέον συνώνυμο του ονόματος τους.

Πολλές φορές όταν κάνουμε επιλογές, σκεφτόμαστε διάφορους παράγοντες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν μόνο η επιτυχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΤΑΝΗΣ (EXECUTIVE CHEF AMBROSIA & ALFREDOS)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΛΑΖΑΡΟΥ (ΒΑΡΟΥΛΚΟ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ ( CTC)

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΙΑΚΟΥ (SCORPINA)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ (MUSEUM)

ΣΤΕΛΙΟΣ  ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ (PASTRY CHEF)

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΝΙΚΟΣ  ΣΚΛΗΡΑΣ (ISLAND-ZONARS)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (PASTRY CHEF)

10
10