THESE ARE THE MOST SUCCESSFUL JOURNALISTS

Our Rating

10

Η Δημοσιογραφία σήμερα αποτελεί λειτούργημα. Οι τομείς που ασχολείται, καλύπτουν με επιτυχία, όλα τα ζητήματα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Καλείται να λειτουργήσει αυτόνομα, χωρίς υπερβολές και φανφάρες, με αίσθημα δικαίου και  με όπλο του την ενημέρωση, την αντίληψη του και φυσικά την είδηση που έχει στα χέρια του. Φυσικά στο διαδίκτυο διαφέρει, αφού βάζει τους πολίτες, στην θέση του τελικού χρήστη για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μην ξεχνάμε εδώ ,ότι η ευκολία και η διαχείριση, αποτελούν, σοβαρά πλεονεκτήματα. Το internet, με την εξέλιξη του, αποτελεί τεράστια πηγή πληροφόρησης. Φυσικά οι κίνδυνοι είναι πολλοί σε καθημερινή βάση. Όλοι, σας θυμάστε το βατερλό με τις τηλεοπτικές άδειες, τις κόντρες που έγιναν και την κατάληξη.

Στο χώρο έχουν μπει άνθρωποι άσχετοι που μόνο στόχο έχουν την προβολή και το κέρδος τους. Γυναίκες που στηρίζονται μόνο στην εξωτερική τους εμφάνιση με την τηλεθέαση να χτυπάει κόκκινο, αλλά άνευ ουσίας! Οι υπεύθυνοι, των καναλιών το συνειδητοποίησαν έστω και αργά και έθεσαν στην πλατφόρμα της ενημέρωσης κάποιες προοπτικές, με σκοπό την «διάσωση» της ταυτότητας του μέσου που αντιπροσωπεύουν. 

Ξεχώρισα κάποιους οι οποίοι για μένα είναι σωστοί, ακέραιοι και έντιμοι από κάθε άποψη. Αυτοί, το συγκεκριμένο επάγγελμα, το βλέπουν σαν λειτούργημα.

Ο Άρης Πορτοσάλτε σημαντικός και σπουδαίος στον τομέα του, η Μαρία Αναστασοπούλου και ο Δημήτρης Οικονόμου, ένα φανταστικό δίδυμο, στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ, σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, που αλλάζουν πολιτική άποψη και θέση κάθε εβδομάδα, η Νίκη Λυμπεράκη  που για μένα είναι άψογη σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, ο Γιάννης Λοβέρδος σωστός πολιτικός αναλυτής, ο Μανώλης Κωστίδης και η Μαρία Βούσουλα. Ο Παύλος Τσίμας, που από μόνος τους είναι μία πολύ αξιόλογη μονάδα στον τομέα της ενημέρωσης, η Σία Κοσιώνη στο ΣΚΑΪ, η Μαρία Σπυράκη γιατί βγάζει μία ποιότητα και ένα ήθος. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και ο Παντελής Καψής, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, η Φαίη Μαυραγάνη, η Πολυξένη Καραμίχα, η Μαρία Σαράφογλου, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος. Η Βάσω Μητρομάρα, ο Πέτρος Κουσουλός και η Μιλένα Ηλιοπούλου, η Βίκυ Μπουζούνη, από το Epsilon συγκαταλέγονται σε αυτούς που ξέρουν να ξεχωρίζουν με τα δείγματα δουλειάς τους. Εκτιμώ πολύ επίσης την δουλειά της Ρίτσας Μπιζόγλη, του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Ντόρας Κουτροκόη. Ο κατάλογος τελειώνει με την σημαντική δικηγόρο και παράλληλα δημοσιογράφο, Χρυσαυγή Ατσιδακου, η οποία αποτελεί μια πετυχημένη προσωπικότητα και στους δυο χώρους. Ποιότητα, ήθος, ενημέρωση αλλά και σεβασμός είναι τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.

Στο συγκεκριμένο σημείο, θα ήθελα να κάνω μια προσθήκη που αφορά δυο αδερφές, που ασχολούνται με το lifestyle και την ποιότητα της ενημέρωσης. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα & την Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη(Paksisters). Το link που ακολουθεί θα σας κατατοπίσει πλήρως για την ταυτότητά τους.

PAK SISTERS: WELCOME TO LUXURY LIFESTYLE, FOOD & TRAVEL BLOG

Επίσης, σημαντική προσφορά στο site, είναι της Τζωρτζίνας Καλαϊτζίδου. Εμπειρία και ωριμότητα, συνθέτουν την ταυτότητα, μιας σωστής editor in chief.

Θερμά συγχαρητήρια, σε όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ, για την προσφορά και την σωστή ενημέρωση, που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Η αισθητική που έχει καλλιεργήσει, σε συνδυασμό με την εμπειρία των στελεχών του, δημιουργούν μια δυναμική που σαν στόχο έχει την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του τηλεθεατή και του ακροατή, σε όλους τους τομείς.