Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Τα τελευταία χρόνια, οι προκλήσεις και οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Το άγχος, έχει χτυπήσει κόκκινο και οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Οι γυναίκες παραπονιούνται σε μόνιμη βάση, ότι δεν φλερτάρονται, όπως παλιά, οι άνδρες αναζητούν τις εύκολες λύσεις και τα διαζύγια, έχουν κάνει τους δικηγόρους να ανοίγουν το ένα γραφείο μετά το άλλο.

Αναμφισβήτητα το status, έχει αλλάξει άρδην αλλά αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις κοινωνικές δομές, στην πολιτική που ασκείται από άσχετους και ατάλαντους και στις υποχρεώσεις μας, που προσπαθούμε να αποφεύγουμε συστηματικά!

Οι επιχειρήσεις κλείνουν. Την ανάπτυξη μπορεί να την βρει κάποιος στο playstation και οι συνθήκες διαβίωσης θυμίζουν Βενεζουέλα (να υπενθυμίσω εδώ, ότι αυτή η χώρα είναι το πρότυπο του Πρωθυπουργού, οπότε απαιτείται και λίγος σεβασμός βεβαίως-βεβαίως).

Οι σημερινοί άνδρες, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες και άλλοι έχουν να κάνουν με πολλές προκλήσεις της καθημερινότητας. Οικονομικά θέματα, σχέσεις, πολιτικές αλλαγές, διαζύγια και πολλά άλλα που σιγά-σιγά αλλάζουν τον χαρακτήρα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Από την άλλη το ασθενές φύλο (που είναι πλέον ασθενές μόνο στα χαρτιά) έχει κερδίσει προνόμια, έχει εδραιωθεί στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας και έχει γνωρίσει την καταξίωση. Η λέξη συμβιβασμός ακούγεται πλέον σπάνια.

Τον σύγχρονο άνδρα τον ενδιαφέρει η οικογένεια, η δημιουργία μέσω από το επαγγελματικό του προφίλ και η αναγνώριση, πρώτα από το περιβάλλον του και μετά από τους υπολοίπους. Αξίες, που έχουν διαβρωθεί στο πέρασμα του χρόνου, όταν η χώρα σου έχει γίνει τσαντίρι, οι εγκληματίες είναι όλοι έξω από την φυλακή, όταν αμφισβητείται η θρησκεία με τον κάθε αλήτη να βγαίνει και να λέει ασυναρτησίες μεγέθους Καρντάσιαν. Φυσικά δεν θέλω να επεκταθώ στις εξωτερικές προκλήσεις.

Για να επανέλθω στο κεντρικό θέμα, θα ήθελα να επισημάνω εδώ, ότι αξιόλογες γυναίκες υπάρχουν, που μπορείς να βασιστείς πάνω τους. Αρκεί να ξέρεις τι θέλεις σε αυτήν που απευθύνεσαι.

Οι σημερινοί άνδρες, είναι πιο ώριμοι από ποτε! Κατασταλαγμένοι, συνηδειτοποιημένοι και ευθύς σου λένε αυτό που θέλουν, χωρίς περιστροφές και καθυστερήσεις. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος να το αναλύσουμε. Αν σε ενδιαφέρουν οι επενδύσεις ψάχνεις μία βίζιτα πολυτελείας και εξασφαλίζεις τα γηρατειά σου.

Καλό είναι να υπάρχει η αυτοκριτική και η συγνώμη στον χαρακτήρα μας. Στοιχεία που οι αρχαίοι φιλόσοφοι τα είχαν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση.

Φτάνοντας στο τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο ανθρώπους που άλλαξαν την ιστορία με αυτό που ασχολήθηκαν. Ο ένας, είναι ο Πέτρος Κωστόπουλος στον περιοδικό τύπο, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης υποχρεωτικά «τράβηξε» φρένο (λεφτά υπάρχουν -το είπε ο βλάκας που φύτεψε την γλάστρα ολόκληρη στην Τουρκία σε επίσημη επίσκεψη- ο κύριος υπεύθυνος μέχρι σήμερα), και οι υπόλοιποι είναι οι σύγχρονοι επιστήμονες γιατροί δικηγόροι, αρχιτέκτονες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που σηκώνουν την Ελλάδα ψηλά, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Και τέλος θα ήθελα να σας παρακαλέσω να βλέπετε το δάσος και όχι το δέντρο, πριν βγάλετε την κακία και την αποστροφή από μέσα σας. Δείτε τι συμβαίνει γύρω σας και μετά μιλήστε.

ΥΓ1: Mε την εταιρεία διαστήματος τι έγινε;;;; Ανησυχώ πολύ….Έβλεπα προχτές το GALACTICA και το θυμήθηκα.

ΥΓ2: Nα παραταθεί ο Νόμος Παρασκευόπουλου για να γυρίσουμε τον Νονό Ν4.

ΥΓ3: Δεν ακούω νέα από τον Άκη και ανησυχώ. Την τελευταία φορά τον είχα δει να κάνει βουτιές σε πισίνα πεντάστερου ξενοδοχείου.

ΥΓ4: Με τις τηλεοπτικές άδειες, έχω χάσει τον μπούσουλα. Οι δημοσιογράφοι πάντως της ΕΡΤ δεν έχουν πρόβλημα με αυτά που λένε, γιατί υπάρχει απευθείας σύνδεση με Κουμουνδούρου.

ΥΓ5: Όταν βλέπω Λάκη Λαζόπουλο, κλείνω αμέσως την τηλεόραση.

9
9