ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΥΝΗΡΟ 2021

Άλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος, που για μένα προσωπικά ήταν δυσκολότερη, σε πολλούς τομείς. Οι καιροί έχουν αλλάξει, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος και οι συνθήκες διαμορφώνονται εντελώς ξαφνικά.

Η πανδημία, είναι στα φόρτε της, γιατί ορισμένοι είναι ψεκασμένοι -εντελώς όμως- και δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν ξεχνάμε, τις πυρκαγιές το καλοκαίρι που ισοπέδωσαν κυριολεκτικά την χώρα. Να σημειωθεί εδώ, ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες για εμπρησμούς.

Μην ξεχνάτε την φωτιά στο Πεδίον του Άρεως και φυσικά οι πάρα πολλές απώλειες, σημαντικών προσωπικοτήτων μέσα στην χρονιά (Βοσκόπουλος, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Γιώργος Καραιβάζ) και φυσικά οι 14 γυναικοκτονίες, από ανθρώπους σκουπίδια.

Στην εξωτερική πολιτική, η Τουρκία, βουλιάζει μέρα με την μέρα, με τον Ερντογάν να κάνει τον επαναστάτη και να ρίχνει τις ευθύνες αλλού. Ευτυχώς που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει απαντήσεις στο διπλωματικό επίπεδο και βάζει την χώρα, για άλλη μία φορά, στην θέση που της αξίζει, σε παγκόσμιο κλίμακα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πάντα στο πλευρό του διχασμού και καταψήφισε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες-πράξεις της κυβέρνησης, για την αμυντική και διπλωματική θωράκιση, της χώρας μας.

Φυσικά έχουμε και τα θετικά στον απολογισμό μας. Ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, υπάρχει πληθώρα εμβολίων, η ανάπτυξη που προβλέπεται για το 2022, προχώρησαν οι επενδύσεις στο Ελληνικό αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας μας, αφού όλα είχαν μπλοκαριστεί από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αθλητισμός μας έδωσε πολλές χαρές με μετάλλια και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς αλλά και στο τένις. Και φυσικά τα πολλά νομοσχέδια που έγιναν νόμοι, για την προστασία των πολιτών και την άμεση αλλαγή της καθημερινότητας μας.

Σταμάτησε η χώρα μας να είναι, επιτέλους, ξέφραγο αμπέλι με το τείχος στον Έβρο, που μείωσε τις ματαναστευτικές ροές, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει 5 χρόνια πριν, αλλά αυτή η κυβέρνηση τότε, ήταν ανίκανη. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε, την νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οι προσδοκίες και οι ελπίδες για το νεό έτος είναι πολλές. Οι δυσκολίες υπάρχουν, όπως και οι αντοχές. Επιστήμονες αναφέρουν, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνοιό, που πλέον μετράει 2 χρόνια ταλαιπωρίας και εξαθλίωσης, έχοντας, στο ενεργητικό του, εκατομμύρια απώλειες.

Μην ξεχνάτε ότι ο φόβος, δεν είναι σε καμμία περίπτωση επιλογή, αλλά είναι η διαρκής ενημέρωση. Η έμπνευση σημαίνει και αναζήτηση και η βοήθεια, που πρέπει, να παρέχουμε στους συνανθρώπους μας, όταν το έχουν ανάγκη, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, με υγεία πάνω απ´όλα και προπαντώς, να είστε συνεπείς στις δεσμέυσεις σας και στις υποχρεώσεις σας. Θα σας κάνει καλύτερους!

10
10