ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΞΙΩΣΕΩΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις αντίξοες συνθήκες, που αντιμετωπίζει τα δυο χρονιά διακυβέρνησης, κατάφερε να προχωρήσει με ανέλπιστα θετικά αποτελέσματα σε βασικά πεδία, τα οποία οδηγούν την χώρα στην ανάπτυξη. Γι αυτό το λόγο διατηρεί την υποστήριξη των Ελλήνων, με μεγάλη διαφορά από τα αντιπολιτευτικά κόμματα, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Ο σχεδιασμός, η στρατηγική και η αποτελεσματικότητα, τον κατατάσσουν, στους κορυφαίους πρωθυπουργούς, της χώρας μας. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που κλίθηκε να αντιμετωπίσει έχει καταφέρει, να σταθεροποιήσει, πολιτικά την Ελλάδα και συνεχίζει να εργάζεται πάνω στη μεταρρυθμιστική του ατζέντα, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης .

Κάποιες από τις επιτυχίες του είναι αδιαμφισβήτητες ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αν και η μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης διαδεχόταν την άλλη παρέμεινε ευρηματικός και αποτελεσματικός σε κάθε πρόκληση.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΚΡΙΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το μεγαλύτερό και δυσκολότερο πρόβλημα ήταν η παγκόσμια υγειονομική κρίση, που ανέτρεψε πολλά κυβερνητικά σχέδια. Ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε να εξασφαλίσει 40 δις για την στήριξη των επιχειρήσεων και την διατήρηση θέσεων εργασίας.

Τριπλασίασε τον αριθμό των κλινών στις εντατικές. Εισέπραξε διεθνώς πολλούς επαίνους, για την καλά οργανωμένη εμβολιαστική καμπάνια και απέδειξε, μέσα σε λίγους μήνες, ο,τι η ευελιξία και η βαθιά γνώση μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Παρά τις οικονομικές αναταράξεις, που προέκυψαν, λόγω της Πανδημίας, κανείς πια δεν μιλάει για Grexit  και αυτό είναι ένα από τα βαριά παράσημα της κυβέρνησης. Όλο αυτό επιτεύχθηκε με τον ορθολογικό σχεδιασμό, τις μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και την οικονομία. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξηγήσει τους στόχους του απ΄την πρώτη στιγμή, στους οποίους παραμένει πιστός και συνεπής.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η προσφυγική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ήταν ένα ακόμη σοβαρό θέμα που έπρεπε ν αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός. Η Άγκυρα επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη και να οργανώσει μαζική παραβίαση των ελληνικών συνόρων από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έτσι ώστε να φέρει προτετελεσμένων την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε. Με απόλυτη συνέπεια και μεγάλη ταχύτητα θωράκισε τα ελληνικά σύνορα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να εξουδετερώσει τους επιθετικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας και απέτρεψε ένα θερμό επεισόδιο με άκρως επικίνδυνη εξέλιξη το καλοκαίρι του 2020.

Με την ιστορική επιτυχία της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο, η Ελλάδα επαναπροσδιορίστηκε και έδειξε ότι είναι δυνατός ο καθορισμός των θαλάσσιων ζωνών με όρους Δικαίου της Θάλασσας στην περιοχή μας. Μ΄ αυτόν τον τρόπο δείξαμε για μια ακόμη φορά στην Τουρκιά την πολιτική μας δύναμη.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ-ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, έκτατης ανάγκης, ήταν οι φωτιές που λόγω της κλιματικής αλλαγής ήταν αναπόφευκτές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του κατάφεραν να μη χαθεί ούτε μια ανθρώπινή ζωή και την ίδια στιγμή να καταγράψει το μέγεθος της υλικής καταστροφής έτσι ώστε να ξεκινήσει η οικονομική βοήθεια στους πληγέντες αλλά και ο σχεδιασμός των αναδασώσεων.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ:

Με το βλέμμα στο μέλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη σχεδιάσει μια σφαιρική αντιμετώπιση του προβλήματος , όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN και τον δημοσιογράφο, Fareed Zakaria,: « Η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όπως γνωρίζεις έχουμε θέσει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, να μειώσουμε τα αέρια του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030, και ο σκοπός είναι να έχουμε κλιματικά ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050.

Άρα, πρόκειται για πολύ φιλόδοξους στόχους. Και το καλό είναι ότι πλέον έχουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υποστηρίξουμε τις σχετικές πολιτικές. Βεβαίως, χρειαζόμαστε τους πολίτες στο πλευρό μας. Μπορώ να σου πω ότι η Ελλάδα βρισκόταν εκ των προτέρων στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά τη διακοπή χρήσης άνθρακα. Το 2019 ανακοίνωσα ότι σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό πλαίσιο θα κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η μετάβαση θα είναι ευεργετική για αυτές και ότι θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα χαθούν. Αλλά πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι πρόκειται για μονόδρομο, ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ευγενείς διακηρύξεις, ότι πρέπει να «μιλήσουμε» με έργα, αξιοποιώντας τα χρήματα που έχουμε. Και πρόθεσή μου, αναμφίβολα, είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την προσπάθεια.

Θα είναι ένα εγερτήριο κάλεσμα, αυτή και άλλες καταστροφές. Πιστεύω ότι γίνεται πραγματικότητα, ειδικά για τη νέα γενιά, ότι πρέπει να αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε ηλεκτρικό, χτίζουμε τα σπίτια μας, παράγουμε τρόφιμα, μετακινούμαστε. Αυτό πρέπει να γίνει και πρέπει να αρχίσουμε τώρα.»

Αυτές είναι κάποιες απ΄ τις δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε ν΄ αντιμετωπίσει ο Κυριακός Μητσοτάκης και τα κατάφερε. Στην ίδια πολιτική κατεύθυνση και με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα και τους πολίτες της πήρε την απόφαση να εντάξει στην κυβέρνηση και σε θέση «κλειδί» ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, τον Ευάγγελο Αποστολάκη, έτσι ώστε, να επικεντρωθεί στο έργο του χωρίς ανούσιες αντιπολιτευτικές αντιπαλότητες.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ STALIN ….

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος υπήρξε πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αξιολογήθηκε από την ΝΔ για την επιχειρησιακή του εμπειρία ως επικεφαλής του Πενταγώνου, και κρίθηκε ο,τι θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του αναπληρωτή υπουργού στο δύσκολο και ταλαιπωρημένο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Ο ίδιος φαίνεται να διαπραγματεύτηκε τη θέση του υπουργού κάτι που έγινε δεκτό από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη ακολούθησε ένα έντονο παρασκήνιο, που οδήγησε τελικά στην άρνησή του ν΄ αποδεχθεί το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας. Αυτή η πρωτοφανής συμπεριφορά εξόργισε τόσο την Ν.Δ όσο και τους πολίτες.

Η απόφαση του κ. Αποστολάκη να μην πραγματοποιήσει την υπόσχεση του προέκυψε μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την επιρροή που άσκησε πάνω του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος του ξεκαθάρισε: «μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία». Τα κοινά συμφέροντα οδήγησαν τον κ. Αποστολάκη στην «αποστασία».

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έζησαν οι έλληνες, αφού τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε ο,τι δεν πρόκειται να παραστεί στην ορκωμοσία. Η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη προκάλεσε ακόμη περισσότερα ερωτηματικά: «Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση… Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλο που ο κ. Αποστολάκης προσπάθησε να δικαιολογηθεί γι αυτή του την απόφαση υποστηρίζοντας πως δεν είχε αποδεχθεί την πρόταση οριστικά η απάντηση από τις κυβερνητικές πηγές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο … Συγκεκριμένα, δημιουργεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε συνεννοηθεί με τον κ. Αποστολάκη ο οποίος είχε δηλώσει πως θα παραστεί στην ορκωμοσία με την σύζυγό του.

Και συνεχίστηκαν οι απαντήσεις από την πλευρά του Μαξίμου με αυτή του κ. Οικονόμου να εξηγεί ακριβώς την κατάσταση: «μέσα σε δύο ώρες, από ένας αποστάτης που εξαγοράστηκε ο κ. Αποστολάκης μετατράπηκε, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα “άξιο στέλεχος” που παγιδεύτηκε. Οταν αποδέχθηκε την πρόταση συναίνεσης καθυβρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χειρότερα λόγια. Όταν ύστερα από τις απειλές δείλιασε, δεν τήρησε τον λόγο του και “συνεμορφώθη προς τας κομματικάς υποδείξεις”, επαινείται. Ο Σταλινισμός ζει».

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το πακέτο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με φορολογικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και κίνητρα για τους νέους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Αυτές είναι κάποιες απ΄τις σημαντικότερες εξαγγελίες:

 • Δημιουργείται Εθνικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης το οποίο θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα για όλους τους καταναλωτές.
 • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη και πάταξη της αισχροκέρδειας.
 • Αύξηση επιδόματος θέρμανσης κατά 20
 • Κατάργηση ειδικού τέλους τηλεπικοινωνιών για νέους έως 29 ετών και μείωση στο 10% flat για τον υπόλοιπο πληθυσμό
 • Μείωση του ΕΝΦΙΑ
 • Αναστολή πληρωμής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης
 • 30% μείωση φορολογίας εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα που πραγματοποιούν δαπάνες έως 5.000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών σε συγκεκριμένους κλάδους.
 • Φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων
 • Επεκτείνεται για όλο το 2022 η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και η μείωση των τριών μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα.
 • Από τον Ιανουάριο του 2022 μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από το 24% στο 22%.
 • Μειώνεται το ποσοστό επιστροφής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών (υπάρχει διαφοροποίηση των ποσοστών ανάλογα με τα έσοδα και το είδος της εταιρείας)
 • Φορολογικά κίνητρα για τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών: Από τον Ιανουάριο του 2022 και έως το 2025, το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΕΣ:

 • Καταργείται ο φόρος γονικών παροχών-δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, που αφορά γονικές παροχές-δωρεές έως 800.000 ευρώ.
 • Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων στα πλαίσια αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους,
 • Μειώνεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% που κυμαίνεται σήμερα στο 10% και καταργείται για νέους έως 29 ετών από 1η Ιανουαρίου 2022. Δημοσιονομικό κόστος: 68 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.
 • Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 επεκτείνεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ
 • Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Νεολαία
 • 50 GB δώρο στο κινητό τους για όλους τους ανηλίκους 15-17 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιλέγουν να εμβολιαστούν έως το τέλος του 2021.
 • Καθιέρωση ψηφιακής κάρτας, ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι παροχές του κράτους προς τους νέους
 • Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας, όπως:
 • Εκσυγχρονισμός των μεγάλων νοσοκομείων, αυτοδύναμα Κέντρα Υγείας και ΣΔΙΤ για την κατασκευή πρωτοβάθμιων δομών.
 • Αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ
 • Εξορθολογισμός φαρμακευτικής δαπάνης και του claw back με γενναία εξάπλωση των γενοσήμων.
 • Διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων καρκίνου τραχήλου της μήτρας, καρκίνου του μαστού, καρκίνου παχέος εντέρου και διαγνωστικών εξετάσεων για καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει καμία φθορά! Οι Έλληνες πολίτες, εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα μελλοντικά του σχέδια και τις επιδιώξεις του. Η Ελλάδα, έχει γυρίσει σελίδα και θέλει να ξεχάσει την θλιβερή και αναποτελεσματική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, «γράφει» ιστορία, θωρακίζοντας την χώρα, στον τομέα της υγείας, της άμυνας, της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας.

Για πολλοστή φορά, η αξιωματική αντιπολίτευση, αποδεικνύεται λίγη!!! Με την «καραμέλα» της κριτικής και χωρίς πυξίδα, προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Μάταια όμως, γιατί οι Έλληνες πολίτες, είναι έμπειροι αλλά και ώριμοι όσο ποτέ.