ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το τελευταίο διάστημα, οι νομικές υποθέσεις βρίσκονται στην επικαιρότητα, με αφορμή τα όσα συμβαινουν στο χώρο του θεάτρου, του αθλητισμού, αλλά και γενικότερα, με περιστατικά που προσβάλουν βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα και προσβάλουν, την ανθρώπινη προσωπικότητα με βάναυσο τρόπο.

Οι υποθέσεις δεν είναι εύκολες, χρειάζονται έρευνα, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, λόγω της πανδημίας και οι προυποθέσεις ιδιαίτερες.

Οι αίθουσες των δικαστηρίων, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και οι ομάδες υπεράσπισης των κατηγορουμένων γεμάτες επιχειρήματα, με σκοπό την αθώωση των πελατών τους, σε συνθήκες δύσκολες και πολύ ψυχοφθόρες! Πάντα με γοήτευε η νομική επιστήμη. Ισως επειδή έχει την κρυφή γοητεία της εξουσίας και του περί δικαίου αίσθημα, έντονα αναπτυγμένο.

Υπάρχουν προσωπικότητες στον χώρο που έχουν διαπρέψει, έχουν καθιερωθεί και χρήζουν τον απαιτούμενο σεβασμό, τόσο από τους συναδέλφους τους, όσο και από ολόκληρο το κονωνικό σύνολο, σε καιρούς αμφισβητήσεων.

Είναι σημαντικό από μόνοι τους, να αποτελούν πρότυπα. Ορισμένοι από αυτούς, έχουν ασχοληθεί με τα κοινά. Άλλοι γνώρισαν την επιτυχία αμέσως. Και στις δυο περιπτώσεις, πρόκειται για σημαντικές προσωπικοτητες που συνεισφέρουν στην βελτίωση του πολιτεύματος, αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων, με σκοπό την τήρηση των θεσμών, τους νόμους και την αποκατάσταση της ηθικής.

Ξεχωρίσαμε μερικούς και σας τους παρουσιάζουμε:

Μάκης Βορίδης

Νίκη Κεραμέως

Άννα Ευθυμίου

Ελίζα Βόζενμπεργκ

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Σάκης Κεχαγιόγλου

Εβίτα Βαρελά

Αντιγόνη Βαφείδου

Αλέξανδρος Κασσανδρινός

Χρυσαυγή Ατσιδάκου

Όλια Νικολοπούλου

10
10