ΝΤΟΛΗ ΖΕΡΒΟΥ: «ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ»

Η Ντόλη Ζερβού, fashion stylist και visual merchandiser, τελείωσε το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν φοίτησε στη σχολή Καλών Τεχνών του Γαλλικού Ινστιτούτου, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο βιομηχανικό σχέδιο στη Γαλλία. Οι επαγγελματικές της δραστηριότητες είναι ποικίλες και διαφορετικές, καθώς παράλληλα δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση του θρυλικού ζαχαροπλαστείου και σοκολατοποιίας ”Αγαπητός”. Πολυδιάστατη και υπερδραστήρια, με πολλές επώνυμες συνεργασίες στο βιογραφικό της, ιδιαίτερα γνωστή και δημοφιλής για τις κομψές και στιλάτες ενδυματολογικά εμφανίσεις της ,τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανέλαβε τη διεύθυνση της σχολής Μόδας & Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στα κεντρικά γραφεία της σχολής, στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τα δεδομένα της εκπαίδευσης!

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη διοίκηση της σχολής Μόδας & Ομορφιάς των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360;

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν ήμουν θετική στην πρόταση καθώς δεν με είχα φανταστεί ποτέ να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, σε έναν εκπαιδευτικό όμιλο, όμως σύντομα συνειδητοποίησα ότι ήταν η καλύτερη επαγγελματική κίνηση, που θα μπορούσα να κάνω. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς επαγγελματίες του χώρου αλλά και με πολλά ανερχόμενα ταλέντα, που αποφάσισαν να σπουδάσουν στο σπουδαίο αυτό εκπαιδευτήριο!

Ως fashion stylist & visual merchandiser, αξιοποιώ τις προσβάσεις μου στον χώρο της μόδας, με στόχο οι σπουδαστές μας να δουλέψουν σε πραγματικά projects, σε πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες! Η βιωματική εκπαίδευση είναι από τους πρωταρχικούς μου στόχους και οι ειδικότητες που διευθύνω, Σχέδιο Μόδας, Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση, Αισθητική, Κομμωτική, Ποδολογία και Επαγγελματικό Μακιγιάζ, συμμετέχουν σε συνεργασία μεταξύ τους σε πραγματικά projects υψηλών απαιτήσεων. Μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες μου, τους εξαιρετικούς καθηγητές, δείχνουμε τον δρόμο για να πραγματοποιήσουν τα νέα παιδιά μία λαμπρή διαδρομή στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς.¨Έναν χώρο λαμπερό αλλά και δύσκολο, που απαιτεί αφοσίωση, προσήλωση, πάθος και αγάπη. Η μετάδοση της δικής μου πολύχρονης εμπειρίας στο χώρο της μόδας στους νέους, είναι ένα μοναδικό συναίσθημα που με ευχαριστεί ιδιαίτερα και με ολοκληρώνει τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο!

Τι ρόλο παίζει η μόδα στη ζωή σου και τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο;

Γεννήθηκα μέσα στο χώρο της μόδας καθώς οι γονείς μου διατηρούσαν εργοστάσιο κατασκευής γυναικείων ενδυμάτων και καταστήματα λιανικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Από μικρή είχα έμφυτο το ”μικρόβιο” της μόδας, της αναζήτησης του στυλ και ότι σχετιζόταν με αυτόν τον λαμπερό κόσμο, που σου επιτρέπει να μεταμορφώνεσαι και να αλλάζεις, αναλόγως τις διαθέσεις σου! Πάντα ήμουν υπέρμαχος του στυλ και λιγότερο της μόδας, που σαφώς είναι πιο εφήμερη. Η μόδα, είναι αναμφίβολα η ωραιότερη αντανάκλαση της τάσης των καιρών, όμως από μικρή περισσότερο τη χρησιμοποιούσα παρά την ακολουθούσα! Με εξιτάρει η ιδέα του να φοράω ρούχα και αξεσουάρ, που αντανακλούν απόλυτα την προσωπικότητά μου και περνάω άμεσα τη σωστή αφήγηση για εμένα στους γύρω μου, χωρίς να χρειάζεται να μιλήσω.

Βιώνουμε μία κρίση αξιών και θεσμών σε κοινωνικό επίπεδο ή ζωή μας αλλάζει και εμείς τρέχουμε για να προλάβουμε τους ρυθμούς της αλλαγής;

Πράγματι βιώνουμε μία κρίση αξιών και θεσμών καθώς στη σύγχρονη κοινωνία στο όνομα της ισότητας, ισοτιμίας και απελευθέρωση της γυναίκας, παρατηρείται μία εναλλαγή των ρόλων μέσα στην οικογένεια, με αποτέλεσμα πολύ συχνά τη σύγκρουση. Φυσικά και δεν αμφισβητείται η ισότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός των δύο φύλων, αυτά όμως θα πρέπει να συντονίζονται με τους εξειδικευμένους ρόλους που αναλαμβάνουν οι σύζυγοι -γονείς μέσα στην οικογένεια, διαφορετικά ο δεσμός κλονίζεται. Πολλές φορές, αναρωτιέμαι γιατί έχουμε χάσει το πραγματικό νόημα της χαράς της ζωής κυνηγώντας μόνο την επιτυχία με υλική υπόσταση, χάνοντας τις πραγματικές απολαύσεις της ζωής όπως πολύτιμες στιγμές και ουσιαστική επικοινωνία με τους αγαπημένους μας ανθρώπους ή ελεύθερος προσωπικός χρόνος. Για εμένα επιτυχία σημαίνει προσωπική ευτυχία, σε συνδυασμό με επαγγελματική ολοκλήρωση. Αν μάθουμε να βάζουμε προτεραιότητες και όρια, δεν χρειάζεται να τρέχουμε για να προλάβουμε τις αλλαγές και την απαιτητική καθημερινότητα.

Σε επαγγελματική πρόταση από το εξωτερικό τι θα απαντούσες; Θα εγκατέλειπες μόνιμα την πατρίδα σου;

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μεταναστεύσω στο εξωτερικό, αρκεί να είχα πάντα στο πλευρό μου τον σύζυγο μου και τις κόρες μου. Απαραίτητη προϋπόθεση για εμένα θα ήταν και το κλίμα, δεν θα μπορούσα να ζήσω σε μία χώρα χωρίς ήλιο και θάλασσα ή τουλάχιστον το υγρό στοιχείο, με το οποίο αισθάνομαι συνδεδεμένη. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα αλλά θεωρώ πως είναι η ιδανική χώρα κυρίως για διακοπές.

Μίλησέ μου λίγο για τη σοκολατοποιία και το ζαχαροπλαστείο ”Aγαπητός”, τις συνεργασίες, τις προκλήσεις και τα σχέδια για το μέλλον.

Με την επιχείρηση του συζύγου μου “Αγαπητός”, ασχολούμαι στον τομέα του μάρκετινγκ καθώς εκτός από το ιστορικό κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην παραγωγή σοκολατοειδών υψηλής ποιότητας, τα οποία τα εξάγει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και ο σχεδιασμός επιτυχημένων συσκευασιών είναι μερικές από τις ασχολίες μου στην επιχείρηση. Στόχος μας είναι πάντα να παρουσιάζουμε μία μοναδική πρόταση που θα ξεχωρίζει στις παγκόσμιες αγορές.

Όταν και όποτε υπάρχει χρόνος, πως περνάς, τι σε χαλαρώνει περισσότερο;

Προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο να δημιουργώ ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά μου, τις φίλες μου και τον εαυτό μου! Με χαλαρώνει ιδιαίτερα, ο χρόνος που περνάω στο σπίτι με τις κόρες μου και τον άνδρα μου, γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι, μία καλή ταινία, ο καφές με τις αδερφές μου και τις ίδιες φίλες μου από 12 ετών, ένα ταξίδι, μία καλή προπόνηση kick boxing, που με βοηθάει να εκτονώσω την ένταση της ημέρας, το διάβασμα ενός βιβλίου, ο καφές στο μπαλκόνι του σπιτιού μου αγναντεύοντας τη θάλασσα και πολλά ακόμη μικρά και απλά πράγματα που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μου.