ΡΕΑ ΡΟΜΠΟΛΑ: «ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ & ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ»

Το βαφτιστικό της όνομα είναι Ωραία που κληρονόμησε από τη γιαγιά της, η οποία είχε ονομαστεί έτσι, διότι ήταν ένα κατάλευκο, πανέμορφο μωρό με μπλε μάτια.

Γεννήθηκε στις 25 Μαΐου το 1998 στην πόλη της Κοζάνης όπου και έζησε μέχρι τα 18 της. Ίσως βλέποντάς την κάνεις, περίμενε πως είχε μία εύκολη και όμορφη παιδική ηλικία, όμως η ίδια αναφέρει πως τίποτα δεν ήταν έτσι. Μία οικογενειακή απώλεια που της στοίχισε, διάφορα άλλα οικογενειακά προβλήματα, καθώς και το bullying που δεχόταν από πολύ μικρή ηλικία για τα υπερβολικά κιλά της, όντας ένα παχύσαρκο παιδί μέχρι και την ενηλικίωση της, την οδήγησαν να γίνει αυτό που είναι σήμερα εσωτερικά και εξωτερικά.

Παλεύοντας για χρόνια με την παχυσαρκία και τον εσωτερικό της κόσμο που διαταράσσονταν μέρα με την μέρα από τα άσχημα σχόλια, καθώς βρισκόταν σε ευαίσθητη ηλικία, δεν άργησαν να έρθουν οι κρίσεις πανικού, η εσωστρέφεια και μια μορφή κατάθλιψης σε πρώιμο στάδιο.

Η ίδια κλεισμένη πολλές ώρες μέσα στο σπίτι ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία τα οποία βοηθούσαν την ψυχολογία και την διάθεσή της. Όπως αναφέρει χανόταν μέσα στη μαγεία του βιβλίου και παρασυρόταν σε όμορφους κόσμους. Κόσμους που κυριαρχούσε η αγάπη, η θαλπωρή και οι άνθρωποι όπου σεβόταν το διαφορετικό! Έτσι ξεκίνησε να παίρνει δύναμη και να ονειρεύεται! Πέρα λοιπόν από μυθιστορήματα άρχισε να διαβάζει και βιβλία ψυχολογίας τα οποία την βοήθησαν πολύ στον χειρισμό ορισμένων καταστάσεων και συμπεριφορών.

Μέρα με τη μέρα ένιωθε τον εαυτό της να γίνεται πιο δυναμικός και ανιδιοτελής και έτσι πήρε την ζωή στα χέρια της. Παρά τις χρόνιες προσπάθειες σε διαιτολόγους, δεν γινόταν τίποτα μέχρι την ημέρα που πίστεψε στον εαυτό της. Με διατροφή και άσκηση κατάφερε να χάσει 40 κιλά δημιουργώντας πλέον μία νέα γυναίκα με άποψη και στυλ, παρακολουθώντας εντατικά τις τάσεις της μόδας. Έπειτα, κατάφερε να περάσει στην σχολή που πάντα ήθελε.

Το 2016 εισήχθη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας και δείχνοντας πάθος για τον χώρο του βιβλίου, αποφοίτησε ακριβώς σε τέσσερα χρόνια με βαθμό πτυχίου Λίαν καλώς και βαθμό πτυχιακής άριστα. Έπειτα έκανε την πρακτική της άσκηση στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τώρα κάτοχος δυο ξένων γλωσσών συνεχίζει με επιπλέον πτυχία και μεταπτυχιακά αφού τονίζει πως η γνώση είναι δύναμη, καθώς επίσης διατηρεί έναν δυνατό λογαριασμό instagram με 10.500 ακόλουθους.

Από μικρή ,ονειρευόταν να δουλέψει μέσα σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη καθώς η κοινωνικότητα και η επικοινωνιακή της διάθεση, είναι σύμμαχοι της! Όπως αναφέρει η ίδια, πλέον ζει τη ζωή της στα άκρα, χωρίς να την ενδιαφέρουν οι «κακές γλώσσες», κάτι που το επιβεβαιώνει και η προσωπική της κατάσταση, τα τελευταία έξι χρόνια, ζώντας με τον κατά είκοσι χρόνια, μεγαλύτερο σύντροφό της.

Αυτό ήταν κάτι που επίσης αποτέλεσε έναυσμα για περαιτέρω κριτική και αντιδράσεις, αφού κατά τα λεγόμενα της η κοινωνία εγκλωβισμένη σε στερεότυπα και προκαταλήψεις δυσκολεύεται να αποδεχτεί ακόμη και σήμερα εν έτη 2022 το διαφορετικό. Αυτό που αποτελεί μότο για τη ζωή της είναι: «Να ονειρεύεστε, να πιστεύετε στον εαυτό σας και να μην ακούτε, τις κακές γλώσσες»