ΟΚΤΩ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ CHEF ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΤΟΥ SANI GOURMET (11 ΕΩΣ 15 ΜΑΪΟΥ)

Τρίτη χρόνια φέτος για το Rising Star στη γκουρμέ μαρίνα του Sani Resort, το οποίο θα υποδεχτεί οχτώ αστεράτους και πολλά υποσχόμενους σεφ του αύριο. O καταξιωμένος θεσμός που κάθε άνοιξη φέρνει νέα ταλέντα την υψηλής γαστρονομίας από τη διεθνή σκηνή στο προσκήνιο, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Μαΐου στις κουζίνες των εστιατορίων Water, Fresco, Katsu και Byblos. Εκεί, οι σεφ θα μαγειρέψουν γεφυρώνοντας δημιουργικά τα γαστρονομικά βιώματα από τους αγαπημένους τόπους που έχουν ζήσει και εργάζονται, ρίχνοντας στο τραπέζι ένα δείγμα των ικανοτήτων και της γαστρονομικής κουλτούρας που τους διακρίνει.

Γεννημένος στην Κορέα και μεγαλωμένος στο Άσπεν του Κολοράντο, ο Akira Back μελέτησε προσεκτικά την κουλτούρα γύρω από τις γεύσεις της κάθε χώρας γνωρίζοντας παράλληλα κορυφαίους σεφ, όπως τον Masaharu Morimoto και τον Brian Nagao. Το πρώτο αστέρι Michelin ήρθε το 2018 για την πρωτοποριακή φιλοσοφία του εστιατορίου DOSA στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, στο οποίο σερβίρει δημιουργικά πιάτα από μια σύγχρονη κουζίνα η οποία αποτίει φόρο τιμής στις κορεάτικες ρίζες του. Ο Remco Kuijipers από το εστιατόριο Wereldmuseum στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, δεν έκρυψε ποτέ την μεγάλη αδυναμία του στο μίνιμαλ, στα φρούτα και στα λαχανικά τα οποία όχι μόνο συνοδεύουν τα πιάτα του αλλά πολλές φορές, χρησιμοποιούνται ως βασικά υλικά στις δημιουργίες του. Όσο για τον Bjorn Swanson έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικά από τα πιο κορυφαία εστιατόρια του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικών 2αστερων Facil και Frischers Fritz, ενώ έχει εξασκήσει τις μαγειρικές δεξιότητες του σε διάσημους χώρους όπως το πολυτελές εστιατόριο Altes Zollhaus στο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου που έχει κερδίσει και ένα αστέρι Michelin.

Για τον Paulo Airaudo, τώρα, η μαγειρική είναι τα στιγμιότυπα μιας προσωπικής περιπλάνησης από τα μεγάλα υψόμετρα του Περού στο ιδιαίτερο κλίμα του Μεξικού και από την απλή ζωή της Πολωνίας στους πλούσιους ιταλικούς πολιτισμούς. Έχει θητεύσει σε πολύ σπουδαία εστιατόρια, όπως το Mugaritz, το Azurmendi, το Arzak κ.α. ενώ πέντε μήνες μετά το άνοιγμα του La Bottega στη Γενεύη κερδίζει το πρώτο του αστέρι Μichelin. Το παρών στο Sani Gourmet, θα δώσει και ο Alan Geaam, ένας μάγειρας που διατυμπανίζει ότι η αγάπη του για τους ανθρώπους, τον οδήγησε να ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά. Άρχισε να μαγειρεύει ενώ έκανε τη θητεία του στον στρατό του Λιβάνου και τη στιγμή που μιλάμε, ο αυτοδίδακτος Geaam διαχειρίζεται τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι: το L`Auberge Nicolas Flamel, το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης, το AG Saint-Germain, το AG Les Halles και το Alan Geaam Restaurant.

Ο Ken Kawasaki άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το Noborimachi Saryo, στη Χιροσίμα μαθαίνοντας στους κατοίκους της περιοχής τα μυστικά της γαλλικής κουζίνας. Λίγα χρόνια αργότερα άνοιξε ένα φανταστικό ιαπωνικό εστιατόριο στο Παρίσι, για το οποίο τα πηγαδάκια λένε ότι στα επόμενα χρόνια θα κερδίσει σίγουρα και δεύτερο αστέρι Michelin.  Ο Saverio Sbaragliμπήκε στον αστερισμό της Michelin όταν βρισκόταν πίσω από την κουζίνα του εστιατορίου Il Lago, του μοναδικού ιταλικού εστιατορίου στη γαλλόφωνη περιοχή της Ελβετίας που κέρδισε την προσοχή του οδηγού Michelin, το 2004. Το δεύτερο του απονεμήθηκε το 2018 για το γκουρμέ εστιατόριο Tosca στη Γενεύη, στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Τέλος, γεννημένος στο Σορέντο της Ιταλίας, ο Umberto De Martino είναι γιος διάσημου σεφ της χερσονήσου και μιας μητέρας που βρισκόταν συνέχεια στην κουζίνα, οπότε το επάγγελμα που ακολουθούσε ήταν αναπόφευκτο. Αφού πέρασε από τις κουζίνες πολύ καλών εστιατορίων της Ιταλίας, τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στην επαρχία Μπέργκαμο.

Πηγή: fnl-guide.com

10
10