ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΑΝΟ MATSUHISA

Σαν μια βουτιά στο Αιγαίο. Αυτό ακριβώς είναι το feeling που βιώνει ο επισκέπτης στο ολόφρεσκο παριανό ξενοδοχείο “Avant Mar” που, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου όταν και έκανε πρεμιέρα, φροντίζει αρχικά να επιβεβαιώσει όλα εκείνα που υπόσχεται το όνομά του (“μπροστά από τη θάλασσα”). Βοηθά σε αυτό η τοποθέτησή του σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Νάουσας, στην παραλία Πιπέρι, αλλά και η πρώτη εντυπωσιακή εικόνα που θα αντικρίσει κάποιος περνώντας την είσοδό του, με την πανέμορφη πισίνα να τον καλωσορίζει, σαν μία φυσική συνέχεια του Αιγαίου.

Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη από την Grivalia Hospitality φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το δικό της ισχυρό statement τόσο στα του διαμένειν δρώμενα του νησιού όσο και σε εκείνα της γεύσης, ακόμη και σε πανκυκλαδικό επίπεδο. Για το τελευταίο, μοιάζει να αρκεί και μόνο το άκουσμα ενός πολύ ισχυρού brand του εστιατορικού γίγνεσθαι, όπως είναι αυτό του “Matsuhisa”.

Υπάρχει όμως και η χάρη. Το “Matsuhisa Paros” απλώνει τραπέζια σε μία θερινά επιβλητική βεράντα με μινιμαλιστικό ύφος (είναι αξιοθαύμαστη η έξοχη προσαρμογή της ιαπωνικής αισθητικής στο γενικότερο στυλ του ξενοδοχείου, ενώ το μπαρ αποτελεί το σήμα-κατατεθέν, με ήπιες καμπύλες και ξύλινους κυλινδρικούς σκελετούς) και ξεχωριστή ατμόσφαιρα, κυριολεκτικά εκεί όπου σταματά η άμμος της παραλίας. Επί του πιάτου, η φιλοσοφία του Nobu San αντικατοπτρίζεται παραπάνω από επαρκώς στα όσα σερβίρει η κουζίνα του, με επικεφαλής τον σεφ Γιώργο Σπαγκάκο. Τα διαχρονικά γευστικά φαβορί του brand όπως το new style sashimi και το black cod miso είναι ασφαλώς από τα πιάτα που κάνουν -πάντοτε- τη διαφορά, φροντισμένα και άκρως αντιπροσωπευτικά.

Το ίδιο ισχύει και για τα ποιοτικά κρέατα στη robata ενώ το sushi bar δίνει κι αυτό δυναμικό παρών. Αξίζει να αναφερθεί πως η γευστική εμπειρία στο “Avant Mar” συμπληρώνεται από το ενδιαφέρον all day restaurant “Thymes”, που υπογράφει ο αξιόλογος σεφ Δημήτρης Κατσάνος και σερβίρει ένα φροντισμένο comfort μενού που ισορροπεί ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα.

+ H εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα cocktails, με τα Lychee Martini και Aegean Sour (με βάση την παριανή σούμα) να τραβούν το ενδιαφέρον.

– Οι κατά τα άλλα θαυμάσιες μπουκιές black cod miso (στην butter-lettuce εκδοχή του εμβληματικού εδέσματος) χανόντουσαν από το υπερβολικό κανταΐφι που τις σκέπαζε.

Πηγή: athinorama.gr