ΕΠΙΔΕΙΞΗ DIOR: ΤΟ GOURMET ΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΡΕΝΟ ΠΑΡΤΙ

Κάπου ανάμεσα στη γοητεία της ελληνικής παράδοσης και στην υψηλή αισθητική δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό σκηνικό, με τον ενθουσιασμό στη συνέχεια να μένει ως επίγευση της παρουσίασης της νέας συλλογής του Dior «Cruise 2022», στην Αθήνα. Το προσκήνιο έμελλε από την πρώτη στιγμή να μαγνητίσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Πώς να μην βρεθεί άλλωστε σε πρώτο πλάνο η πασαρέλα των 85 μοντέλων του οίκου Dior, ακολουθώντας τις καμπυλωτές διαδρομές του Παναθηναϊκού Σταδίου, φορώντας ρούχα που σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, εμπνευσμένη από τις μελέτες της αλλά και τις επισκέψεις της στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας.

Το λαμπερό προσκήνιο, όπως άλλωστε αναμενόταν, είχε και πλούσιο παρασκήνιο, το οποίο αποκαλύπτει το protothema.gr.

Μετά το φαντασμαγορικό θέαμα και το φλερτ ανάμεσα σε ιστορία και μόδα, ξεδιπλώθηκε και ένα άλλο μενού γαστρονομικής πανδαισίας και διασκέδασης.

Ήταν μια βραδιά που, αν μη τι άλλο, τα είχε όλα -ακόμα και μπακαλιάρο με λάδι πεύκου, δια χειρός Tάσου Μαντή.

received_490062718768365

Κύκλο ζωηρών συζητήσεων άνοιξε το μενού με φανερό τον ελληνικό χαρακτήρα και το γκουρμέ προφίλ.

H ποικιλομορφία, η πρωτοτυπία και η παράδοση αποτέλεσαν το τρίπτυχο του μενού.

received_216868830275053

Ο μπακαλιάρος με το λάδι πεύκου, το μαγιάτικο με στρείδι, πράσινη φράουλα και μούσμουλο, οι γαρίδες με καπνιστό ταραμά και κέδρο, αλλά και πιο παραδοσιακές γεύσεις, όπως το αρνί με μελιτζάνα και αγκινάρα, το μοσχαρίσιο κρέας με τα λευκά φασόλια από τη Λήμνο, όλα έδωσαν ένα δικό τους άρωμα σε κάθε ουρανίσκο.

Το επιδόρπιο διακρίθηκε επίσης από νοστιμιά και παράδοση: ρυζόγαλο με μπισκότο, μαστίχα και μαρμελάδα βερύκοκο ήρθαν να στήσουν την επίγευση ενός ευρηματικού μενού.

Στο σκηνικό του πολιτιστικού πλούτου, και το γλέντι, ο χορός που ακολούθησε για να ολοκληρώσει το κλίμα λαμπρότητας που διέκρινε τη βραδιά.

received_490427955514130-_1_

Εκστασιασμένοι από το φαντασμαγορικό θέαμα, οι πιο τολμηροί καλεσμένοι αποφάσισαν να χορέψουν αδιαφορώντας για τον συγχρωτισμό στο κέντρο της πίστας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η μουσική έκλεισε στις 02:00 αλλά οι τελευταίοι αποχώρησαν στις 03.00 με τους υπαλλήλους του κέτερινγκ να αναγκάζονται να πάρουν τα ποτήρια των καλεσμένων από το χέρι.

Πηγή: protothema.gr