HALL OF TASTE: ΗΜΕΡΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ GOLDEN HALL (14-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

Our Rating

8

Για εννέα ημέρες το εντυπωσιακό Golden Hall στο Μαρούσι θα μεταμορφωθεί σε Hall of Taste και θα γίνει σημείο συνάντησης για όσους ψάχνουν ιδιαίτερες και ποιοτικές γεύσεις, με την επιμέλεια και την υπογραφή της εξειδικευμένης γευσιγνωστικής ομάδας του «αθηνοράματος». Τι σημαίνει αυτό; Μοναδικά live μαγειρέματα, γευσιγνωσίες κρασιών κι εκλεκτών προϊόντων, αρμονίες γεύσεων, Έλληνες παραγωγοί, ειδικές προσφορές και μοναδικοί διαγωνισμοί περιμένουν να σας υποδεχτούν και να σας μυήσουν στα μυστικά της γαστρονομίας, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Tα events

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ αφιερώνεται σε μια διαφορετική θεματική και διαμορφώνεται γαστρονομικά γύρω από αυτή με συνοδοιπόρους τα καταστήματα του Golden Hall, καταξιωμένους σεφ, bloggers, mixologists, γευσιγνώστες, οινολόγους κι Έλληνες παραγωγούς.

Ξεκινάμε στις 14/10 με τη #Family Friday και με kids friendly συνταγές από τη «La Pasteria», ροφήματα με παγωτό από τα Ben&Jerry’s αλλά και κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ από τον mixologist του «9 Βήτα» Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο στο «Coffeeway».

Στις 15/10 η #StreetSaturday φέρνει στο Golden Hall όλο τον κόσμο του street food: ροφήματα με καφέ, σοκολάτα και τσάι από τους coffee masters των «Starbucks», γλυκές και αλμυρές λιχουδιές υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου/γευσιγνώστριας Άρτεμης Τζίτζη στο «Terkenlis», food pairing με κρασιά και tapas από τον σύμβουλο οίνου Γρηγόρη Μιχαήλο, γευστική μάχη ανάμεσα στις αγαπημένες food bloggers Μαριλού Παντάκη και Εύα Μονοχάρη, τυφλή γευσιγνωσία κρασιών με τον κριτικό γεύσης του «α» Δημήτρη Αντωνόπουλο και τον μουσικό παραγωγό Κώστα Ζήκο αλλά και street food από όλο τον κόσμο με τον εξαιρετικό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα («Soleto» ).

Η #VeganMonday (17/10 ) μας μυεί σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, με τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο να μαγειρεύει «the vegan way» και τη head sommelier του «Kiki de Grece» Ματίνα Νικολοπούλου να εστιάζει σε κρασιά με φυτικότητα στο «Les Connaisseurs». Στο ίδιο κλίμα, η #HealthyTuesday μας κλείνει ραντεβού στις 18/10 με τη διατροφολόγο/διαιτολόγο Αστερία Σταματάκη και τον σεφ του «Πρυτανείον» αλλά και με την coffee & tea expert Άννα Τσάτσα στο «Coffeeway».

Η #AfterWorkWednesday (19/10 ) είναι αφιερωμένη στην after office καλοπέραση: δοκιμάζουμε κοκτέιλ φτιαγμένα από τους κορυφαίους mixologists Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη («360°» ), Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο και Κώστα Λύτρα («9 Βήτα» ) στα «Danesi», «Flocafe» και «Il Barreto», ταξιδεύουμε στον εξωτικό κόσμο των Tiki cocktails με τους experts Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο και Βασίλη Θεοφιλάκο του «White Monkey», οι οινολόγοι, δημιουργοί του winetuned.com Βασιλική Κουτσοβούλου και Μαριάννα Μακρύγιαννη μας μιλούν για τις δύο βασικές ελληνικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού και μας ανεβάζουν τη διάθεση με μια δοκιμή γεμάτη φυσαλίδες, ενώ ο Παύλος Λούλης («Pepe Aperitivo» ) μας μυεί στα πολύ μοδάτα aperitivi.

Η #ComfortThursday (20/10 ) αρχίζει με τη γνωστή δημοσιογράφο Κική Τριανταφύλλη να μας στρώνει το τραπέζι με αλλαντικά και τσάτνεϊ στο «Il Barretto». Ακολουθούν οι μαμαδίστικες και νοσταλγικές συνταγές του σεφ του «Pastis» και η ημέρα ολοκληρώνεται με δοκιμή ροζέ κρασιών με οδηγούς τις wine experts Χρυσούλα Κυριακοπούλου και Μαριάννα Μακρύγιαννη.

Η #EthnicFriday (21/10 ) ξεκινά στο «Coffeeway» με την Άννα Τσάτσα, τον Κώστα Ζήκο και μαγικούς κόκκους καφέ από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια ο Βασίλης Ψιμούλης και ο Χρήστος Τσάβες μας αποκαλύπτουν την καρμική σχέση που έχει η γκράπα με την πάστα στη «La Pasteria», ενώ ο σεφ του «Wagamama» μας δείχνει πώς φτιάχνουμε ramen, sushi και omakase. Η ημέρα κλείνει με μια εξαιρετική διπλή γευσιγνωσία κρασιού με οδηγό τον Γιώργο Λούκα της Genius in Gastronomy.

Στις 22/10 ψηφίζουμε… #Greek Saturday και δοκιμάζουμε γλυκά ελληνικά κρασιά στο «AuDelicieux», καφέ στη χόβολη στο «Coffeeway», σπάνιες ελληνικές ποικιλίες κρασιών και κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα από τον Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη στο «Πρυτανείον». Κλείνουμε με δύο εξαιρετικούς σεφ, τον Γιάννη Στανίτσα («Επτά 7» ) και τον Νικόλα Σταυρακάκη (του βραβευμένου «Elia’s» στη Σκιάθο ), και πειραγμένες παραδοσιακές συνταγές.

Παραγωγοί και προϊόντα με γαστρονομική ταυτότητα

Στον πρώτο όροφο του Golden Hall μας δίνουν ραντεβού τις ημέρες του φεστιβάλ κορυφαίοι εκπρόσωποι του κύματος ανανέωσης των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων: μερικοί από τους καλύτερους παραγωγούς ελαιόλαδου, το αρωματικόSparta Goods, το βραβευμένο Philippos Hellenic Foods και το εξίσου ποιοτικό Ela-won. το Μέλι Αγγελικής και η Melira με πλούσια γκάμα που μας ιντριγκάρει για δοκιμές. η πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή ζυμαρικών Μωραΐτικα. η απολαυστική σειρά τυριών της Kaidancheese. τα προχωρημένα σοκολατάκια Le Votre Piree. ο Στέφοςμε το gourmet αβγοτάραχό του και ο Γείτονας με τα άπαιχτα καπνιστά του, χέλι και πέστροφα. οι λιχουδιές και τα αλείμματα που φτιάχνει με βάση την πιπεριά Φλωρίνης ο Ναουμίδης στο Αμύνταιο. τα αρωματικά χαρμάνια του Δρόμου του Τσαγιού. και τέλος μια μεγάλη γκάμα μικρών και μεγάλων οινοπαραγωγών που εκφράζουν το πλούσιο ελληνικό terroir: Αναστασία Φράγκου, Δώρα Διονύσου, Ευάμπελος Γη, Κρασιά Λύκου, Κτήμα Αβαντίς, Κτήμα Εύχαρις, Κτήμα Λαντίδη, Κτήμα Μουσών, Μπουτάρης Οινοποιητική, Domaine Μεσενικόλα (Καραμήτρος ), MDRY Μαστίχα – Άδολο Ούζο Πλωμαρίου, Στέλιος Λογοθέτης, Δεκαράκι Μονοποικιλιακό, Τσώλης Οινοποιητική.

Οι διαγωνισμοί

Ένα τέτοιο φεστιβάλ δεν θα σας άφηνε να φύγετε χωρίς μοναδικά δώρα! Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στο μεγάλο δια­γωνισμό Hall of Taste, να ολοκληρώσετε τις ημερήσιες αποστολές και να κερδίσετε ανεπανάληπτα δώρα. Εκπλήξεις και μικρότεροι διαγωνισμοί θα σας περιμένουν και στα καταστήματα του Golden Hall.

Περισσότερες πληροφορίες για το Hall Of Taste και τον μεγάλο διαγωνισμό στοwww.halloftaste.gr

Πηγή: athinorama.gr