OLVO: Η ΝΕΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΙΟΤΙΝΗ

Διαχρονικά αγαπημένη, η Πάρος γνωρίζει πολύ καλά πώς να δίνει “γεύση” στις καλοκαιρινές διακοπές. Μία νέα άφιξη στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων έρχεται να την αναβαθμίσει. Να την φέρει στο δημιουργικό γαστρονομικό πνεύμα του σήμερα με σεβασμό στις πρώτες ύλες της νησιωτικής γης και την μακρά παραδοσιακή κουζίνα της Μεσογείου – συνώνυμο των καλοκαιρινών μας διακοπών. Και με την υπογραφή ενός σεφ που έχει διακριθεί για την μαγειρική του δημιουργία και καινοτομία με αστέρι Michelin, τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Και το όνομα αυτού… Olvo. Σε μία από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Πάρου, το εστιατόριο “Olvo” συναντάται εντός του νέου ξενοδοχείου MINOIS – μέλος των SLH με το όνομά του να εμπνέεται από την αρχαία λέξη “όλβος”, που σημαίνει ευτυχία, ευμάρεια, πλούτος, ευδαιμονία, ευτυχία. Όπως η επίγευση που επιδιώκει να αφήσει στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Με στόχο να μεταφέρει την αύρα της Μεσογείου στα πιάτα μας αντλώντας έμπνευση από την ισπανική, γαλλική και ιταλική Ριβιέρα και να εμπλουτίσει το art de la table με μαροκινές πινελιές διακόσμησης, το νέο εστιατορίου του ξενοδοχείου MINOIS επαναπροσδιορίζει τις έννοιες της γαστρονομίας και της φιλοξενίας.

Όσοι τυχεροί βρεθούν στον νέο fine living της Πάρου, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε πιάτα με χαρακτήρα και έντονο ταμπεραμέντο. Όπως η προσωπικότητα του ελληνικού καλοκαιριού. Ο βραβευμένος με Michelin σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του έχουν σχεδιάσει μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με αποκορύφωμα τα Josper grilled κρεατικά και ψάρια στο a la carte δείπνο στο “Olvo” ή το δείπνο γευσιγνωσίας στο “Olvo Dégu”.

Photo credits: Kynthia Kindeli

Η φιλοσοφία του “Olvo” ριζώνει στον πλούτο της γης και τις ενδιαφέρουσες εναλλαγές που προκύπτουν ανάλογα με το τι έχει να μας προσφέρει, κάθε φορά, αναδεικνύοντας τις μαγειρικές παραδόσεις και τα ντόπια υλικά. Η ενορχήστρωση των πρώτων υλών έχουν αύρα Michelin,δυνατή υπογραφή και γεύση Μεσογειακή.

Φέτος το καλοκαίρι, η γαστρονομική σκηνή της Πάρου αλλάζει ολοκληρωτικά. Η ολοκαίνουρια ξενοδοχειακή άφιξη του 5* Minois Hotel σε συνδυασμό με την γαστρονομική υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, δημιουργούν ένα νέο hot spot που απογειώνει τις γεύσεις και όλες τις αισθήσεις. Ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι, σε ένα περιβάλλον με ζωντανά χρώματα, ιδιαίτερες υφές και patterns, αλλά και ξεχωριστή ατμόσφαιρα που αποπνέει την Μεσογειακή αύρα σε κάθε της έκφανση, ξεκινά και είμαστε όλοι καλεσμένη.

Πηγή:  harpersbazaar.gr