ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ BENTLEY ΜΕ MACALLAN

Η αυτοκινητοβιομηχανία και το πολύ γνωστό αποστακτήριο αποκάλυψαν την πρώτη περιορισμένη έκδοση single malt ουίσκι, με το όνομα Horizon. Η Bentley συνεργάστηκε με τη Macallan για να δημιουργήσει μία μοναδική σειρά ουίσκι με μία μοναδική κανάτα.

Αντικατοπτρίζοντας την βιωσιμότητα που βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεργασίας μαζί με τον κοινό σκοπό της καινοτομίας, το «The Macallan Horizon» συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, τα ανακυκλωμένα υλικά και τον μοναδικό σχεδιασμό.

Το single malt ουίσκι αποτίνει φόρο τιμής στους θεμελιώδεις λίθους (Six Pillars) του αποστακτηρίου, που αντιπροσωπεύουν τα προϊόντα της Macallan.

Το Horizon ενσωματώνει έξι μοναδικά ανακυκλωμένα, επαναχρησιμοποιημένα υλικά στο μπουκάλι του αλλά και ιδέες, συνταγέςκαι τρόπους δημιουργίας στο εσωτερικό του που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εταιριών Macallan και Bentley.

Μια κανάτα από… βιώσιμα υλικά

Το πρωτότυπο μπουκάλι, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τις δύο εταιρίες, δεν μοιάζει με κανένα στην ιστορία. Ο μοναδικός σχεδιασμός αψηφά την παραδοσιακή κάθετη αισθητική ενός μπουκαλιού ουίσκι και αντανακλά την οριζόντια τροχιά ενός αυτοκινήτου, πιέζοντας τα όρια και την τέχνη του δυνατού. Κάθεται οριζόντια σε μια ειδική βάση.

Στη συνέχεια, το μπουκάλι περιβάλλεται από μια περίπλοκα στριμμένη τρισδιάστατη δομή κατασκευασμένη από βιώσιμα υλικά όπως:

  • Ανακυκλωμένος χαλκός (από τα μικρά αποστακτήρια οινοπνεύματος της Macallan)
  • Αλουμίνιο (από την παραγωγή των Continental GT, Flying Spur και Bentayga στο Crewe της Αγγλίας)
  • Ανακυκλωμένο ξύλο και από τις δύο μάρκες
  • Το δέρμα με το χαμηλότερο CO 2 στον κόσμο (στην επεξεργασία του), από τη Σκωτία, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στο grand tourer Bentley Mulliner Batur.
  • Τελευταίο συστατικό θα είναι το εξαιρετικό single malt ουίσκι που θα δημιουργηθεί για την κυκλοφορία, το οποίο έχει τη δική του ιστορία ανακύκλωσης και βιωσιμότητας.

Το Macallan Horizon θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023.

Πηγή: newsauto.gr