Στο πιο πολυσύχναστο δρόμο του Κολωνακίου άνοιξε τις πόρτες του το “Red
Door”, το πρώτο yakiniku bar-restaurant στην Ελλάδα. “Yakiniku” όπου στα ιαπωνικά σημαίνει “ψήνω κρέας” και που δίνει την δυνατότητα στο πελάτη να συμμετέχει και να είναι μέρος της ιαπωνικής γαστρονομίας, αφού ο ο ίδιος θα ψήσει διάφορα είδη.

Ο μοναδικός chef Alsin Sin- ο οποίος υπηρετεί την Ιαπωνική, Περουβιανή και Cantonese κουζίνα από το 2010 ως head chef και consultant, δίνει ρεσιτάλ ικανοτήτων και εμπειρίας, σε ένα menu που το διακρίνει η αισθητική, η ποιότητα και η πολυτέλεια.

Το μινιμαλιστικό ύφος και η cosmopolitan underground ατμόσφαιρα, έρχεται να συμπληρώσει το ανατρεπτικό αυτό concept.

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας, με την υπέροχη σούπα με πανσέτα και ποσέ αυγό. Από σαλάτες επιλέξαμε την kimchi salad, η οποία περιείχε κινέζικο λάχανο, kimchi sauce και καλαμάρι τεμπούρα. Μπήκαμε στην διαδικασία-σύμφωνα πάντα με την φιλοσοφία του εστιατορίου- να ψήσουμε εμείς το  Black angus (κόντρα φιλέτο μοσχάρι) και το dry age 45 days (μοσχαρίσιο φιλέτο Ισπανίας 45 ημερών ωρίμανσης). Ο γλυκός επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με το κέικ ατμού, με πράσινο τσάι, κρέμα τυριού και αποξηραμένα μπέρις, καθώς επίσης και με την creek brûlée, με φρέσκα φρούτα του πάθους, τζίντζερ και lemon grass.

img_1431

Ο bartender Γιάννης Πετρής, ο οποίος σπούδασε στο «Tokyo design cocktail school», φτιάχνει cocktail υποψήφια για Oscar. Εύσημα πρέπει να αποδοθούν στον Βασίλη Κωστή, ο οποίος ως restaurant manager και φυσικά γνώστης και πρωτοπόρος της ιαπωνικής κουλτούρας, καθοδηγεί το έμπειρο προσωπικό του Red Door, για την εξυπηρέτηση των πελατών σε όλα τα επίπεδα.

Μερίδιο στην επιτυχία έχει ο επιχειρηματίας Χρήστος Σκουρλίγκας, ο οποίος σπούδασε τα μυστικά της ιαπωνικής γαστρονομίας στο  Tokyo chef academy και  μετά την τεράστια επιτυχία των “Κoi sushi bar”, έρχεται να δημιουργήσει το νέο hot spot της Πόλης .

Και μην ξεχνάτε:

“Without shoes for a modern Asian food experience “

* Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βασίλειο Κωστή, για την άψογη συνεργασία του!

INFO:

Τσακάλωφ 6,Κολωνάκι

210 3647712

www.facebook.com/reddoorkolonaki

8
8