ALFREDO’S GRAND DINING

Ιδιαίτερες συστάσεις, για ένα εστιατόριο ορόσημο, δεν χρειάζονται. Συγκροτημένη πολυτέλεια, υψηλή αισθητική και δημιουργίες, από τον executive chef Απόστολο Αλτάνη, κάνουν το Alfredo’s σημείο συνάντησης, για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο!

Δεν μείναμε μόνο στο menu degustation αλλά επεκταθήκαμε και σε άλλες επιλογές. Οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις, σε συνδυασμό πάντα με τις σωστές εκτελέσεις, έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στην βραδιά μας. Η wine list είναι από τα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου.

 

Ξεκινήσαμε με μανιταρόσουπα και τάρτα σολωμού και γαρίδα καβούρι. Στην συνέχεια επιλέξαμε το ριζότο με μοσχαρίσια μάγουλα και το λαβράκι. Μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε και την φραγκόκοτα κρασάτη με κρέμα πατάτας, φακές μπελούγκα και σος μερλό. Εξαιρετικό ήταν και το δίδυμο χοιρινού, με καρέ χοίρου πάτα νέγρα, κότσι και λάχανο.

Σειρά είχαν τα επιδόρπια. Η πραλίνα και σοκολάτα (γουανάχα, πραλίνα, ντούλσε, κέικ φιστίκι και παγωτό περγαμόντο) καθώς επίσης και το μήλο (μους λευκής σοκολάτας, καραμελωμένο μήλο και κανέλα), ήταν οι καλύτερες επιλογές για το δείπνο μας.

Ο Απόστολος Αλτάνης, χειρίζεται άψογα το εγχείρημα της εξέλιξης αφού τόσο τα υλικά, η εμπειρία του αλλά και ο συνδυασμός αυτών, του δίνουν ακόμη περισσότερα εύσημα για τα αριστουργήματα του, αφού αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής αλλά και τις απαιτήσεις των πελατών. Χωρίς υπερβολή, αλλά με πλήρη συναίσθηση, κρατάει ψηλά την σημαία της γαστρονομίας όλα αυτά τα χρόνια.

10
10