«ΡΙΓΟΣ»

Ένα εξαιρετικό θρίλερ µε τεταµένη ατµόσφαιρα

Πέντε φίλοι που έχουν να ιδωθούν δέκα χρόνια συναντιούνται ξανά σ’ ένα θέρετρο στις Γαλλικές Άλπεις. Την τελευταία φορά που βρέθηκαν όλοι µαζί, µια από τις φίλες τους, η Σάσκια, εξαφανίστηκε…

Παρακολουθούµε τις ζωές µιας παρέας ανταγωνιστικών σνοουµπόρντερ στα είκοσι χρόνια τους και µετά ξανά στα τριάντα τους, όταν, σ’ ένα οικείο σκηνικό, στο χιονοδροµικό κέντρο όπου έγιναν για πρώτη φορά παρέα, ξανασµίγουν και αναγκάζονται να έρθουν αντιµέτωποι µε τις επιλογές που έκαναν µέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια.

Τώρα έχουν πλέον αποξενωθεί και έχουν µυστικά που κρατούν καλά κρυµµένα από τους άλλους. Καθένας τους έχει λάβει µια πρόσκληση για επανένωση. Ώσπου καταλήγουν παγιδευµένοι στο χιονοδροµικό κέντρο… Ποιος οργάνωσε τελικά αυτή τη συνάντηση; Βρίσκονται µόνοι τους εκεί; Ποιος σκότωσε τη φίλη τους δέκα χρόνια πριν; Και ποιος παίζει τώρα µαζί τους;

Η Άλι Ρέινολντς οδηγεί έξοχα τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό αλλά και ανατρεπτικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια ενός τροµακτικού Σαββατοκύριακου. Με εναλλασσόµενο χρόνο δράσης και χαρακτήρες οι προθέσεις των οποίων είναι απρόβλεπτες, η αγωνία µένει αµείωτη µέχρι την τελευταία σελίδα.

«Επί πέντε χρόνια, το άθληµα της χιονοσανίδας ήταν η ζωή µου. Συµµετείχα στο Βρετανικό Πρωτάθληµα και για ένα διάστηµα βρέθηκα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Με το Ρίγος θέλησα να µεταφέρω τον αναγνώστη στον πανέµορφο αλλά και επικίνδυνο κόσµο των ψηλών βουνών, να του προσφέρω τη δυνατότητα να προσεγγίσει ένα άθληµα γεµάτο απαιτήσεις και κινδύνους. Με γοητεύει η νοοτροπία των κορυφαίων αθλητών και τα ψυχολογικά παιχνίδια στα οποία ενίοτε επιδίδονται. Πώς είναι αυτοί οι άκρως αποφασισµένοι, άκρως ανταγωνιστικοί άνθρωποι ως φίλοι και σύντροφοι και ως ποιο σηµείο θα ήταν διατεθειµένοι να φτάσουν προκειµένου να νικήσουν; Αυτός ο συνδυασµός άκρως ανταγωνιστικών ατόµων, ψυχολογικών παιχνιδιών και ενός φυσικού περιβάλλοντος γεµάτου κινδύνους έχω την αίσθηση πως περιείχε ήδη όλα τα συστατικά στοιχεία ενός θρίλερ».

Άλι Ρέινολντς

Πηγή: livanis.gr