ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ SMART SUV

ο smart, ως γνωστόν, θα επιστρέψει όχι πλέον ως διθέσιο αλλά ως ηλεκτρικό B-SUV και η Daimler ένωσε τις δυνάμεις της με την κινεζική Geely για την κατασκευή του και για τη διάθεσή του στην ασιατική αγορά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο smart θα βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, και μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει η διάθεσή του στην αγορά της Κίνας – πριν κάνει το ταξίδι του και προς Δυσμάς.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, το κινεζικό μέσο ενημέρωσης «im4S» έδωσε στη δημοσιότητα «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που απεικονίζουν την τελική έκδοση παραγωγής του smart Concept #1, το οποίο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση πριν από περίπου ένα μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Από τις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ότι η έκδοση παραγωγής του νέου smart έχει πιο συμβατική και απλουστευμένη γρίλια, όπως και πιο απλές πίσω πόρτες και μικρότερες ζάντες. Το εσωτερικό διατηρεί την τετραθέσια διάταξη, και στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται μία πανοραμική οθόνη LCD 12,8 ιντσών.

Ένας ισχυρός επεξεργαστής απεικονίζει το λογισμικό για τα πολυμέσα και την ψυχαγωγία, τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, τις λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης, καθώς και όλες τις επιλογές των over-the-air (OTA) αναβαθμίσεων. Με το τελευταίο, ποσοστό μεγαλύτερο του 75% των προγραμμάτων του αυτοκινήτου θα μπορεί να αναβαθμίζεται απομακρυσμένα.

Πηγή: carandmotor.gr