ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ & ΦΘΗΝΟ VOLVO

Μια πιο προσιτή επιλογή θα προσθέσει η Volvo στην ηλεκτρική της γκάμα μέσα στο 2023 και μάλιστα σε πολλές εκδόσεις μπαταριών.

Στην επίσημη παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Volvo, του EX90 που θα λανσαριστεί το 2024, η σουηδική εταιρία έδωσε μία πρώτη γεύση για το νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023.

Το αυτοκίνητο με κωδική προς το παρόν ονομασία EX30, θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το XC40 και σαφώς πιο προσιτό σε κόστος αγοράς. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται μέσα στο 2023 και προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια επίσημα τεχνικά στοιχεία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Automotive News ο πρόεδρος της Volvo, Jim Rowan, δήλωσε ότι το EX30 θα είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την εταιρία, καθώς θα της επιτρέψει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Παρά το ότι η εταιρία υπόσχεται ότι θα είναι σχετικά φθηνό, δεν θα κάνει “εκπτώσεις” στην ποιότητα και τον εξοπλισμό ασφαλείας, δήλωσε ο Rowan. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα διατίθεται σε μία σειρά από εκδόσεις μπαταριών έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να επιλέξει ότι του ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής αλλά και τις οικονομικές του δυνατότητες.

Ο πρόεδρος της Volvo είπε ότι το νέο μικρό μοντέλο θα διατίθεται και με συνδρομή, κάτι που μπορεί να τραβήξει ένα πολύ πιο νεανικό κοινό. Οι νεαροί 18 ετών και άνω που θα αγοράζουν το πρώτο τους αυτοκίνητο θα έρθουν πιο κοντά στη μάρκα χάρη στο συνδρομητικό μοντέλο αλλά και στην χαμηλή του τιμή.

Σύμφωνα με τον CEO της Volvo, το EX30 θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Δεν είναι καθαρό αν θα κατασκευάζεται και αλλού, όμως θα βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture της Geely.

Όσο για την υπόλοιπη γκάμα, ο Rowan υποστήριξε ότι παρά την παρουσία του EX90, το XC90 θα συνεχίσει να παράγεται για λίγο αρκετό ακόμα, καθώς υπάρχουν μεγάλες αγορές οι οποίες έχουν ακόμα ανάγκη από αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Πηγή: newsauto.gr