ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ: «Η FLEXCAR ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

Το επιχειρείν στα χρόνια της κρίσης ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Αυτό φυσικά για τον Κωνσταντίνο Δάβαρη και τους συνεργάστες του δεν ίσχυε! Η εμπειρία, οι γνώσεις αλλά και η διάθεση για δημιουργία, ήταν η βάση, για να δημιουργήσουν μια εταιρεία πρότυπο. Μπορεί ο ανταγωνισμός να ήταν τεράστιος, αλλά η καθιέρωση στο χώρο του αυτοκινήτου για την Flexcar.gr ήρθε πολύ γρήγορα. Φαίνεται ότι η προσωπικότητα των δημιουργών της, ήταν τόσο ισχυρή, που δεν χωρούσαν περιθώρια αμφισβήτησης.

Πως προέκυψε η ενασχόληση με τον κόσμο του αυτοκινήτου και τι είναι αυτό που σας ώθησε σε αυτή την πρωτοβουλία;

Έχοντας ζήσει και εργαστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, αυτό που πραγματικά θέλαμε όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη FlexCar, μαζί με τον τότε κολλητό μου φίλο και πλέον συνεργάτη μου, Γεώργιο Δεσύλλα, ήταν να φτιάξουμε μια εταιρεία που θα φέρει νέες ιδέες από το εξωτερικό, στην ελληνική αγορά, δίνοντας λύση στις υπάρχουσες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών. Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι στην Ελλάδα, το αυτοκίνητο εκτός από ένα εξαιρετικά προσφιλές προϊόν είναι και κάτι εξαιρετικά χρηστικό και αναγκαίο αγαθό. Αποφασίσαμε λοιπόν, να προσφέρουμε στον καταναλωτή την απόλυτη ευελιξία, σε σχέση με το αυτοκίνητό του. Ουσιαστικά μέσω της FlexCar μπορείς να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που επιθυμείς, με ελάχιστη προκαταβολή- που μπορεί να σου επιστρέφει, να το κρατήσεις για όσο καιρό θες χωρίς ρήτρες και δεσμεύσεις και να το αγοράσεις ανά πάσα στιγμή, σε μια εξαιρετική τιμή. Τόσο ευέλικτα και τόσο απλά.

Το επιχειρείν στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης αλλά και σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα ήθελα να μου αναφέρετε τυχόν εμπόδια που συναντησατε.

Καταρχάς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα είναι η δυσκολία εύρεσης κεφαλαίων. Παρόλα αυτά είμαστε τυχεροί, που ήδη έχουμε μαζί μας δύο από τα μεγαλύτερα ελληνικά Venture Capitals (Venture Friends και Unifund), τα οποία έχουν ήδη επενδύσει σε εμάς ένα αρκετά σημαντικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο μας έχει βοηθήσει να χτίσουμε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου μας, με κύριο γνώμονα μας την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας, προσπαθώντας να προσφέρουμε την απόλυτη εμπειρία ευελιξίας και απόλαυσης, σε σχέση με την απόκτηση και χρήση του αυτοκινήτου τους.

 Τι πιστεύετε ότι λείπει από τον κόσμο του αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια;

Ένας από τους κύριους λόγους που η FlexCar αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για εμάς, είναι επειδή θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία με πελατοκεντρικο χαρακτήρα. Ακριβώς δηλαδή αυτό που έλειπε σε μεγάλο βαθμό από τον χώρο του αυτοκινήτου. Εδώ και πολλά χρόνια, ο χώρος του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, θεωρείται ένας χώρος που εμπνέει περισσότερη ανασφάλεια πάρα εμπιστοσύνη στον καταναλωτή. Εμείς λοιπόν προσφέρουμε ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών (τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, service, επισκευές, ελαστικά, λάδια) ουσιαστικά τα πάντα εκτός από τη βενζίνη, ενώ παράλληλα προσφέρουμε στον καταναλωτή την απόλυτη ευελιξία, δημιουργούμε μια ολιστική σχέση με τον πελάτη μας, έχοντας πάντα ως βάση τον απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες του.

Βιώνουμε μια κρίση αξιών και θεσμων τις τελευταίες δεκαετίες! Θα ήθελα την τοποθέτηση σας.

Όταν το εισόδημα στη χώρα έπεσε τόσο δραματικά, μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, είναι λογικό να υπάρχει κοινωνικός αναβρασμός και έντονη δυσαρέσκεια των μελών του κοινωνικού ιστού. Θεωρώ πως το πιο σημαντικό για όλους μας, είναι από τη μια πλευρά να προσπαθούμε να κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας, να προσπαθούμε πάντα να επιτύχουμε το ένα βήμα παραπάνω,  ενώ από την άλλη πρέπει να είμαστε σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το σημαντικό για εμάς, είναι να ενισχύσουμε τη δραστηριότητα μας στην Ελλάδα, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να απολαύσουν την απόλυτη ευελιξία σε σχέση με τη χρήση και απόκτιση αυτοκινήτου που προσφέρει η FlexCar, ενώ παράλληλα θέλουμε να αναπτύξουμε και τις δραστηριότητες μας εκτός Ελλάδας.

Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος πως τον αξιοποιείτε;

Σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος, καθώς οι ρυθμοί είναι πολύ απαιτητικοί, στον λίγο ελεύθερο χρόνο λοιπόν που υπάρχει προσπαθώ να ενημερώνομαι για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, όσο και να επενδύω ποιοτικό χρόνο στα κοντινά μου άτομα. Στην τελική, η Ελλάδα είναι από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, άρα σίγουρα όλοι μας καλό είναι και να τη φροντίζουμε και να τη χαιρόμαστε.

10
10