Η LEXUS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ LBX, ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΙΚΡΟ SUV

Η Lexus διευρύνει τη γκάμα της προς τα κάτω με την παρουσίαση ενός νέου μικρού SUV, του LBX. Το οποίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η βάση του είναι το πλαίσιο GA-B που αποτελεί μια παραλλαγή της γνωστής TNGA-Β που χρησιμοποιείται στο Yaris Cross. Με το οποίο το LBX έχει πολλά κοινά αλλά και διαφορές μιας και έχει υιοθετηθεί η μεγάλη μάσκα των Lexus ενώ έχουν αυξηθεί, έστω και οριακά οι εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος 4,19 μέτρα).

Ελαφρώς αυξημένο, κατά 20 χιλιοστά, είναι και το μεταξόνιο που φτάνει τα 2.58 χιλιοστά, ενώ το πορτμπαγκάζ στην προσθιοκίνητη έκδοση έχει χωρητικότητα 332 λίτρων.

Το εσωτερικό του LBX προσδιορίζεται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών -προαιρετικά υπάρχει και HUD- καθώς και από μια οθόνη αφής 9,8 ιντσών για το σύστημα infotainment.

To κινητήριο σύνολο είναι υβριδικό με ένα τρικύλινδρο κινητήρας βενζίνης 1.500 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυαστικά αποδίδουν 136 ίππους.

Οι οποίοι επιταχύνουν το LBX από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 9,2 δεύτερα.

Το κιβώτιο είναι αποκλειστικά CVT, ενώ στην πορεία -τα πρώτα Lexus LBX θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2024- θα προστεθεί στη γκάμα και μια τετρακίνητη έκδοση. Με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Πηγή: cnn.gr