ΠΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο BILL GATES;

Όταν η Tesla σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην βόρεια Ευρώπη στις ΗΠΑ, οι επιλογές στο marketing του CEO της, Elon Musk, διχάζουν και κάποιες φορές «διώχνουν» γνωστούς και διάσημους από το πελατολόγιό της. Ένας από αυτούς είναι ο Bill Gates. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, πρόσφατα αγόρασε μια Porsche Taycan και εξηγεί γιατί δεν πήρε ένα Tesla. Η συνέντευξη του Bill Gates, στον YouTuber Marques Brownlee αποκάλυψε αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι αγόρασε μία Porsche Taycan και ο λόγος που επέλεξε το Γερμανικό μοντέλο αντί του Tesla Model S δεν ήταν η διαφορά τιμής των 90.000 δολαρίων (83.037 ευρώ) ανάμεσα στα δύο.

Ο Gates έχει μακρά ιστορία με την Porsche, μάλιστα έδωσε «μάχη» για πάνω από μία δεκαετία για να εισάγει και να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα την εξαιρετικά σπάνια 959 που είχε αγοράσει στην Ευρώπη. Φανταστείτε πως η διαδικασία απαιτούσε την ψήφιση ενός νέου νόμου κάτι που ο Gates πέτυχε. Ωστόσο, ο 64χρονος έδωσε κάποιες επιπλέον εξηγήσεις, για την επιλογή του. Πρώτα από όλα αναγνώρισε πως η Tesla, ήταν αυτή η οποία έκανε mainstream τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs).«Γιατί αγοράσετε λοιπόν την Taycan, όταν μπορείτε να πάρετε ένα Tesla Model S ή ακόμη ένα Model 3 για λιγότερο από το ένα τέταρτο της τιμής»; ρώτησε ο Marques Brownlee και ο Gates απάντησε: «Πρέπει να σας πω ότι βλέπω το αυτοκίνητο σαν ένα αντικείμενο υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το σχέδιο της Taycan είναι μοντέρνο και μπορεί να μείνει κορυφαίο για πολύ καιρό» είπε ο Gates και πρόσθεσε: «Θέλω να ξεχωρίζει να είναι διαφορετικό. Αυτό είναι το πρώτο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το απολαμβάνω πολύ».

Εδώ ο ιδρυτής της Microsoft έχει δίκιο καθώς η Turbo S, που αγόρασε αποδίδει 750 ίππους και κάνει το 0-100 σε 2,4 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα πάνω από 300 χλμ και δεν την αγοράζετε για να κάνετε με την οικογένεια ένα road trip. Ο Gates έχει άλλη άποψη. «Ναι μπορώ να πάω ένα ταξίδι με την οικογένειά μου με την Taycan πιστεύω πως είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει αλλά είναι και λειτουργικό» Ίσως εδώ η Tesla να έχασε πόντους για να γίνει πιο εμπορική και τα αυτοκίνητά της να μην είναι τόσο εντυπωσιακά όπως ήταν στην αρχή.

Ο Gates έκλεισε το κομμάτι της συνέντευξης για τo αυτοκίνητο λέγοντας: «Μέχρι τώρα, οι εταιρίες σκέφτονταν πως θα έβαζαν ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε ένα οικονομικό αυτοκίνητο για να φτιάξουν ένα EV. Όμως, η ζήτηση για τα ηλεκτρικά EV όπως η Taycan, ή ακόμα και το νέο μοντέλο Sony Vision S, σημαίνει ότι οι καταναλωτές θέλουν να οδηγούν κάτι άλλο κάτι ξεχωριστό».

Πηγή: newsauto.gr

7
7