Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ FERRARI ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Σχεδίασε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο με πανιά στον κόσμο, ενώ τα νοσοκομεία yachts που δημιουργεί έχουν γίνει σημείο αναφοράς. Ο Απόστολος Μολυνδρής υπογράφει τις Ferrari της θάλασσας.

SV Golden Horizon – Κρουαζιερόπλοιο με πανιά; Γιατί όχι;

Με εντυπωσιακό μήκος 163 μ, χωρητικότητα 330 επιβατών σε 150 πολυτελείς καμπίνες, πέντε κατάρτια, και πέντε καταστρώματα, το SV Golden Horizon είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο παγκοσμίως.

Διακοσμημένο πολυτελώς, έχει την αύρα των ιστορικών ιστιοπλοϊκών, και περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, γυμναστήριο ,πισίνα, spa, άνετα bar, lounges και εστιατόρια, ένα από τα οποία εκτείνεται σε τρία καταστρώματα. Οι καμπίνες και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του μοναδικού κρουαζιερόπλοιου, έχουν σχεδιαστεί με μαεστρία από ελληνικό γραφείο αρχιτεκτόνων.

Ο Απόστολος Μολυνδρής είναι ο επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου Molindris+Associates, που με έδρα του τη Γλυφάδα, σχεδιάζει πλοία κάθε κλίμακας, από πολυτελή yacht για ιδιωτική χρήση ή chartering, μέχρι πλωτά νοσοκομεία, ferries και κρουαζιερόπλοια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απόστολος Μολυνδρής

«Το ναυπηγείο Brodosplit στο Split της Κροατίας που κατασκεύασε το SV Golden Horizon, μας επέλεξε μετά από κλειστό διαγωνισμό για να σχεδιάσουμε όλο το εσωτερικό του, το οποίο έπρεπε να είναι αρκετά κλασικό. Έπρεπε να εναρμονίζεται με το χαρακτήρα του σκαριού, το οποίο είναι βασισμένο στο θρυλικό France II, γαλλικό ιστιοπλοϊκό του 1912, και είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει sailing κρουαζιέρες σε ένα κοινό που θέλει να συνδυάσει την αδρεναλίνη της ιστιοπλοΐας με την άνεση και την πολυτέλεια ενός πεντάστερου ξενοδοχείου».

Μείναμε πιστοί σε αυτό το ύφος, και σχεδιάσαμε τους κοινόχρηστους χώρους και τις καμπίνες του πλοίου, ενσωματώνοντας όλα τα απαραίτητα, σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία και διατηρώντας παράλληλα στοιχεία της δικής μας σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Αν και σχεδιάζουμε πλοία από το 1995, το συγκεκριμένο concept ήταν κάτι νέο και για εμάς. Συνεργαστήκαμε στενά με το ναυπηγείο και απολαύσαμε κάθε λεπτό της δημιουργικής διαδικασίας και της κατασκευής».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

10
10