ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Είναι χαμηλών τόνων, αποδοτικός και με απίστευτη αποτελεσματικότητα σε ό,τι αναλαμβάνει. Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και μεγάλες διακρίσεις στους νομικούς κύκλους. Έγινε ευρύτερα γνωστός, από τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό. Είναι ανιψιός του και συγκαταλέγεταο στους στενότερους συνεργάτες του.

Είναι ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών και από το 2004, βρίσκεται πολύ κοντά του. Η επαγγελματική τους σχέση ξεκίνησε από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέβηκε, για πρώτη φορά, βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και τον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο. Έμεινε κοντά του στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ως ειδικός σύμβουλος και ήταν ένα από τα δυνατά στελέχη στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ.

Ουσιαστικά «έτρεχε» το γραφείο του κ. Μητσοτάκη μαζί με το Στέλιο Πέτσα. Οι δυνατότητες του στον πολιτικό στίβο φάνηκαν από την πρώτη στιγμή. Δυνατός, σίγουρος για τις αποφάσεις του κατάφερε να γίνει απαραίτητος συνεργάτης του.

Αποφεύγει τη δημοσιότητα και παρεμβαίνει, μόνο, όταν κρίνεται απαραίτητο. Το μεγάλο πλάνο, είναι πάντα ο στόχος του και ξέρει καλά τα βήματα, που οδηγούν στην υλοποίηση του. Ξεχωρίσαμε κάποιες σπάνιες δημόσιες αντιδράσεις του,  που επέλεξε να εκφραστεί και να τοποθετηθεί, αποδεικνύοντας, το ήθος και την φιλοσοφία ζωής, που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Ιδιαίτερη αίσθησή έκανε η ανάρτηση του στο twitter όταν ευχαρίστησε τις δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη που πήγαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα έγραψε: «Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη μεταβαίνουν εθελοντικά στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς με #COVID19 στη μάχη για τη ζωή. Ευχαριστούμε για το μήνυμα αλληλεγγύης κι ελπίδας. Έχετε τον ειλικρινή σεβασμό όλων μας!»

Ο Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας, στην μάχη με την πανδημία ήταν κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή. Σίγουρος για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, στην αρχή της υγειονομικής κρίσης είχε δηλώσει: «Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά, έχουμε προχωρήσει πολύ, μένουμε γραφείο και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε”. Η πεποίθηση του ο,τι θα τα καταφέρουμε στηριζότανε κυρίως σε τρείς κυβερνητικές επιλογές: “ Πρώτον, γιατί ο Πρωθυπουργός πήρε τη σωστή απόφαση για την έγκαιρη υιοθέτηση των μέτρων, να μείνουμε σπίτι, δεύτερον, γιατί έχουμε υψηλό επίπεδο γιατρών, επιστημόνων και νοσηλευτικού προσωπικού και τρίτον,  λόγω της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας που έχει αντιδράσει πολύ θετικά στα μέτρα της κυβέρνησης”.

Κάποιες από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έφερε εις πέρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η υπόθεση της επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα της πανδημίας. Και όχι σε κάποια άλλη ενδιαφερόμενη χώρα αλλά και ο δύσκολος δρόμος προς τις προθέσεις επένδυσης του Νταβός. Και εδώ ο κ. Δημητριάδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο συμβουλεύοντας τον Πρωθυπουργό ώστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Πέρα από στενοί συνεργάτες ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δεσμούς αίματος. Ο γνωστός δικηγόρος είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη. Ήταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και διατηρούσε πάντα εξαιρετική σχέση με την οικογένεια του πρωθυπουργού. Πάντα δραστήριος και με πολλές περγαμηνές στη δουλειά του, έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του.

Ξεχώρισε από πολύ νωρίς για τα νομικά του επιτεύγματα. Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι και ασχολείται με το εταιρικό και το εμπορικό δίκαιο. Ειδικεύεται στους τομείς της κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, των καταναλωτικών αγαθών, των ακινήτων, κατασκευαστικές, διαφημιστικές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η αποτελεσματικότητα του που επιτυγχάνεται με την εργατικότητα, που επιδεικνύει σε ο,τι αναλαμβάνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 13ου Συνέδριο της Ν.Δ. με το οποίο ασχολήθηκε ο ίδιος. Τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου περιέγραφαν τον Γρηγόρη Δημητριάδη μαζί με δυο-τρεις στενούς συνεργάτες του να κατάφθανει στον χώρο του Μetropolitan Expo πρώτος και να αποχωρεί τελευταίος.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα υποδειγματικού επαγγελματισμού του. Πολλοί ισχυρίζονται ότι τελευταίος φεύγει, σχεδόν κάθε βράδυ και από το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας λάβει προηγουμένως μέρος σε αρκετές συσκέψεις, όπου παίρνονται αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα της διακυβέρνησης. Ο κ Δημητριάδης έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες στην πολιτική βάζοντας τέλος σε κάθε μορφή παραφιλολογίας.

Πρόσφατα, μπήκε στη λίστα των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων στη χώρα μας σύμφωνα με το ΜΟΝΟΝΕWS100. Σκιαγραφήθηκε ως ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα, στο σημερινό σύστημα εξουσίας.

Σε μια καθημερινή μάχη ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό του. Αυτό που απολαμβάνει με την ψυχή του όταν μπορεί είναι να επισκέπτεται την Κέα, το νησί που λατρεύει και να χάνεται στο απέραντο γαλάζιο, αφήνοντας για λίγο πίσω τις υποχρεώσεις του.

Πρόκειται για μια προσωπικότητα, που για πολλούς θεωρείται πρότυπο. Σταθερός στις απόψεις του, με εμπειρία από την πολιτκή σκηνή της χώρας και ενημερωμένος για τα πάντα, παίρνει τις σωστές αποφάσεις στο κατάλληλο timing.

10
10