Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι εποχές που ζούμε, είναι μεταβατικές και με πολλές απαιτήσεις. Οι καιροί έχουν αλλάξει!

Διάσημοι κοινωνιολόγοι αλλά και επικοινωνιολόγοι, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις αλλαγές αλλά και τον χρόνο, που αρχικά πρέπει να τις δεχτούμε και κατά δεύτερον, την προσαρμογή μας σε αυτές.

Η αποτυχία, η κριτική, η αποδοχή, η απώλεια αλλά και το νέο ξεκίνημα, είναι έννοιες αλληλένδετες, που σαν σκοπό έχουν την ολοκληρωτική αφύπνιση του χαρακτήρα μας. Να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιώσουμε τις αποδόσεις μας, σε νευραλγικούς τομείς της ζωής μας, όπως είναι η δουλειά, η οικογένεια και η βοήθεια στον συνάνθρωπο μας, που σήμερα την χρειάζεται όσο ποτέ!

Η άμεση απομάκρυνση, των τοξικών ανθρώπων και η αποδοχή των λανθασμένων επιλογών μας, μας κάνει από τη μια πιο ευαίσθητους και από την άλλη, πιο πειθαρχημένους. Μια μεγάλη μερίδα αυτών, είναι παθιασμένα ανεξάρτητοι και αρνητές, της όλης πραγματικότητας. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν βοηθάει, αντιθέτως, δημιουργεί ένα χάσμα στο να προχωρήσουμε μπροστά.

Η ελευθερία, πολλές φορές, λειτουργεί αρνητικά, αφού ορισμένοι ονειρεύονται και νομίζουν ότι μέσα από τις θεωρίες, θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Φυσικά, θα μπορούσαμε να μιλάμε μήνες για την επικοινωνία και τα οφέλη της, αλλά η ανάπτυξη, συνήθως σε τέτοια θέματα, χρειάζεται εμπειρία, ειδικούς και άπλετο χρόνο.

Υπάρχουν βιβλία, που βοηθούν στην αλλαγή μας αλλά και στα πιστεύω μας, με κυρίαρχο στόχο να γίνουμε καλύτεροι.

Και μην ξεχνάτε, η επικοινωνία στην πολιτική έχει επιπτώσεις, στην ιατρική αποτελέσματα, στον αθλητισμό επιδόσεις και στην ναυτιλία deals.

10
10