ΕΝΑ SUPERCAR ΠΑΝΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ RANGE ROVER

Η πρόταση της Land Rover για ένα αυτοκίνητο δρόμου υψηλών επιδόσεων που όμως θα έχει εκτός δρόμου δυνατότητες εκφράστηκε με το πρωτότυπο Range Rover Hunter το 2015. Πρόκειται για μια αναμφίβολα εντυπωσιακή πρόταση και όχι μόνο σε επίπεδο σχεδιασμού αλλά κυρίως σε ότι αφορά τον χαρακτήρα.

Μιλάμε για ένα καθαρόαιμο sports car, η εικόνα του οποίου αιχμαλωτίζει τη ματιά, το οποίο όμως μπορεί να συνεχίσει και εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Η αλήθεια είναι πως εάν η δημιουργία του Oliver Cattell-Ford δεν φιλοξενούσε το λογότυπο της Range Rover θα ήταν αδύνατο να φανταστούμε την εταιρία που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Βασικό στοιχείο του αυτοκινήτου αποτελεί φυσικά η ανάρτηση με την ειδικά μελετημένη αρχιτεκτονική η οποία επιτρέπει την σημαντική αύξηση του ύψους χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τη γεωμετρία και την δυναμική της συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα το Hunter έχει όλα όσα περιμένεις από ένα κορυφαίο sports car όπως για παράδειγμα το ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο. Φυσικά υπάρχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς όμως όχι με κάποιο συμβατικό σύστημα μετάδοσης καθώς το Hunter είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό. Σίγουρα πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον project το οποίο θα θέλαμε πάρα πολύ να φθάσει στην υλοποίηση.

Πηγή: protothema.gr

10
10