ΑΥΤΗ ΤΗΝ ALFA ROMEO ΘΕΛΟΥΜΕ!

Στην Alfa Romeo που όλοι αγαπάμε δεν αρκούν μόνο τα μαζικά μοντέλα. Και γι’ αυτό ετοιμάζει κάτι πολύ σπέσιαλ που θα θυμίσει τα παλιά.

Για τους φανατικούς φίλους (που δεν είναι ούτε λίγοι ούτε και μιας ηλικίας ή κοινωνικής τάξης), η Alfa Romeo ήταν και θα παραμείνει μία ξεχωριστή υπόθεση. Ακόμα και στις μέρες μας, που η ιστορική ιταλική μάρκα ψάχνει τα βήματά της μέσα στο γκρουπ Stellantis αλλά και στον γενικότερο μετασχηματισμό που υφίσταται η αυτοκινητοβιομηχανία λόγω ηλεκτροκίνησης.

Μία Tonale λοιπόν και κάποιες υποσχέσεις για νέα μοντέλα δεν είναι αρκετά. Και αυτό το γνωρίζει καλά ο πρόεδρός της, ένας πραγματικός “αυτοκινητάθρωπος”, ο Jean-Philippe Imparato.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του επανάφερε λοιπόν το.. ιερό δισκοπότηρο και τον διακαή πόθο κάθε Αλφίστι: μία πραγματική Alfa Romeo από εκείνες που δημιούργησαν τον μύθο της εταιρίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Alfa Romeo ίσως να ανακοινώσει αρκετά σύντομα, δηλαδή το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2023, ένα πραγματικά ενδιαφέρον πρότζεκτ.

Ο Imparato αναφέρεται σε ένα supercar μικρής παραγωγής, το οποίο θα συνδυάζει την σχεδιαστική και μηχανολογική παράδοση της εταιρίας με όλα τα σύγχρονα δεδομένα ενός αυτοκινήτου που θα κληθεί να αποτελέσει το δείγμα γραφής μιας Alfa Romeo που παραμένει ζωντανή και ακμαία.

Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το supercar θα είναι ηλεκτρικό ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όμως ο Imparato αποκάλυψε ότι θα είναι ένα αποκλειστικό μοντέλο της Alfa Romeo και δεν θα μοιράζεται πλαίσιο ή μηχανικά μέρη με άλλο αυτοκίνητο της Stellantis, όπως για παράδειγμα η Maserati MC20.

O Imparato υποστήριξε ότι οι φίλοι της εταιρίας πιέζουν για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το οποίο όμως λόγω του ότι θα είναι πολύ περιορισμένης παραγωγής και με επιδόσεις ενός hypercar, το σίγουρο είναι ότι θα κοστίζει πολλά χρήματα.

Όσο για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, μετά την plug-in υβριδική Tonale των 280 ίππων που θα έρθει στις αρχές της χρονιάς, η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα ακόμα μικρότερο αλλά ηλεκτρικό SUV πάνω στο Jeep Avenger, ενώ αργότερα θα έρθει και ο αντικαταστάτης της Stelvio και της Giulia.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά σχέδια για ειδικά μοντέλα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η τύχη των οποίων θα εξαρτηθεί από την εμπορική πορεία της υπάρχουσας γκάμας. Μεταξύ αυτών και μία ηλεκτρική Duetto, η οποία, όπως υποστηρίζει ο Imparato, θα ταίριαζε πολύ με το σλόγκαν “The sound of silence” από την ταινία που η ανοιχτή Alfa Romeo είχε αφήσει για πάντα το σημάδι της σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πηγή: newsauto.gr

10
10