ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΟΥ PININFARINA BATTISTA

Η παρουσίαση του Pininfarina Battista στη Μ. Βρετανία έγινε στο πλαίσιο έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στον Leonardo da Vinci. Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς ο οίκος Pininfarina θέλει να τονίσει τον καινοτόμο χαρακτήρα και την προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρου του Battista. 

Η παραγωγή του ηλεκτρικού hypercar της Pininfarina θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά στο Cambiano, κοντά στο Τορίνο, όμως ήδη είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα των προ-παραγγελιών. Το Battista θα παραχθεί σε συνολικά 150 αντίτυπα τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου θα κυμαίνεται στα 2.5 εκατομμύρια δολάρια. 

Η πρώτη παρουσίαση του Battista έγινε στην έκθεση της Γενεύης με το ηλεκτρικό hypercar να συστήνεται ως ένα πολυτελές ηλεκτρικό GT υπερ-υψηλών επιδόσεων. Η ισχύς του θα προέρχεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και θα φθάνει τους 1.900 ίππους ενώ η ροπή θα ξεπερνά τα 230 χλγμ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα θα είναι κάτω από τα 2’’, ενώ το Battista θα φθάνει τα 300 χλμ./ώρα σε λιγότερο 12’’ και η τελική του θα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Όλα τα παραπάνω θα συνδυάζονται μάλιστα με μια αυτονομία που θα φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. 

Πηγή: protothema.gr

10
10