ΝΕΑ FERRARI F8 TRIBUTO ΜΕ 720 ΙΠΠΟΥΣ

Από το όνομα καταλαβαίνετε, πως αυτή η Ferrari είναι ξεχωριστή. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες από την Modena, πρόκειται για ένα αφιέρωμα τόσο στην κλασσική διάταξη των μοντέλων της Scuderia (κινητήρας στο κέντρο κίνηση πίσω) όσο και στα μοτέρ που τα κινούν. Εδώ ο V8 αποδίδει 720 ίππους και είναι ο πιο ισχυρός V8 στην ιστορία της Ferrari.

Πρόκειται για μοντέλο παραγωγής (και όχι κάποιο ειδικής σειράς και περιορισμένων αντιτύπων), το οποίο είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για την απόδοσή του αλλά και για το πλαίσιό του. Η Tributo αντικαθιστά την 488 GTB, με βελτιώσεις σε όλο το πλαίσιο / αμάξωμα, παρέχοντας ακόμα καλύτερο έλεγχο στο όριο αλλά και περισσότερη άνεση.

Η F8 Tributo αποδίδει 50 ίππους περισσότερους από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά, είναι ελαφρύτερη και επωφελείται από τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης κατά 10% σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη έκδοση του Side Slip Angle Control, (έκδοση 6.1 για τους ψαγμένους). Έτσι, η F8 Tributo προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης χωρίς να χάνετε η ευκολία χειρισμών.

Ο κινητήρας αποδίδει τους 720 ίππους χωρίς την παραμικρή υποψία turbo lag και φυσικά παράγει ένα υποβλητικό soundtrack (φανταστείτε το στρίγκλισμα στον κόφτη). Η άμεση ισχύς είναι αξιοποιήσιμη, χάρη στις προηγμένες λύσεις και εφαρμογές όπως το σύστημα: Ferrari Dynamic Enhancer (FDE +) που μπορεί να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά στη θέση RACE του manettino. Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τον έλεγχο της απόδοσης, ώστε να είναι αξιοποιήσιμη από ένα μεγαλύτερο αριθμό οδηγών.

Η διάμετρος του τιμονιού είναι επίσης μικρότερη για να σας δίνει την αίσθηση πως το αυτοκίνητο είναι ακόμα πιο ευκίνητο. Επιπλέον, η… δίαιτα που έγινε στην 488 GTB έκανε την F8 Tributo 40 κιλά ελαφρύτερη, ενισχύοντας περαιτέρω την απόκριση και την οδηγική απόλαυση χωρίς να επηρεάζουν την εσωτερική άνεση.

Οι υπερσύγχρονες αεροδυναμικές λύσεις που ενσωματώνονται στο αμάξωμα του αυτοκινήτου προέρχονται από την 488 Pista και έχουν εξελιχθεί. Σχεδιασμένη από το Ferrari Styling Center, η F8 Tributo είναι ουσιαστικά μια γέφυρα σε μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στα βασικά χαρακτηριστικά της Ferrari για εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση.

Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από το S-Duct (μια λύση που είδαμε στην 488 Pista) αλλά που έχει επανασχεδιαστεί ώστε να ταιριάζει στα νέα δεδομένα του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο το S-Duct συμβάλλει με κατά 15% στη συνολική αύξηση της κάθετης δύναμης σε σύγκριση με την 488 GTB.

Οι νέοι, πιο συμπαγείς και οριζόντιοι προβολείς LED επέτρεψαν στους αεροδυναμιστές της Ferrari να ενσωματώσουν νέους αεραγωγούς ψύξης φρένων σε συνδυασμό με αυτούς, που βρίσκονται στον προφυλακτήρα, με στόχο τη βελτίωση της ροής του αέρα σε ολόκληρο τον τροχό.

Το νέο πίσω παράθυρο / κάλυμμα κινητήρα (από Lexan) προβάλλει το χώρο του κινητήρα και θυμίζει την F40. Οι αεραγωγοί βοηθούν στην απομάκρυνση του θερμού αέρα από το μοτέρ χωρίς να επηρεάσουν την απόδοση του πίσω σπόιλερ που έχει εξελιχθεί περαιτέρω για να εξαλείψει τους στροβιλισμούς παράγονται στο πίσω μέρος. Το σπόιλερ περικλείει τα πίσω φώτα, μειώνοντας οπτικά το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου και επιτρέποντας την επιστροφή στο κλασσικό δίδυμο σύμπλεγμα φώτων. Κάτι που θυμίζει τις πρώτες οχτακύλινδες berlinetta, όπως η πρώτη 308 GTB του 1975.

Η καμπίνα διατηρεί την κλασσική, προσανατολισμένη προς τον οδηγό εμφάνιση, χαρακτηριστική των mid-rear berlinettas της Ferrari, αλλά όλα τα στοιχεία του ταμπλό, των πάνελ των θυρών και της οροφής έχουν επανασχεδιαστεί. Η νέα γενιά HMI (Human Machine Interface), περιλαμβάνει τους στρογγυλούς αεραγωγούς εξαερισμού, νέο τιμόνι καθώς και νέα οθόνη αφής 7 ιντσών επιβατών, που ενισχύουν σημαντικά την εμφάνιση του εσωτερικού για τους δύο επιβάτες. Αναμένουμε ανυπόμονα τις πρώτες δοκιμές της.

Πηγή: newsauto.gr

9
9