ΤΟ OPEL ASTRA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «CAR OF THE YEAR 2023»

Το νέο Opel Astra κατέκτησε τον τίτλο του ελληνικού «CAR OF THE YEAR 2023», ένα από τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν εδώ και πολλά χρόνια στην κατηγορία των μικρομεσαίων.

Εδώ και αρκετές γενιές το Astra αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές στα οικογενειακά hatchbacks. Ειδικότερα η τελευταία γενιά του μοντέλου είναι η πιο πληθωρική έχοντας ένα προηγμένο τεχνολογικό DNA με μία πλήρη γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει από αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης πετρελαίου μέχρι plug-in υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.

Αυτά ήταν αρκετά ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του γερμανικού μοντέλου και να αναδειχθεί ως το ελληνικό «CAR OF THE YEAR», τον θεσμό που έχει πλέον καθιερωθεί ως ο πλέον γνωστός στην Ελλάδα…

Υπενθυμίζουμε ότι στο ελληνικό «CAR OF THE YEAR» συμμετείχαν τα 30+ νέα αυτοκίνητα (όχι ανανεωμένα ή νέες εκδόσεις) που λανσαρίστηκαν στη χώρα μας το 2022 (και λίγο μετά). Όλα, έχουν δοκιμαστεί από τους συντάκτες του Νο1 αυτοκινητικού ΜΜΕ της χώρας μας, του newsauto και του πρώτου σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα περιοδικού αυτοκινήτου, CAR.

Οι εκλέκτορες (παρακάτω μπορείτε να δείτε την αναλυτική ψηφοφορία του καθενός), κλήθηκαν αρχικά να ψηφίσουν τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα εκ των υποψηφίων και στη συνέχεια, με νέα ψηφοφορία στην οποία κάθε εκλέκτορας είχε στη διάθεσή του 80 βαθμούς για να διανείμει στα αυτοκίνητα, αναδείχθηκε ο τελικός νικητής.

Το Opel Astra πήρε τον πολυπόθητο τίτλο κυριολεκτικά στο νήμα συγκεντρώνοντας 121 βαθμούς έναντι 120 βαθμών του Hyundai Ioniq 5, με τα δύο μοντέλα να τερματίζουν με την πιο μικρή δυνατή διαφορά.

Η τελική βαθμολογία του CAR OF THE YEAR 2023:

  1. Alfa Romeo Tonale: 112
  2. Dacia Jogger: 76
  3. DS 4: 91
  4. Hyundai Ioniq 5: 120
  5. Nissan X-Trail: 96
  6. Opel Astra: 121
  7. Skoda Fabia: 86
  8. Suzuki S-Cross: 76
  9. Toyota Corolla Cross: 97
  10. VW ID.5: 87

Εκτός από την ανάδειξη του ελληνικού «CAR OF THE YEAR» στην ψηφοφορία για τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς συμμετείχε και το κοινό, το οποίο ψήφισε τα μοντέλα που προτιμά ανάμεσα σε 6 διαφορετικές κατηγορίες.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ ή στο επίσημο site του θεσμού, στο www.coty.gr.

Πηγή: newsauto.gr