Η BRENNERO ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ CROSSOVER ΤΗΣ ALFA ROMEO

Η FCA θα επενδύσει στο εργοστάσιό της στο Tychy της Πολωνίας, για την κατασκευή υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων για τις Alfa Romeo, Fiat και Jeep.

Η αναβάθμιση θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να κατασκευάσει τρία νέα μοντέλα, πιθανώς ένα από κάθε μία από αυτές τις μάρκες, ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η FCA ανακοίνωσε με δελτίο τύπου τις προθέσεις τις για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στην Πολωνία, χωρίς όμως να διευκρινίσει το ύψος της επένδυσης που θα απαιτηθεί να γίνει άμεσα εκεί. Ο Όμιλος διατηρεί τις λεπτομέρειες των νέων αυτών οχημάτων σε μεγάλο βαθμό μυστικές για την ώρα. Στην ανακοίνωση της εργοστασιακής επένδυσης, η FCA αναφέρεται σε αυτά ως «τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα βασισμένα σε μια νέα έννοια της κινητικότητας» και «θα χρησιμοποιούν τα πιο προηγμένα συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής κίνησης».

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, στα τρία οχήματα πιθανότατα περιλαμβάνεται και η Alfa Romeo Brennero, η οποία είναι το αναμενόμενο compact crossover της μάρκας. Τα άλλα δύο, είναι πιθανώς οι διάδοχοι των Fiat 500X και Jeep Renegade. Από την ανακοίνωση της FCA, δε μπορεί παρά να θεωρηθεί σίγουρο πως αυτά τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα τόσο με ηλεκτροκινητήρες όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, προφανώς και με υβριδικές παραλλαγές. Το εργοστάσιο Tychy είναι βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση 2,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων συμπεριλαμβανομένων 42 εγκαταστάσεων προμηθευτών. Οι εργαζόμενοι εκεί, υπολογίζονται σε περίπου 2.500, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το 2019 από εκεί παρήχθησαν 263.176 οχήματα.

Πηγή: newsauto.gr