ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ: «ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΨΥΧΗ & Ο ΝΟΥΣ»

Η Ελπίδα Διαμάντη έχει ειδικότητα Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής. Αγαπάει την ολιστική ιατρική και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το modeling. Η Ελπίδα στέφθηκε σταρ Ελλάς Βορείου Ελλάδος και ο λογαριασμός της στο Instagram, είναι ο τρόπος της, να επικοινωνεί τα μηνύματα που εκείνη θέλει.

Ελπίδα είσαι γιατρός . Ποια είναι η ειδικότητα σου;

Έχω ήδη τελειώσει την ειδικότητα της Γενικής-οικογενειακής ιατρικής. Θεωρώ πως ήταν η καταλληλότερη ειδικότητα για μένα μιας και μπορώ έτσι να εξετάζω έναν ασθενή σφαιρικά, βλέποντας όλες τις παθήσεις του και αξιολογώντας τες ! Εκεί, έρχεται για μένα  η ολιστική ιατρική που αγαπώ πολύ.

Που ασκείς αυτή τη στιγμή το επάγγελμα σου;

Εργάζομαι -αν όχι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας -σε ένα από τα μεγαλύτερα. Βασικά είναι από τα καλύτερα νοσοκομεία λόγω καλού κλίματος και αγάπης προς τον ασθενή. Αυτή την περίοδο όλες οι κλινικές εργάζονται ευτυχώς, με τον ίδιο τόνο. Βαρύ τόνο στην εποχή μας και δεν υπάρχει επιλογή. Είπαμε, η αγάπη προς τον ασθενή.

Πότε κατάλαβες πως θέλεις να γίνεις γιατρός;

Από τα 5 μου! Όσο με θυμάμαι ιατρό με φανταζόμουν!

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στην δουλειά σου;

Πέραν του κακού ύπνου; πέραν της μη σωστής θρέψης ; πέραν των άστατων ωραρίων ; πέραν των τωρινών δύσκολων (λόγω οργάνωσης) συνθηκών ; είναι και αλλά !κάποια στιγμή καλό θα ήταν να φροντίσουμε πραγματικά το υγειονομικό μας προσωπικό το οποίο καταρρέει με επακόλουθο το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Έχεις καταφέρει να συνδυάζεις το εξής απίθανο… Ιατρική και modeling; Πως προέκυψε;

Ενώ σπούδαζα ιατρική μια φίλη μου, η οποία άνοιγε online boutique μου ζήτησε να της κάνω τις φωτογραφήσεις των ρούχων της. Μετά ερχόταν απλώς η μια δουλειά μετά την άλλη . Στέφθηκα Σταρ Βορείου Ελλάδος και συνέχισα το modeling για ένα ακόμα χρόνο. Λόγω του διδακτορικού μου σταμάτησα γιατί δεν είχα χρόνο.

Οι συνάδελφοι σου πως σχολιάζουν αυτή σου την ενασχόληση;

Οι συνάδελφοί μου όπως και οι συγγενείς και φίλοι μου το αντιμετωπίζουν ο καθένας με την δίκη του πινελιά μιας και οι αρχές και η νοοτροπία του καθενός διαφέρει.

Είσαι πολύ ενεργή και στα social media. Είναι ένα μέσο που σε εκφράζει;

Μου αρέσει πολύ το Instagram. κρατάω «έξυπνη» επαφή με τον κόσμο κ αυτό με διευκολύνει απίστευτα και ως άνθρωπο και ως ιατρό. Μπορώ να περνάω τα μηνύματα που θέλω. Ο κόσμος καλό θα ήταν να μένει ενήμερος και να ακουει απόψεις γενικότερα -ειδικά στον «πόλεμο» που έχουμε σήμερα. Ένας επιπλέον λόγος που ευλογώ την τεχνολογία.

Αντικειμενικά είσαι πολύ όμορφη. Είναι «διαβατήριο» η ομορφιά;

Διαβατήριο για πολλά! Ειδικά στις φθηνές εποχές μας..Ναι! Και τι; Όλα τα κάνει η ψυχή και ο νους. Δύναμη τεράστια και ουσιαστική. Αν μπορείς έτσι να νιώσεις όμορφος τότε είσαι πραγματικά ευτυχισμένος και πετυχημένος.

Ποια είναι τα σχέδια σου για τα επόμενα χρόνια;

Φιλανθρωπίες ,βοήθεια ουσιαστική σε άτομα που έχουν θέματα υγείας με σωστή πρόληψη και θεραπεία . Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου είναι φυσικά το δικό μου πολυιατρείο. Όλα θα τα κάνω. Σιγά – σιγά μιας και ξεκινάω με τις δικές μου πλάτες.
Τα θέλω τόσο που ήδη έχω πιστέψει πως έχουν συμβεί!

Η ενασχόληση σου με την τηλεόραση είναι κάτι που έχεις σκεφτεί;

Ίσως με κάποια εκπομπή υγείας που θα «φωτίσει» όσο περνάει από το χέρι μου κάθε οικογένεια ψυχικά και σωματικά. Το έχω σκεφτεί και αυτό μιας και είναι μέσο σημαντικό για να μάθει ο κόσμος. Εύκολα tips για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι γονείς σου είναι αρωγοί σ΄αυτά που κάνει;

Οι γονείς μου δεν είναι πάντα σύμφωνοι. Ηπειρώτες, δύσκολα κεφάλια (γέλια). Είναι όμως πάντα δίπλα μου. Αυτό με έκανε δυνατή προσωπικότητα . Όμως, παίρνω τα ρίσκα μου. Πάντα ακούω την γνώμη τους και είναι δίπλα μου στα καλά και στα άσχημα.

instagram.com/elpida_diamanti